Home + Tag|Domestic Goddes, alles over ons huishouden!

Tag|Domestic Goddes, alles over ons huishouden!

Gistermiddag scheen de zon zo lekker en ik krijg dan meteen zin om eens lekker schoon te maken. Nu vind ik dat verre van vervelend, maar met dit weer vind ik het echt heerlijk! Ramen open, de zon naar binnen en gaan met die banaan. Het zit in mijn genen: mijn oma was zo, mijn moeder is zo en ook mijn zus en ik zijn zo. Niet milieuvriendelijk, maar wij zijn gek op chloor en ik dweil bijna iedere ochtend de wc- en badkamervloer. Verder ben ik groot fan van de ramen zemen. En toen zag ik deze tag van Bibian en Manon. Over schoonmaken en andere huishoudelijke taken. Op mijn lijf geschreven dus 😉 Daarnaast geef ik ook tips. Lees je lekker mee?

De was

Droger/aan de waslijn
De droger. Deze kregen wij van mijn ouders als kraamcadeau toen M werd geboren en ik kan niet meer zonder. Behalve wanneer het echt lekker weer is, dan hang ik mijn was ’s morgens vroeg in de tuin. Vooral beddengoed. Dan is het extra fris. En buiten dat is het heel ontspannend om zo vroeg in de tuin te staan. De stilte en de buitenlucht zorgen ervoor dat je op de één of andere manier lekkerder aan je dag begint. En ja, ik weet dat dat heel suf klinkt 😉

Sorteren/alles bij elkaar
Het kleine beetje witte was (voornamelijk shirtjes van M) was ik met de hand. Ik doe het in een teiltje met wasmiddel en een klein scheutje chloor en laat het dan een nachtje staan. De volgende ochtend goed uitspoelen en dan laten drogen. Het blijft spierwit! Dat doe ik ook met een witte broek van hem en hij kan er buiten mee spelen, ik krijg hem wel weer wit. Verder gaat alles bij elkaar.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten  wasmiddel
Ik houd helemaal niet zo vast aan merken op bepaalde dingen na en één van die dingen is de wasmiddel. Ik was alleen in Robijn. Niet zo zeer om het schoon krijgen van de was, dat lukt met andere wasmiddelen ook wel, maar het ruikt zo lekker!

Een wasdag/elke dag een wasje
Aan één wasdag heb ik niet genoeg dus ik was vaak wel om de dag. En ook al zijn we met z’n drietjes, de was blijft maar komen. Ben je blij dat die mand weer leeg is, zit er in no time weer een kilo in!

Kleding strijken: ja/nee
Als het nodig is wel, maar spijkerbroeken etc. gooi ik in de droger en die komen er dan goed uit. Kleding wat niet in de droger mag, hang ik netjes uit op hangertjes en trek ik dan ook helemaal recht en strak. Dat werkt wel. En zit er een kleine vouw in die mij irriteert? Dan hang ik hem in de badkamer terwijl er iemand moet douchen. Het stoomt dan zo, dat als ik het erna strak trek, de vouw echt weg is! Dit deed ik vroeger ook als ik uitging en dat scheelde echt veel tijd.

Ik sta overigens in juni in de Ouders van Nu (nr. 6) met een artikel over schoonmaken en de taakverdeling bij ons in huis! Er is een foto bij ons thuis gemaakt.

Koken

Makkelijk/culinair
Makkelijk! Ik houd dan wel van schoonmaken, maar ik heb echt een grondige hekel aan koken. Ik doe het uiteraard wel en zeker iedere doordeweekse dag, maar niet met plezier.

Weekboodschappen/meerdere keren per week
We proberen zoveel mogelijk mee te nemen met de weekboodschappen, maar je vergeet weleens was, iets is snel op of je wilt even vers fruit etc. halen. We wonen aan de rand van het centrum dus dat is zo gehaald.

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
M is een moeilijke eter en maak ik niet blij met pasta, rijst en andere gerechten. Hij is erg van de Hollandse pot dus dat maak ik dan ook vaak. Van ons mag er wel meer variatie komen, al zal ik dan ook wel weer bekende gerechten maken.

Eten bewaren/weggooien
Als er veel over is en ik kan het invriezen dan doe ik dat. Denk bijvoorbeeld aan verse soep en als M bij opa en oma eet en wij bijvoorbeeld wel pasta eten. Als ik dan over heb, gaat het de vriezer in.

Aan tafel eten/op de bank eten
Dat is duidelijk: wij eten aan tafel. Dit was al zo toen M er nog niet was en dat doen we nu nog. Iedere avond wordt de tafel netjes gedekt en eten we daar gewoon aan. Ik vind wel dat dat zo hoort. En niemand gaat van tafel totdat iedereen klaar is.

Poetsen

Stofzuiger/Swiffer
Stofzuigen. Je kan moeilijk met de Swiffer over je bank of kleed dus dan moet je die stofzuiger toch pakken. En of de één of andere manier vind ik dat toch schoner. Misschien nergens op gebaseerd, maar dat is een gevoel.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Ik maak altijd zelf een sopje. Ik vind die doekjes overigens ook veel te duur in verhouding met het sopje en met heet water wordt het ook schoner, denk ik.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Ik doe alles zelf, behalve de ramen van onze slaapkamer boven aan de buitenkant. Daar kan ik zelf niet goed bij, dus dat doet de glazenwasser zo’n één keer in de maand. Verder dus alles regelmatig zelf. Manlief doet de lichtkoepel op het dak van de keuken, het dakraam aan de zijkant van ons huis en het raam van M aan de buitenkant (achter) en gaat hiervoor dus het dak op. Hij pakt dan alles in één keer mee.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Ik maak hem iedere ochtend op. Zo strak mogelijk, eerder ga ik niet naar beneden. Daarna de ramen lekker op en luchten maar! Dat geldt ook voor het bed van M. Ik sla dan ook het dekbed open zodat het extra goed kan luchten. Het hoeslaken moet zo strak mogelijk zitten. En als het mooi weer is hang ik het dekbed uit het raam. En ja, ik weet nog steeds hoe suf dit allemaal klinkt 😉

Met de hand afwassen/vaatwasser
Wij hebben geen vaatwasser dus alles gaat met de hand. Zodra we hebben gegeten, welke maaltijd het ook is, wordt er direct afgewassen en wordt het aanrecht schoongemaakt. Zo hebben we dus ook geen vaat dat opstapelt of iets dergelijks. Ik ga ook niet de deur uit als er nog vaat staat. We vinden het niet erg, maar met een verjaardag is het weleens onhandig, want dan is het wel veel. We gebruiken dan voor het gebak en drinken vaak plastic. Dat kan zo weg.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Er mag geleefd en gespeeld worden en dat doen we dan natuurlijk ook. Toch ruim ik vaak op en ook aan het einde van de dag wil ik dat alles weer netjes is. Het is absoluut niet steriel, maar alles heeft wel een eigen plek. Ik vind het gewoon fijn als het netjes is.

Wie doet het huishouden: jij/partner
Het meeste komt op mij neer, maar ik ben dan ook vaker thuis dan hij. Daarnaast doe ik het graag op mijn eigen manier haha.

Wat vond je ervan? Hoe gaat dat bij jou thuis? Let me know!

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *