Home + Paasuitje en Review| Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude

Paasuitje en Review| Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude

Yes, het is Pasen en de zon schijnt! Als we dan niet in een voorjaarsstemming komen weet ik het ook niet meer. Hoewel eerste Paasdag meestal in het teken staat van uitgebreide ontbijtjes, een lekkere brunch en gezellig samenzijn met familie, staat tweede Paasdag vaak in het teken van die extra vrije dag en wil je er misschien wel even lekker op uit. Tenminste, dat geldt voor ons wel en zeker met zulk weer 😉

Lekker naar buiten dus, maar wat ga je dan doen? Zijn jouw kids niet te porren voor een lange boswandeling, heb je zelf geen zin in speeltuin nummer zoveel of misschien wil je eens wat anders? Dan heb ik dé tip voor een heel leuk (budget) paasuitje!

Woon je in de Randstad? Dan is boerderij ’t Geertje tijdens Pasen jouw ‘place to be’!

Oké, ook als je niet in de Randstad woont is het erg leuk, je moet er dan alleen wat verder voor rijden 😉 Wij komen er als sinds we M hebben en het is er altijd leuk. Om te beginnen is het makkelijk te vinden en ligt het in een heel mooie omgeving met bijvoorbeeld een groot meer waar fijne restaurantjes zijn en je er dus ook lekker wat kunt eten en drinken. En wil je nog shoppen? Het centrum van Zoetermeer ligt op 10 minuten rijden met de auto en je parkeert daar ook nog eens de eerste drie uur gratis!

Maar goed, ik dwaal weer af. Rondom de boerderij is voldoende parkeergelegenheid, al moet je soms wel wat verder lopen dan, maar dat is met dit weer geen straf. Parkeren is overigens gratis en dat geldt ook voor de boerderij. Een uitje wat je dus zelf zo duur kunt maken als je wilt.

De dieren die je het meest tegenkomt op de boerderij zijn geitjes. Wij zijn er gisteren nog geweest en er zijn heel veel kleintjes die je ook een flesje mag geven, zo schattig! Toch zijn er ook koeien, schapen, varkens en kippen. Daarnaast is er een pony waar de kinderen een ritje op kunnen maken en spotten we daar regelmatig een pauw.

Genoeg te zien dus bij ’t Geertje, maar is er ook wat te doen? Ja! Er is een boerderijwinkel waar je onder andere zelfgemaakte kaas kunt kopen, er is een restaurant, de smederij is regelmatig open zodat je kan zien hoe ijzer wordt gesmeden, je kan er een (roei)boten of fietsen huren en je kan er zelfs kamperen. Tot slot is er voor de kinderen een speeltuin.

M vindt het fantastisch om de geitjes melk te geven en te spelen in de speeltuin. Wij smelten voor de pasgeboren dieren. Gisteren waren we net te laat voor de koeienbevalling, we hebben nog wel de nageboorte geboren zien worden. Ook heel bijzonder, al vond M het vooral een beetje eng…

Als je ook enthousiast bent geworden, is dit een erg leuke tijd. Er zijn zoveel pasgeboren dieren, je kijkt je ogen uit!

’t Geertje is het hele jaar door open, behalve op tweede Kerstdag en nieuwjaardag. Op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres is Geerweg 7 in Zoeterwoude. Klik hier voor de website.

Veel plezier en fijne Paasdagen!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *