Home + Tip | Maak kennis met het theater tijdens het MusicalEvent!

Tip | Maak kennis met het theater tijdens het MusicalEvent!

Milan zit nu voor het derde jaar op musicalles en heeft vorige week het script gekregen van de nieuwe voorstelling die in juni in de schouwburg te zien zal zijn. Ieder jaar een hele happening en ontzettend professioneel opgezet. Voor Milan is de musicalles een hobby. Hij vindt het onwijs leuk, maar heeft geen acteer ambities. Tenminste, nu nog niet. Hij kijkt er iedere week weer naar uit en ik merk dat het hem al veel heeft gebracht. Kinderen kunnen totaal opgaan in zingen en dansen en dat doet ze zo goed. Daarom heb ik een heel leuke tip voor je: het MusicalEvent op 26 april 2020.

Musical4daagse om kennis te maken met theater

In 2014 is de Musical4daagse opgericht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Inmiddels doen 10 theaters in Nederland mee en krijgen steeds meer kinderen de kans om kennis te maken met het theater. Ze krijgen de kans om meer te weten te komen over theater én krijgen de kans om zelf te stralen op een echt podium.

Voor Milan op musicialles ging, namen we hem regelmatig mee naar voorstellingen hier in de schouwburg. Daarnaast werden we regelmatig uitgenodigd voor voorstellingen waar we dan namens Mamablogger heen mochten. Hij maakte dus al vroeg kennis met theater en toevallig hebben we in de afgelopen twee weken ook weer twee voorstellingen bezocht. We zijn met het hele gezin (al had Milan daar iets minder zin in ?) naar Bumba geweest en afgelopen donderdag zijn Milan en ik samen naar een Efteling musical hier in de schouwburg geweest.

Wij vinden theater en cultuur heel belangrijk. En wel om de volgende redenen:

 • Het is goed voor de beeldvorming van kinderen
 • Het prikkelt de fantasie
 • Het is niet alleen de musical zelf, maar alles er omheen. De acteurs, het decor etc. Er gaat zoveel werk in een musical zitten. Ook dat is goed om te laten zien
 • Het is sowieso leuk om met het gezin een musical te bezoeken (quality time!)
 • En… kinderen die regelmatig op een schermpje zitten zien dat het ook anders kan ?

Milan zit zelf op musicalles en dat heeft hem het volgende gebracht:

 • Het heeft zijn zelfvertrouwen een boost gegeven
 • Hij leert beter samen te werken, ze moeten immers samen de voorstelling doen
 • Hij durft zichzelf te laten zien en te presenteren. Een spreekbeurt is bijvoorbeeld geen enkel probleem
 • De lessen vergroten zijn creativiteit
 • Ogenschijnlijk makkelijke oefeningen leert hen over verschillende emoties en wat deze betekenen
 • Hij leert heel veel nieuwe kinderen kennen en heeft ook met hen al diverse speelafspraakjes gehad
 • Het ontspant en hij kan zich lekker uitleven

Ik kan echt zeggen dat de musicallessen hem heel veel hebben gebracht en dat het zijn wereld heeft vergroot. Ook volgend jaar wil hij gewoon door. Hij gaat dan zijn vierde jaar in, hoe leuk is dat?!

Heeft jouw kind ook interesse in musical en zie jij de voordelen er ook van in? Dan is het MuscialEvent een heel goede en leuke manier om kennis te maken met theater!

De voorstelling van 2019

 

MusicalEvent van de Musical4daagse

Op 26 april wordt door de Musical4daagse het MusicalEvent georganiseerd. Musical4daagse bestaat dan vijf jaar en ter ere van deze verjaardag wordt het MusicalEvent georganiseerd. Jouw kind tijdens dit event de hele dag workshops volgen van bekende docenten uit het musicalvak en de entertainment wereld. Zo kan jouw kind een workshop volgen van Vajen van den Bosch, maar ook van Michiel Rozendaal (koordirigent van Kinderen voor Kinderen) en Kelly Timmers (choreografe van Kinderen voor Kinderen). Dat zijn niet de minsten!

Het MusicalEvent wordt georganiseerd voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Deze leeftijden worden opgedeeld in twee groepen: 3 t/m 5 jaar en 6 t/m 12 jaar zodat de workshops aansluiten op die leeftijden.

Informatie voor de groep 3 t/m 5 jaar

De kinderen mogen eerst samen met de ouders naar een speciale en avontuurlijke voorstelling kijken: De avonturen van Lizelore. Daarna krijgen de kinderen twee verschillende workshops, aangepast aan het thema van de voorstelling. De workshops zullen plaatsvinden op het echte toneel van de Schouwburg! Tijdens deze workshop kunnen de ouders even de boel de boel laten en gaan shoppen of een kop koffie aan de bar drinken.

Informatie voor de groep 6 t/m 12 jaar

Op deze dag krijg je workshops van verschillende bekende docenten uit het musicalvak of Kinderen voor Kinderen. Iedere groep volgt 4 workshops. Zang, dans, spel en performance, met aan het einde een presentatie op het toneel van de Schouwburg Amstelveen! Tijdens het MusicalEvent word je op basis van leeftijd en niveau ingedeeld. Natuurlijk krijgt iedere deelnemer ook een goed gevulde goodiebag!

Dit is wel heel gaaf en valt midden in de meivakantie. Ben je enthousiast geworden? Klik dan op aanmelden MusicalEvent voor meer informatie en om je kind aan te melden.
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *