Home + Diary | Mini vakantie, mijn haar veel korter en heel veel verjaardagspret!

Diary | Mini vakantie, mijn haar veel korter en heel veel verjaardagspret!

Deze week stond bijna geheel in het teken van de verjaardagen van de jongens en Pat en ik hadden een paar dagen vrij, wat voelde als een mini vakantie. We hebben het ontzettend leuk gehad en de jongens zijn flink verwend. We hebben een hoop gedaan. Teveel eigenlijk om te vatten in een intro. Kijk daarom maar gezellig mee naar onze feestweek vol verjaardagspret.

Maandag

Maar voor het allemaal zo ver is, moet er gewoon gewerkt worden…

We beginnen, zoals bijna ieder week, met een wandeling naar opa en oma om Floris weg te brengen. Daarna fietsen Milan en ik naar school. Als Milan op school zit fiets ik naar mijn werk.

Milan heeft vandaag voor het eerst huiswerk meegekregen. Hij moet leren voor een aardrijkskunde toets op 5 november. We maken samen een planning om te leren en ik overhoor hem al een beetje.

Dinsdag

Ik moest dit even vastleggen; dit was de allereerste keer dat ik geen kus meer kreeg op school omdat het niet cool is. Nou, lekker dan…

Daarna ga ik weer aan het werk. Ik heb heel veel te doen, want de rest van de week ben ik vrij.

Op Milans planning staat dat er vandaag geleerd moet worden. Ik neem het met hem door. Gezellig én het gaat goed. Hij vindt het nog steeds een beetje suf en huiswerk kost volgens hem wel heel veel vrije tijd, maar het gaat goed.

Mijn interview op BNR wordt uitgezonden in het programma werkverkenners. Via deze link kun je het deel terugluisteren waarin ik aan het woord was. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Woensdag

Vanaf vandaag hebben Pat en ik gewoon vijf dagen achter elkaar vrij, heerlijk! Ik begin deze vrije dag met luizen pluizen, want ik ben voor het eerst luizenmoeder.

Daarna lopen Pat en ik met Floris de stad in. We hebben wat boodschappen nodig en we besluiten even wat te gaan drinken. Daarna pak ik thuis alvast Milans cadeautjes in.

Tussen de middag komt de kapster om ons allemaal te knippen. Floris heeft er vooral heel veel zin in haha. Bij mij gaat er meer dan 10 centimeter vanaf en het is weer flink kort. Ik moest helaas wel, want mijn haar klit heel erg waardoor ik het bijna niet los kan dragen. Het werd er ook niet gezonder van en ik moest het altijd opsteken of in een knot dragen. Dat was ik een beetje zat dus mocht de schaar erin.

Daarna is het weer tijd voor de musicalles en het zwemmen. Druk, druk, druk…

Donderdag

Hiep, hiep hoera, het allerliefste kleinste jongetje van de wereld is jarig! Hij heeft zijn cadeautje eigenlijk al gehad, maar omdat we we toch nog wat wilden geven op de dag zelf krijgt hij toch nog een klein cadeautje.

Als Milan op school zit nemen wij Floris mee voor een verjaardagsuitje. We gaan naar de geitenboerderij. We drinken er gezellig wat en Floris heeft het zo naar zijn zin.

Daar rijden we even door naar de Action voor spullen voor de verjaardag en vervolgens rijden we naar huis. Onderweg worden we nog even stilgezet voor de stoet boeren die terugkomen uit Den Haag. Mooi gezicht al die trekkers in colonne achter elkaar. Floris is uitgeteld en valt op de bank in slaap.

We hebben gereserveerd bij de Pannenkoe en Milan vraagt of opa en oma ook mee mogen. Tuurlijk mag dat! We reserveren een grotere tafel en Milan belt opa en oma om te zeggen dat ze straks daarheen moeten komen. Een feestje voor de jongens!

Vrijdag

En dan is het vandaag de beurt aan de allerliefste grote jongens van de hele wereld. Hoera, Milan is 9!

We gaan met Milan mee naar school, want daar wordt ook de Kinderboekenweek afgesloten met het thema Reis mee. Alle klassen zijn door elkaar gemengd en de groepjes die daaruit voort zijn gekomen hebben allemaal een reisbureau gemaakt. Bij Milan kunnen we een reis naar Laos boeken.

Als Milan op school zit fietsen wij even naar de bakker voor lekkere gebakjes. We hebben Milan beloofd dat we een gebakje gaan eten als hij uit school komt. Ik heb tussendoor nog even een afspraak en daarna lopen Pat en ik de stad in om onder andere eten te bestellen voor de verjaardag zondag.

Verder doen we niet zo heel veel en werk ik vooral wat aan Mamablogger. Na school eten we inderdaad dat gebakje 😉

Dit boek is net uit en heb ik meteen besteld voor mijn werk. Hoop hier een hoop tips uit te halen.

In de avond hebben we nog een feestje bij de buren en past nichtje Maud op de jongens.

Zaterdag

diary_verjaardagspret_verjaardagen_mini vakantie_mamablogger_persoonlijk_

Het is weer tijd voor mijn nagels! Heel donkerblauw worden ze dit keer.

Daarna gaan we naar de Intratuin om alvast wat Sint- en Kerstspulletjes te shoppen. Hier ga ik leuke dingen mee doen die ik uiteraard hier laat zien.

In de middag lopen we even naar de stad voor ballonnen, halen we een ijsje en lopen we nog even langs opa en oma.

’s Avonds ploffen we op de bank met wat lekkers.

Zondag

Het is nog vroeg als we de taarten gaan halen en wat zijn ze mooi! De jongens zijn er weer blij mee! Alles een beetje in jungle thema.

De ballonnen krijgen buiten een plekje en wij maken het binnen gezellig.

Dit ziet er toch gezellig uit?!

De visite kwam verspreid over de middag, gezellig! Milan kreeg onder andere bloembollen voor in de moestuin. Dan hebben we begin volgend jaar eerst mooie bloemen voordat we weer aan de slag gaan met de moestuin. Milan wil meteen aan de slag en mijn broer helpt hem daarbij.

En tot slot nog even een mooi plaatje van Milans taart, gemaakt door Jammie Cakes (geen spon). Dit is al de achtste keer dat zij de taart voor Milan maakt en voor de tweede keer die van Floris. Die foto heb ik nog niet dus jullie moeten het even met mijn foto’s doen haha.

De jongens hebben een heerlijke week gehad en waren écht jarig! Wij vinden het echter wel lekker dat alles weer achter de rug en normaal is. Op naar een nieuwe, drukke werkweek voor ons en herfstvakantie voor Milan!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  21 oktober 2019 / 14:39

  Oeh, leuk, die BNR uitzending!
  Hélemaal eens met het feit dat de partners zullen profiteren van meer verlof na de bevalling.. zeker als je partner net zo’n arbeidsethos heeft als de mijne: op het werk vervaagd alles van de ‘andere hokjes’uit zijn geest en dan stapt hij dus uit zijn werk verdwaasd binnen in een wereld waar, “oja!! eergisteren mijn vrouw is bevallen en ik een kind heb gekregen” ?
  ‘Militair regime in de ochtend’.. leuke samenvatting!! Hier is er geen flexibiliteit bij mij op het werk voor eerst de kids wegbrengen, dus begin ik om 7u zodat ik in de middag weer bij het schoolplein sta en mijn man kan duswel de kids wegbrengen omdat er bij hem wel meer flexibiliteit daarvoor is, dus voor hem half tien beginnen (en daardoor ook een stukje langer doorwerken uiteraard).

  Wat lekker dat jij het (ook!) kort hebt en het staat je goed!!

  Heerlijke verjaardagen ook zo, met een uitje en etentje.. de Pannekoe is het ook favoriet!

  Wat een te gekke uitnodiging, cool zeg! Heel mooi thema weer, met jungle en dieren kan heel kinderachtig worden, maar jij hebt het weer super classy weten te doen!!

  Fijne herfstvakantie en goeie werkweek!