Home + Tien redenen om toch aan Netflix te beginnen

Tien redenen om toch aan Netflix te beginnen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor Netflix. Ook wij hebben het sinds enkele maanden. Ik stond al een tijdje in dubio, maar door de positieve verhalen van de buren zijn wij ook overstag gegaan. En nu zeg ik dat ik dit veel eerder had moeten doen. Wij zijn fan!

Niet lang daarna werd ik gevraagd voor het Streamteam, en daar hoorde ik meer over Netflix. Hoeveel uur eigen materiaal ze al hebben geproduceerd etc. Ook dit was een regelrechte eye-opener, want dat betekent dat Netflix nog steeds flink groeit en het daarmee nóg leuker wordt.

Maar twijfel jij ook nog over Netflix? Dan geef ik je in deze post tien redenen om vandaag nog lekker te gaan “Netflixen”. Hier is het namelijk al een werkwoord geworden 😉

 1. Laten we beginnen wij het begin. Het is namelijk in no time geïnstalleerd. Wij hebben Netflix via een Google Chromecast van Mediamarkt. Vervolgens Netflix aangevraagd (vijf minuten werk en je kunt gelijk aan de slag) en ik had het zelf in zo’n 20 minuten voor elkaar.
 2. Het is goedkoop. Wij hebben het abonnement waarmee je op twee schermen tegelijk kunt kijken. HD is beschikbaar. Dit kost €8,99 per maand.
 3. Er is een heel ruim aanbod. Ik denk dat je je wel een jaar kunt opsluiten en dan heb je nog niet alles gezien haha. Daarnaast worden er ook steeds films en series toegevoegd. Veel verschillende genres en er is echt voor ieder wat wils.
 4. Dan de kids: het grote voordeel van Netflix is dat er geen reclames zijn (weer een extra voordeel!) en kinderen niet, zoals bij YouTube, ongewenste dingen kunnen zien en dat is een hele geruststelling.
 5. Wat nu cliffhanger? Jij kijkt gewoon meteen de volgende aflevering! En kun je niet verder kijken? Netfllix onthoudt waar je gebleven bent.
 6. Voor mij is het even me-time. Verstand op nul en even helemaal niets. Ook al is het maar een half uurtje.
 7. Je kan profielen aanmaken waar je je interesses aangeeft. Er wordt dan gezocht naar wat bij jou past. Dit levert nog weleens leuke verrassingen op!
 8. De zomer staat weer voor de deur. Lees: er is dan helemaal niet op tv behalve de zoveelste herhaling van ‘Het zonnetje in huis’ of zoiets. We hopen op mooi weer zodat we lekker de tuin in kunnen, maar op de bank een film of serie kijken is ook weleens lekker en die heb je dan wel tot je beschikking.
 9. Dan brengt mij meteen op dit punt. Het weer werkt nog niet echt mee. Wat is er dan fijner om op een regenachtige zondag een pyjamadag te houden en lekker films en series te kijken? Wat lekkers erbij en jij laad je weer op voor de komende week!
 10. Ik noemde het al in het begin; er is veel eigen materiaal van Netflix. Wat dacht je van Unbreakable Kimmy Schmidt (gezien tijdens het Streamteam avondje en ik heb nu bijna alle afleveringen gezien) en House of Cards? Goede eigen series dus!

Oké, nog één bonuspuntje dan: het aanbod is een mix van nieuwe series en series en films die je al een keer gezien hebt. Maar zeg nu zelf, krijg je ooit genoeg van The Notebook?

Heb jij Netflix? Zo ja, hoe bevalt het? Zo niet, overweeg je het nu? Laat het me weten in de comments hieronder!

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 4 april 2015 / 13:28

  Ik heb ook het geluk gehad dat ik gekozen ben voor het stream team en ik had netflix voordien nog niet! Wat een aanwinst !!!

 2. 4 april 2015 / 13:45

  Ja, ik begin ook steeds meer te twijfelen. Maar is het niet een beetje hetzelfde als Videoland? Wij hebben dat nu zo’n 8 maanden en we zijn nu wel een beetje door het goede materiaal heen. Veel B-films, die ik toch niet ga kijken, blijven over. Is dat niet zo bij netflix?