Home + Even bijkletsen | druk, hartkloppingen en herexamen…

Even bijkletsen | druk, hartkloppingen en herexamen…

Het werd wel weer eens tijd om jullie even bij te kletsen over het wel en wee in huize Kenter. De weken vliegen voorbij en ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik de laatste update heb geschreven haha. Nu denk ik dat jullie die drukte wel zullen herkennen, want wie heeft het niet druk? En dat is ook zo, normaal is het bij ons ook druk, maar deze weken is het op het werk ook nog eens heel erg druk waardoor ik zoveel mogelijk extra werk.

Maar goed, ik begin alweer met vertellen en moet even bij het begin beginnen, want anders wordt het wel een heel onsamenhangend verhaal 😉

Lezen jullie mee?

Druk op het werk

Zoals ik al zei is het momenteel erg druk op het werk. Ik werk 20 uur per week als medewerker digitale communicatie bij een zorgorganisatie waar ik alweer 10 jaar in vaste dienst werk. Best veel voor iemand van 30, ik ten tenminste weinig mensen van mijn leeftijd die zo lang ergens werken. Ik ben gewoon heel loyaal haha. En waarom zou ik dat niet zijn? Ik heb heel veel plezier in mijn werk, leer er ontzettend veel van en krijg ook veel kansen. En een goede sfeer en leuke collega’s zijn ook belangrijk. Kortom, ik ben nog altijd heel erg blij en vind het ook niet erg om een paar weekjes wat extra uurtjes te werken, hoort erbij en we compenseren het binnenkort wel weer.

Druk op school

De school van Milan bestaat 110 jaar en dat weten we! Van schoolreisjes tot een museumbezoek en van een techniekles tot een lentemarkt, het komt deze weken allemaal voorbij. Ook deden ze niet mee met de Koningsspelen, maar werd er een sportdag gehouden vanwege het jubileum en die was vorige week. Tussendoor nog allemaal leuke activiteiten op school, printen we een babyfoto en een foto van nu van Milan voor het thema en allerlei speelafspraakjes en ook de agenda van Milan is vol. Niet zo gek ook dat Milan aan het einde van de dag uitgeteld is en graag op de bank ploft met Netflix op de tablet.

Herexamen, bloggen en freelance klussen

Naast het extra werken, wordt er ook nog iedere dag geblogd, zijn er freelance klussen en moet ik binnenkort ook nog een herexamen doen. In december hoorde ik dat ik was gezakt en nu mag ik nog één keer herkansen. Ik moet alleen nog even de tijd vinden om te leren en dat maakt mij best wel zenuwachtig. Alles gaat gewoon door, het is nu extra druk en ik ben al eerder gezakt dus bang dat ik het nu weer niet haal. Het kost ook gewoon een hoop geld, zo zonde! Daarnaast komen er ook weer leuke samenwerkingen aan voor de blog en ben ik ook nog druk aan het sporten. Ik moet toch even gaan kijken naar een heel strakke planning, anders red ik het echt niet.

Hartkloppingen

Deze noemde ik in de titel al, want afgelopen week had ik een aantal keren last van hartkloppingen en pijn op mijn borst. Dit heeft niet zo zeer te maken met het feit dat ik het erg druk heb, want dat vind ik juist wel fijn. Het heeft meer te maken met het feit dat ik mij overal druk over máák! Zo hebben we een lekkage in de keuken die verholpen moet worden, maar dan moet het eerst weer een paar dagen droog zijn en moet Patrick vrij hebben. Nu ligt er een zeil overheen, maar dat is natuurlijk geen oplossing. En zo zijn er nog een aantal dingetjes waar ik mij heel erg druk om maak en dat in combinatie met het van hot naar her vliegen resulteert in hartkloppingen en pijn op mijn borst. Niet heel schokkend, maar wel een reminder van mijn lichaam.

Ik probeer tussendoor zoveel mogelijk te ontspannen en ook het sporten helpt erg goed. Ik zou er graag mee door willen gaan, maar het is ook erg duur. Ik sta dus nog erg in dubio.

Zo, ik denk dat jullie wel weer aardig op de hoogte zijn 😉 Hoe gaat het met jullie? Ook daar ben ik heel benieuwd naar! Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 21 mei 2016 / 07:27

  Marisca heel veel succes met je herexamen! Wat balen dat je het nu zo druk hebt terwijl je misschien liever nu zou leren voor je examen. Je bent wel met leuke dingen bezig: leuke samenwerkingen voor je blog, freelance klussen! Het water loopt me in de mond! Mijn week was niet zo leuk. Ik zit even in een heel vervelende periode in mijn leven. Hopelijk is het snel voorbij.

 2. 21 mei 2016 / 07:33

  Wat vervelend van je hartkloppingen zeg en wat een drukte! Ik kan daar zelf niet zo goed meer tegen haha.. Succes ermee!

 3. 21 mei 2016 / 09:03

  Denk je wel een beetje aan jezelf? Sterkte en succes met het herexamen!

 4. 21 mei 2016 / 10:09

  Veel succes met je hertentamen! Spannend, ik had even terug mijn op een na laatste kans en dat vond ik al mega spannend. Gelukkig gehaald, maar ik begrijp je zenuwen maar al te goed.
  Maar je gaat het gewoon halen hoor! Even flink doorbikkelen! Oh nog een tip…wat mij helpt is (als het een theorie toets is) de theorie inspreken op je telefoon en terug luisteren op momenten dat je normaal niet kunt leren. Als je in de auto zit, of ’s avonds in bed nog even voor het slapen gaan (is ook lekker slaapverwekkend overigens 😉 ). Zo kun je de momenten waarop je normaal niets kunt doen, bijvoorbeeld tijdens het autorijden, toch leren.

  Succes!

 5. 21 mei 2016 / 20:00

  Jakkes dat klinkt wel heel eng, pijn op je borst en hartkloppingen, goed luisteren naar je lichaam! Heel veel succes met het examen!!