Home + Samsung Galaxy Tab S6 Lite | Volwaardige tablet voor ouders én veilig voor kinderen

Samsung Galaxy Tab S6 Lite | Volwaardige tablet voor ouders én veilig voor kinderen

Milan heeft een eigen tablet (toevallig ook een Samsung met kindermodus) en ook Floris kreeg er steeds meer interesse in. Hij wilde ook meedoen met het spelletje of meekijken op Netflix. Milan zit niet altijd te wachten op zijn kleine broertje en eerlijk gezegd vond ik de dingen die Milan zo nu en dan keek of speelde ook niet geschikt voor Floris. Er zit immers een behoorlijk leeftijdsverschil tussen de jongens en daar moeten we steeds meer rekening mee gaan houden. Het kwam dan ook heel goed uit dat we de Samsung Galaxy Tab S6 Lite mochten testen. Deze tablet beschikt ook over een kindermodus en dat betekent dat Floris er veilig op kan spelen en kijken en Patrick gewoon zijn serie kan kijken op Netflix!

Wat is de Samsung Galaxy Tab S6 Lite eigenlijk voor tablet?

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite is eigenlijk een gewone tablet waar je als volwassene prima op kunt werken, een serie kunt kijken en even wat op kunt zoeken. De tablet heeft een prachtig en helder scherm en is lekker licht en compact, dus ideaal om in je tas te stoppen en mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk.

Je ziet het misschien al op de foto’s hierboven, maar de Samsung Galaxy Tab S6 Lite beschikt ook over een S Pen stylus. Met deze pen kun je het scherm bedienen, op het scherm schrijven en handgeschreven tekst omzetten naar digitale tekst.

Even wat praktische dingen op een rijtje:

  • De tablet is 10.4 inch. Precies het goede formaat!
  • Er zit 64 GB geheugen op de tablet. Met een geheugenkaart kun je dit zelfs uitbreiden naar 1 TB
  • De batterij gaat zeker een dag mee
  • De tablet is voorzien van dubbele AKG stereo speakers en het geluid past zich aan aan de manier waarop je de tablet vasthoudt
  • De S Pen stylus kun je eenvoudig aan de tablet vastklikken door middel van een magneet.

Dit zijn echter allemaal voordelen voor volwassenen, maar wat deze tablet zo fijn maakt voor ouders, is dat je er in een handomdraai een veilige kindertablet van maakt. Hierdoor hoef je geen aparte tablet aan te schaffen voor je kind(eren) en kun je met een gerust hart de tablet aan je kind geven om er even een spelletje op te spelen.

Kindermodus Samsung Kids

Met de kindermodus ‘Samsung Kids’ creëer je heel eenvoudig een aparte omgeving voor je kind waar hij of zij veilig spelletjes kan spelen. Deze veilige modus is er voor kinderen tot en met zeven jaar. Het werkt als volgt: je download kindvriendelijke spelletjes in ‘Galaxy Apps’ en deze open je vervolgens in de kindermodus. Kinderen kunnen de kindermodus niet uit, want deze heb jij beveiligd met een pincode. Zo kunnen kinderen niet bij de bestanden en e-mail van volwassenen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook niet zomaar op YouTube.

Daarnaast is er nog de ouderlijk toezicht (parental control) functie. Hiermee stel je zelf beperkingen in wat betreft het gebruik van de tablet en de content die je kind wel of niet mag zien. Dit houdt in dat je voor verschillende kinderen verschillende opties in kunt stellen. Zo mag het ene kind bijvoorbeeld wel op Netflix en het andere kind misschien niet.

Ook kun je instellen hoe lang je kind per dag op de tablet mag en in het schema kun je zien hoe lang de tablet de afgelopen week is gebruikt. Handig!

Met een gerust hart

Dankzij de Samsung Galaxy Tab S6 Lite kan ik Floris ook met een gerust hart laten wennen aan een tablet. Ik begrijp heel goed dat hij er ook weleens een spelletje op wil doen, omdat hij dat Milan ziet doen. Milan heeft overigens ook een Samsung tablet en daar hebben we destijds dezelfde kindermodus ingesteld. Dit is een nieuwer model, maar de andere tablet wordt nog steeds dagelijks gebruikt en hij doet het nog fantastisch. Dat is best een prestatie met mijn jongens ?.

We beperken het schermgebruik bij beide jongens nog steeds behoorlijk, maar tablets zijn tegelijkertijd niet meer weg te denken en zo kunnen ze er allebei aan wennen en toch een leuk spelletje spelen. En als ik heel eerlijk ben vind ik die rust in huis soms best even lekker.

Tot slot…

De tablet is te koop in diverse webshops, onder andere bij CoolBlue. Wij zijn ontzettend te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding!

Heeft jouw kind een tablet of speelt hij of zij weleens op jouw tablet? Zo ja, hoe houd jij dan de controle op het gebruik ervan? Mocht je nog leuke app tips hebben voor Floris (het liefst met auto’s, treinen en andere voertuigen), dan hoor ik ze graag! Laat het me dan weten in de comments hieronder, op Facebook of op Instagram.

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *