Home + Uitstapje | The Friends Experience in Brussel!

Uitstapje | The Friends Experience in Brussel!

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver: we gingen naar de Friends Experience in Brussel! Pat kwam dit een tijdje geleden tegen op Instagram en riep meteen “hier wil jij vast en zeker heen”. En gelijk had hij, al weet ik niet of hij daar inmiddels spijt van heeft, haha. In ieder geval bestelde ik in bed nog tickets en afgelopen zondag reden we al vroeg naar Brussel. Ik had hier zoveel zin in!

Friends Experience in Brussel

De Friends Experience in Brussels Expo duurt nog tot 18 juni 2023. Hier vind je 12 replica’s van de sets uit Friends en ik kan je vertellen, het is een feest van herkenning! Van het appartement van Rachel en Monica tot Central Perk en zelfs de hal met de twee voordeuren. Oh ja, vergeet de fontein en de oranje bank ook niet.

Tijdvakken

Om te beginnen reserveer je een tijdvak om naar binnen te kunnen. Dat is heel fijn, want hiermee voorkom je dat te grote groepen in één keer naar binnen gaan en er geen ruimte meer is om alles goed te kunnen bekijken en foto’s te maken. Onze ervaring is dat dit heel goed ging en we nog voor het afgesproken tijdstip met de groep naar binnen mochten.

Eenmaal binnen krijg je eerst een instructie: eerst in het Frans en daarna in het Nederlands. Ook krijg je nog een filmpje te zien met wat regels, ingesproken door niemand minder dan Janice (Oh.My, God!). Daarna mag je echt naar binnen!

Foto’s maken

je komt binnen bij de fontein en de oranje bank. Precies zoals iedere aflevering begon natuurlijk. Hier krijg je twee dezelfde QR-codes. Die heb je nodig voor de foto’s. Er zijn namelijk een paar sets waar je niet zelf foto’s mag maken. Hiervoor gebruik je de QR-code waarmee je later de foto’s kan bestellen. Je kan alle foto’s digitaal bestellen voor €5,- in totaal, maar dan moet je wel eerst een foto laten afdrukken van €12,50. Dat hebben ze slim bekeken. Ook wij gingen overstag, want ik wilde die foto’s wel graag hebben. Uiteindelijk hebben we er één gekozen die we af hebben laten drukken. Vervolgens hebben we alle foto’s digitaal erbij besteld. Die zaten heel snel daarna in mijn mailbox.

De balans tussen de plekken waar je zelf foto’s mag maken en waar niet, is heel goed en ook het personeel wil graag helpen bij het maken van foto’s. Hierdoor hebben wij veel foto’s waar we met zijn vieren op staan. Dat gebeurt niet vaak!

Duur van de Experience

Je bezoek aan de Friends Experience duurt ongeveer een uurtje. We hebben langer in de auto gezeten dan dat we er waren, maar je kan er natuurlijk een gezellig dagje Brussel van maken. Tegenover de Expo zit namelijk ook het Atomium. Ook daar kun je een bezoek aan brengen en kun je gemakkelijk dingen met elkaar combineren.

Shop

Na afloop vind je een grote Friends shop waar de echte fan zijn hart kan ophalen. Er is van alles koop, zelfs de bekende knuffel Hugsy! Hier kun je ook je foto’s bestellen en nog een kop koffie drinken naast Central Perk. Net echt, haha!

Het was zo leuk en ik heb er zo van genoten! Het is alsof je echt op de set staat en alsof ze zo naar binnen kunnen lopen. Heel herkenbaar en weer even terug in de tijd. Een absolute aanrader voor iedere Friend fan!

Klik hier voor de website van de Friends Experience.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *