Home + Tips om als opa en oma indruk te maken op je schoondochter

Tips om als opa en oma indruk te maken op je schoondochter

Is je schoondochter net bevallen van jullie kleinkind? Gefeliciteerd, want je bent nu opa of oma geworden! Vanzelfsprekend wil je een goede indruk achterlaten in je nieuwe rol voor je schoondochter. Daarom hebben we in deze blog wat tips voor je klaar gezet om dit voor elkaar te krijgen.

Een kraamcadeau geven

De eerste tip die we je mee willen geven is om een kraamcadeau te geven. Een kraamcadeau is ideaal voor de kersverse ouders en laat zien dat je aan hen denkt. Je hebt hierbij ontzettend veel opties om uit te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een leuke knuffel voor de kleine. Wie weet gaat deze wel zijn of haar favoriete speeltje worden! Voor de moeder is bijvoorbeeld borstvoedingskleding hartstikke handig en iets waar ze zeker van gebruik gaat maken.

Openstaan om op de kleine te passen

Bied ook aan om op de kleine te passen. Waarom je dit zou doen? De eerste weken na de geboorte kunnen nogal overweldigend zijn voor nieuwe ouders. Het huishouden staat op zijn kop, slaap is een verre herinnering en elk moment van rust is goud waard. Door jouw hulp aan te bieden, geef je niet alleen de ouders wat ademruimte, maar krijg je ook kostbare tijd om een speciale band met je kleinkind op te bouwen.

Ruimte geven

Geef verder ook ruimte aan de kersverse ouders. Het nut hiervan? Je toont respect voor hun nieuwe rol en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Daarnaast geef je ouders ook de kans om als gezin hun eigen routine en dynamiek te ontwikkelen. Ondersteuning is niet alleen fysiek aanwezig zijn, maar ook het begrip tonen voor de behoefte aan privacy en zelfontplooiing binnen het jonge gezin. Door deze balans te vinden, laat je zien dat je een empathische en begripvolle opa of oma bent.

Een positieve invloed zijn

Tevens kun je als opa of oma een positieve invloed zijn in het leven van je kleinkind. We hebben het dan niet per se over verwennerijen met cadeautjes of het vertellen van de beste verhaaltjes voor het slapengaan. Het gaat om het zijn van een voorbeeld van liefde, geduld en wijsheid. Jouw ervaringen en levenslessen zijn goud waard en kunnen op subtiele wijze worden doorgegeven tijdens al die kostbare momenten samen.

Duidelijk communiceren

Tot slot is het zaak om duidelijk te communiceren. Hoe je dit het beste voor elkaar krijgt? Wees open in je gesprekken, luister actief en toon oprechte interesse in hun leven en gevoelens. Het gaat erom een ruimte te creëren waarin iedereen zich vrij voelt om te spreken en zijn of haar ware zelf te zijn. Door als grootouder het goede voorbeeld te geven in communicatie, leg je de basis voor een levenslange, liefdevolle en respectvolle relatie.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *