Home + Throwback Thursday | Terug in de tijd naar mijn webshop en eerste blog!

Throwback Thursday | Terug in de tijd naar mijn webshop en eerste blog!

Lang, lang geleden, in 2011, begon ik vol enthousiasme mijn webshop. Jarenlang stak ik er ziel en zaligheid in en uiteindelijk hebben we er best een hoop mee bereikt. De webshop was vijf laar lang, naast Milan, mijn tweede kindje. Het heeft mij ontzettend veel gebracht, maar toch trok ik na 5 jaar de stekker eruit. Een wijs besluit, want ik haalde er al een tijdje geen plezier meer uit. Dat wil echter niet zeggen dat ik er geen plezier aan heb beleefd. Daarom kijk ik er graag op terug en wil ik jullie mijn eerste blog laten zien die ik startte voor de webshop. Ook was ik bijna dagelijks bezig met het maken van beeldmateriaal om mijn producten te promoten. Misschien niet de mooiste banners, maar daarom zijn ze juist leuk om weer eens te delen.

“Je moet gaan bloggen, dat zal de verkoop zeker een boost geven”

Tijdens een cursus webshop optimalisatie kreeg ik het advies om te gaan bloggen. Toen waren er voornamelijk beauty- en fashionbloggers en hoewel ik wel schreef over nieuwe mode, zou ik vooral een kijkje achter de schermen gaan geven. Zulke blogs waren er toen nauwelijks. Ik startte een gratis Blogger blog en ging aan de slag. Ik had toen nooit verwacht dat ik het bloggen zo leuk zou vinden dat ik uiteindelijk mijn webshop zou sluiten om dagelijks te bloggen. In 2012 begon ik een beetje met bloggen, maar in 2013 was ik er steeds vaker mee bezig. En zo zag mijn blog er toen uit:

Ik kwam er van de week achter dat deze blog nog steeds online staat ?. Je vindt hem hier. Nu ik weer terug zie moet ik er ontzettend om lachen. De teksten waren zogenaamd hip en ik wilde vooral meedoen met anders grote websites. Dit deed ik door dezelfde termen te gebruiken als zij, en als ik heel eerlijk ben zat er weinig van mijzelf in. En dat ‘XOXO’ kwam uit mijn Gossip Girl periode haha.

Uiteindelijk besloot ik het bloggen serieuzer aan te pakken. Ik ging aan de slag met WordPress onder mijn eigen naam. Mijn blogs werden vervolgens steeds persoonlijker en de webshop verdween naar de achtergrond. Ik ging steeds meer moeder en kind gerelateerd bloggen en veranderde mijn domeinnaam in Mamablogger. De rest is geschiedenis…

Knutselen voor de webshop

Ik deed destijds heel veel om de webshop onder de aandacht te brengen. Ik knutselde vooral heel erg veel haha. Ik deed aan winacties op Facebook en postte iedere dag over mijn producten. Achteraf gezien was ik alleen maar aan het zenden en was er nauwelijks interactie. Dat is nu met de blog wel anders. Toen mijn blog steeds beter werd gelezen realiseerde ik mij dat dát juist hetgeen was dat ik zo leuk vond. Ik miste dat blijkbaar erg.

Op Timehop kreeg ik de volgende herinneringen:

Ik was dit dus vooral aan het zenden. Heel hysterisch, maar ik heb er een hoop van geleerd en ik vond dit destijds echt heel erg leuk.

Dankzij Timehop krijg ik zo nu en dan nog deze herinneringen en zoals ik aan het begin al zei, ik kijk er met veel plezier op terug. De webshop heeft mij uiteindelijk heel veel gebracht.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 13 februari 2020 / 09:37

    Leuk om lezen! En zo te zien heeft het jou ook veel inzicht gebracht bij het ontdekken van wat je echt leuk vindt. Nog veel blogplezier gewenst!

  2. 13 februari 2020 / 23:03

    Ik denk inderdaad dat woorden als armcandy en slippertjes nu niet heel vaak meer in 1 blog genoteerd zullen worden 😉 Maar wel heel tof dat je al zoveel hebt bereikt en dit nog steeds wel eens als herinnering voorbij ziet komen. Ik heb ook ergens op een oude harde schijf de eerste archieven van mijn sites staan. Echt heel grappig om dat ooit weer eens terug te lezen, denk ik 😀