Home + Hoe begin je een blog waarmee je geld kunt verdienen? Je leest het in mijn e-book!

Hoe begin je een blog waarmee je geld kunt verdienen? Je leest het in mijn e-book!

Het afgelopen jaar had ik behoorlijk wat plannen voor Mamablogger. Ik wilde een aantal cursussen doen en wilde mij gaan verdiepen in flat lay fotografie, nog meer in Instagram en ik wilde onderzoeken of het maken van podcasts iets is voor mij. Kletsen kan ik tenslotte heel goed 😉. Dat was privé, maar voor mijn werk wilde ik ook graag nog wat trainingen volgen. We weten allemaal wat er gebeurde en waardoor het er niet van kwam. Corona gooide roet in het eten en hoe! Ik werk voor een zorgorganisatie en het was alle hens aan dek, ook voor ons op de communicatie afdeling. Toen we ook nog eens besloten te verhuizen was er nauwelijks ruimte in mijn hoofd voor een online training of cursus en daar kreeg ik aan het einde van het jaar spijt van. Ik wilde heel graag iets nieuws leren en besloot aan het e-book te beginnen wat ik al zo lang wilde schrijven.

Een e-book over geld verdienen met je blog

In de ruim zeven jaar dat mijn blog bestaat heb ik regelmatig vragen gekregen over het bloggen. Twee vragen kwamen regelmatig terug: ‘hoe begin je een blog en wat komt erbij kijken’ en ‘hoe kun je er dan geld mee verdienen?’. Logische vragen, maar ik kan geen antwoord geven in een paar zinnen. Bloggen is niet moeilijk, maar er komt wel een hoop bij kijken. Helemaal als je er geld mee wilt verdienen. Na iedere vraag nam ik mij voor om wat met die vragen te doen in de vorm van een e-book, maar echt concreet waren die plannen nooit. Tot begin 2020. Opeens had ik helder in welk format ik het e-book wilde schrijven, maar de tijd ontbrak helaas.

Rond september/oktober was ik het zat. Ik wilde iets nieuws leren en ik wilde mijn zinnen kunnen verzetten van alle verhuis- en coronaperikelen en besloot aan de slag te gaan. Ik had voor mijzelf een deadline bepaald en dat betekende dat het e-book voor het einde van het jaar klaar moest zijn…

Tussen de verhuisdozen een e-book schrijven

Ik had dus echt geen flauw idee waar ik aan begon, want ik had 0,0 ervaring met het schrijven van e-boeken. Ik heb een Macbook dus begon mijn e-book te schrijven in Pages. Ik had ook 0,0 ervaring met Pages, maar hoe moeilijk kon het zijn dacht ik. Nou, best moeilijk nog! Pages demotiveerde in het begin enorm. Ik vond er echt geen klap aan, maar ik had mijzelf een doel gesteld. Half november schreef ik mijn 2700e artikel en kondigde ik het e-book aan. Enerzijds om te pijlen of er überhaupt interesse was en anderzijds voor die welbekende stok achter de deur, want die had ik nodig 😉. En zo zat ik tussen de verhuisdozen te schrijven. Langzamerhand leerde ik Pages kennen en kreeg ik de smaak te pakken. Ik schreef, schrapte de helft, schreef opnieuw, liet Chantal mijn eerste opzet lezen en ging vervolgens weer door met schrijven en schrappen. Totdat ik het vlak na de Kerst goed genoeg vond om te gaan verkopen… Het e-book telde toen 71 pagina’s en ruim 12.200 woorden.

De eerste e-books verkopen

Ik moest ook wel, want ik bleef aan de gang en bleef maar schrappen en schaven. Ik wilde door en wilde het e-book tegen een lage prijs aanbieden zodat het voor iedereen die interesse heeft te betalen is. Althans, dat hoop ik dan natuurlijk.

De eerste dag dat ik bekend maakte dat het boek te bestellen was, werd het boek besteld en de dagen erna ook. Top! Er was dus interesse! Dat was stiekem wel een opluchting, want je wilt toch dat het een succes wordt.

Toch weer een (kleine) webshop

Die eerste bestellingen zetten mij aan het denken, want het bestellen ging nu wel omslachtig. Bij interesse kon je me mailen. Ik maakte dan een factuur en na betaling (die ik uiteraard eerst moet controleren) kon ik het e-book versturen. Een kleine webshop zou veel gemakkelijker zijn. Een investering die ik ook weer terug moet zien te verdienen, maar ik durfde de gok wel te wagen na de bestellingen die ik al had gehad en nam contact op met de webbouwer.

En zo geschiedde, want inmiddels is mijn mini webshop online en is het e-book veel gemakkelijker te bestellen! Nu kan iedereen leren hoe je een blog begint waarmee je geld kunt verdienen, hoe tof is dat?!

Wat zijn jouw doelen?

Misschien wil jij, net als ik, ook iets nieuws leren. Iets wat wellicht buiten je comfort zone ligt, maar wat je wel heel graag wilt: een eigen blog. En misschien heb je al 100 redenen voor jezelf op een rijtje gezet om het niet te doen, maar ik ben ervan overtuigd dat als je dit écht wilt, je dit zeker gaat lukken. Waarom zou je het niet doen? Het lukte mij toch ook om het e-book te schrijven en ik zou mijn blog voor geen goud willen missen.

Het e-book is hieronder te bestellen voor €7,95 inclusief BTW en je kunt deze meteen via Ideal betalen. Daarna ontvang je het boek in je mailbox en kun je beginnen!

Ja, ik bestel het e-book!

  • € 0,00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In 2021 is misschien nog niet alles haalbaar, maar er is ook heel veel wél mogelijk. Ga er gewoon voor!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Nathalie
    9 februari 2021 / 14:14

    Hoi Marisca, ik ben op jou blogsite terecht gekomen omdat ik zoekende ben naar inspirerende ideeën over een nieuw te ontwikkelen business plan. Ik heb sinds 2017, ‘nadat ik in 2016 een cursus ondernemingsplan via de gemeente mocht maken’ de droom om iets online op te zetten, een website, misschien met affiliate marketing of zelf iets, een concept, product, dienst, blog, te ontwikkelen wat nog niet bestaat en daar dan een succes van weten te maken. Al jaren ben ik zoekende naar mijn eigen passie, zodat ik daar verder op kan breien. Want het moet wel leuk om te doen zijn natuurlijk. En hoe maak je zo’n website? Ik heb geen flauw idee. Ik ben al 2 domeinnamen gestart, website online gegooid, en daar bleef het dan bij. Want ik zat alleen maar wat te prutsen met website indelingen, en snapte niet hoe dit en dat en ondertussen raakte ik ook alweer inspiratieloos over waarover ik dan zou gaan Bloggen. Laat ook maar weer dacht ik, en daarbij andere vragen zoals kvk inschrijving. Straks loopt het niet, wat ik misschien zal gaan starten. Ik wil geen schulden. Heb ik nooit gehad en zal ook niet gaan gebeuren. Wat mij opvalt aan jou bloggen, is dat je op een natuurlijke manier, gewoon vanuit jezelf, vanuit je hart schrijft. Net zoiets als een elevator pitch. Je stapt bijvoorbeeld met je beste vriendin in de lift en gaat van 0 naar 6 en ondertussen vertel jij jouw plannen aan haar. Dat gesprek is op een natuurlijke manier, het gaat gewoon vanzelf. Maar krijg jij het podium om diezelfde plannen te vertellen aan een grote groep mensen dan weet je misschien niet meer waar je moet beginnen. Ik heb het gevoel, dat ik op dezelfde manier, als jou kan bloggen wat lekker weg leest. Wat vind jij? Leest mijn schrijven goed weg? Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, naar jou ebook over bloggen. Ik ga em kopen! Want ik blijf nog steeds zoekende om iets op poten te krijgen, het gaat mij ooit uiteindelijk lukken. Ik heb alleen een steuntje in de rug nodig, over hoe ik dingen het beste kan aanpakken. Iemand waarmee ik kan sparren. Ik zou je graag mijn nieuwe idee willen vertellen, wat misschien the bomb kan wezen wat ik tot een succes kan maken. Ik hoop op jou feedback 🙂