Home + Tijd voor een goed boek | De leukste roze boeken van dit moment

Tijd voor een goed boek | De leukste roze boeken van dit moment

Als het even kan zit probeer ik te verdwijnen in een boek. Of het nu een chicklit is of een boek over persoonlijke ontwikkeling, ik vind het allebei even heerlijk. Deze drie boeken (eerlijk gezegd twee boeken en een dik magazine) kocht ik de afgelopen twee weken en ik wil ze graag met jullie delen. Dit keer geen chicklits, maar juist boeken waar je wat van kunt leren. En ja, deze zijn echt heel erg leuk!

Roze boek #1 | “Shoot! Fotograferen met je hart” van Anki Wijnen

Bij de naam Anki Wijnen gaat misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als ik Zilverblauw zeg vast wel. Zilverblauw is het blog van Anki over wonen en fotograferen. Anki en haar man runnen samen een ontwerpbureau dus je kunt wel stellen dat zij gevoel hebben voor styling en compositie.

Ik wil heel graag beter leren fotograferen en ik doe zo nu en dan ook serieuze pogingen, maar er valt nog heel veel te leren en te verbeteren. Daarom kocht ik de compleet herziene versie van “Shoot! Fotograferen met je hart”. In dit boek krijg je heel veel tips voor het maken van mooie foto’s. Niet alleen wat betreft licht, maar je leert op een andere manier te kijken naar de mensen en dingen om je heen. Je krijgt letterlijk oog voor detail en de wereld om je heen in plaats van je alleen maar te focussen op het onderwerp van je foto. Leuk voor ouders; in dit boek zit een hoofdstuk over het maken van foto’s van je kind(eren).

Wat ik verder heel leuk vind aan dit boek is dat het gewoon lekker wegleest zonder ingewikkelde fotobegrippen. Ik haak namelijk al af bij het woord diafragma dus ik vind dit boek een verademing. Echt een heel fijn boek dat lekker wegleest als je meer wilt weten over fotograferen.

Roze boek #2 | “Me Time, Tijd voor jezelf” van Marielle Borgart

Ik zag dit boek bij Bruna en was meteen getriggerd door de kaft. Ik bladerde hem door en besloot hem mee naar huis te nemen. In dit boek leer je alles over me time. Wat zijn de voor- en nadelen van self care? Wat zijn tekenen dat je meer me time nodig hebt? En hoe zorg je dan voor me time? Hoe kun je je negatieve gedachten dan omzetten naar positieve? Alles komt in dit boek aan bod, afgewisseld met écht inspirerende quotes die je aan het denken zetten.

Wat ik heel interessant vond was het stuk over het herkennen van stress en hoe je dat om kunt zetten naar ontspanning.

Wat verder opvalt aan het boek is dat het echt prachtig vorm is gegeven waardoor dit boek ook heel leuk is om cadeau te doen. Ik moet zeggen dat dit boek een verrassende eye-opener was.

Ontspannen opvoeden van Psychologie magazine

Oké, ik heb een beetje vals gespeeld, want dit is niet echt een roze boek. Ik kocht dit magazine echter tegelijk met “Me Time” en toen “Shoot!” binnen ontstond het idee voor dit artikel. Psychologie magazine brengt vaker interessante specials uit en ik lees ze steeds vaker. Zo kocht ik ook het zomerboek. In dit magazine gaat het over de digitalisering. Wat als jouw kind heel veel YouTube abonnees heeft? Hoe gaat dat dan samen met school?

Ik heb hem bijna uit en al wat nieuwe inzichten opgedaan. Zo las ik over het belang van een veilige hechting en las ik dat je je kind het af en toe moet gunnen een beetje strijd te leveren.

Het is dan wel geen boek, maar er staat een schat aan informatie in waar je als ouder zijnde echt wat aan hebt. Je kunt het magazine bewaren en nog eens terug grijpen als je nog even wat na wilt lezen. Misschien een beetje gesmokkeld, maar wel heel waardevol, zeker in deze tijd.

Ik heb er overigens ook voldoende input uit gehaald voor Mamablogger dus daarover binnenkort meer.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 21 oktober 2019 / 12:04

    Dat me time boek ziet er inderdaad prachtig uit. Ik ben ook wel benieuwd naar het tijdschrift.
    Liefs