Home + Tip: je kind veters leren strikken

Tip: je kind veters leren strikken

Milan komt op een leeftijd waarbij hij moet leren veters te strikken. We proberen het zo en dan ook al, maar hij heeft er nog weinig geduld voor 😉 Bij de één leren ze het op school en krijgen ze een veterstrikdiploma en bij de ander niet en is het aan de ouders om het de kinderen te leren. Bij ons is het laatste het geval en stiekem vind ik dat best jammer.

Niet omdat ik het hem niet wil leren, maar omdat ik denk dat ze het op school eerder doorhebben. Je wilt als kind zijnde niet onder doen voor je klasgenoten en wie wil er nu niet naar huis met dat diploma? Als hij er thuis geen zin in heeft zegt hij dat veel gemakkelijker, tegen de juf zou hij dat namelijk niet durven.

Nu zijn er op YouTube talloze filmpjes en trucjes te vinden over veters strikken, maar de beste tip is het om te oefenen op een schoen van de ouders. Die zijn namelijk groter en zwaarder waardoor het voor de kinderen makkelijker wordt. Nu moet ik zeggen dat ik wel sneakers heb, maar om die nu bovenop de tafel te zetten vind ik ook niet heel erg fris (ik ben nogal van de schoonmaak haha). Maar toen ik laatst nieuwe schoenen kocht zat er geen prop in, maar zat er een voet in van piepschuim.

Ik heb in de winkel gevraagd of ze er misschien nog twee hadden als reserve en eenmaal thuis heb ik er veters doorheen geregen. Nu kan Milan dus altijd oefenen zonder schoenen op tafel of op schoot te moeten zetten. Handig toch?!

Het enige nadeel is dat het piepschuim natuurlijk wel licht, maar als je hem klem zet of tussen je knieën neemt, gaat het veters strikken prima!

Inmiddels gaat het steeds beter met veters strikken, maar is het vooral ook gemakzucht wat erbij komt kijken 😉 Maar toch wilde ik deze tip met jullie delen. Gooi die piepschuimen voetjes in nieuwe schoenen dus niet weg, want ze kunnen best handig zijn!

Wanneer kon jouw kind veters strikken of wanneer kon je dat zelf? En waar heb jij of jouw kind het geleerd, thuis of op school? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder!

Oh ja, en wil je zelf een veterstrikdiploma geven aan je kind? Er staan er heel veel op Internet en ze zijn zelfs te vinden bij sommige schoenen webshops die ook kinderschoenen verkopen.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 22 mei 2016 / 10:18

    Wat handig zo’n piepschuimen schoen om mee te oefenen. Ik heb nog nooit zo’n piepschuimen schoen in mijn nieuwe schoenen gezien of gekregen. Jammer dat ze er bij Milan op school geen aandacht aan besteden. Bij mijn dochter op school wel. Zij heeft daar geleerd om veters te strikken. Ze is nu 7. Hoe lang ze al een veterstrikdiploma heeft, weet ik niet. Ik denk ongeveer een jaar? Milan zet hem op! Het gaat je vast lukken ?