Home + Stoppen, doorgaan en zo ja, hoe dan? 2017 plannen van Mamablogger!

Stoppen, doorgaan en zo ja, hoe dan? 2017 plannen van Mamablogger!

Ik hoor je denken; ‘stoppen met Mamablogger?’ Tja, ik kan niet ontkennen dat ik dat het afgelopen jaar niet heb gedacht. En ja, ik maak het erger dan het daadwerkelijk is, want dat dacht ik alleen als er (technische) dingen mis gingen. Dan riep ik in mijn boosheid dat ik wilde dat ik er nooit aan was begonnen, want dan had ik er tenminste geen stress van. Klopt allemaal, maar ik ben niet zonder reden begonnen. En als ik dit niet echt wilde, zou het mij ook niet lukken om dagelijks te bloggen. En soms wel vaker per dag en dat al ruim twee jaar lang… Dit jaar tik ik als het goed is de 1000 (hoeveel uur zal dat zijn?!) blogs aan en ik heb heel veel zin in de volgende 1000, maar ik heb wel nagedacht over de vorm…

Er wordt vaak geroepen dat bloggen dood is. Geloof mij, dat is het zeker niet, maar ik kan mij wel voorstellen dat sommige niches verzadigd raken zoals fashionblogs. Maar dan nog kun jij wel het verschil maken dus waarom zou je het niet proberen? Als je wilt bloggen, doe dat dan vooral! De online wereld is echter wel constant in beweging en ik wil wel meebewegen. En met die insteek heb ik de afgelopen tijd nagedacht over wat ik met Mamablogger wil in 2017.

De naam Mamablogger…

Die blijft! Hij dekt namelijk nog steeds de lading; een blog voor moeders. En dat in de breedste zin van het woord. Een moeder doet namelijk ook heel veel tegelijk en is naast moeder ook nog een heleboel andere dingen en dat geeft mij lekker de ruimte om te schrijven. En laten we eerlijk zijn, SEO technisch was de naam ook een goede zet 😉

De frequentie

Ik blog nu dagelijks. Iedere dag een artikel en dat 365 (soms 366) dagen achter elkaar. Dat is veel, heel veel. En toch wil ik de frequentie wat opschroeven al vraag ik mij af of dat helemaal haalbaar is. Het liefst zou ik op doordeweekse dagen twee blogs plaatsen en in het weekend “gewoon” één. Ik wil een betere mix tussen commercieel en persoonlijk en ik hoop dat hiermee te kunnen bereiken. Er zijn nog steeds heel veel samenwerkingsverzoeken en ik wil daar vaak ook snel aan kunnen voldoen. Dan wil ik daar wel een persoonlijke blog tegenover zetten. Nogmaals, ik weet niet of het haalbaar is, maar ik wil het in ieder geval proberen.

Vloggen

Ik wil ook vaker gaan vloggen. Niet perse over of met Milan, maar ik wil jullie echt vaker meenemen in mijn leven. Er gebeurt ontzettend veel, ik maak heel veel mee en dat wil ik jullie laten zien. Gewoon Marisca dus! Vloggen is echter wel een hoop werk en ik wil wel kwalitatief goede vlogs plaatsen. Toch is het nu heel erg versnippert en is er geen vaste frequentie. Dat wil ik wel.

Gastbloggers?

Ik heb weleens eerder gewerkt met een gastblogger en hoewel dat heel leuk was, was dat ook van korte duur, want die blogger ging voor zichzelf verder. Helemaal begrijpelijk en ergens was het ook een opluchting. Mamablogger is Marisca en ik wil de artikelen gewoon zelf schrijven. Het gaat om wat mij bezighoudt, wat ik mee maak en wat ik wil delen. Dit zou niet meer kloppen als ik anderen zou laten schrijven. Niet omdat ik mijzelf zo tof vind, maar ik ben gaan bloggen omdat ík het wilde. Ik wilde een platform waar ik mijn verhaal kwijt kan en dan moet ik dat ook wel zelf doen. Er zijn al heel veel van dit soort blogs en ik wil het niet. Wil niet zeggen dat ik het bij anderen niet leuk vind om zo nu en dan te lezen, maar bij Mamablogger gaat het niet gebeuren, sorry!

Onderwerpen

Wat betreft de onderwerpen zal er niet heel veel veranderen. Persoonlijke verhalen, budget blogs (DIY’s, Milans outfits etc.), kidsfashion, speelgoed, reviews, dagjes weg, vlogs, en nog veel meer. Er is heel veel dat ons bezighoudt en dus zal er ook voor ieder wat wils te vinden zijn. Dat geldt ook voor winacties, deze zullen er zo nu en dan ook zijn. Ik heb afgelopen jaar veel winacties afgewezen omdat ik ze dan erg vaak tegenkwam. Hierdoor bleven er heel veel bijzondere winacties over. Zo mocht ik mensen laten 3-D printen, mocht ik speurtochten verloten én wat dacht je van een matras verloten ter waarde van €750?! Er was nog veel meer leuks en ik hoop dat dit soort gave en unieke winacties volgend jaar weer plaats zullen vinden.

Bezoekersaantallen

Tja, dat blijft wel een dingetje. Je blogt er niet perse voor, maar je wilt ze wel zo hoog mogelijk. Niet alleen omdat het voelt als waardering, maar ook omdat je door die bezoekersaantallen wel weer nieuwe kansen en mogelijkheden krijgt aangeboden. Ik zou ze heel graag willen verdubbelen, maar of dat gaat lukken…

Conclusie

In het kort komt het hierop neer: niet stoppen, maar vooral doorgaan! Iets meer bloggen en een betere balans tussen de blogs. Lekker gaan vloggen en mij daarin verder ontwikkelen. Op naar de 2000 blogs!

Ik zal je de komende periode ook vertellen over privé wensen voor het komende jaar en welke rol Mamablogger daarin speelt. Ben jij er in 2017 ook weer bij?

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. Ad
  4 november 2016 / 09:27

  We kunnen er als Opa en Oma niet omheen !

 2. 4 november 2016 / 10:21

  Leuk, vooral doorgaan 😉
  IK lees je blog graag.

 3. 4 november 2016 / 11:22

  Pfew, gelukkig, ik was even bang dat je ging aankondigen dat je er genoeg van had. Lekker doorgaan hoor!

  Groetjes,

  Sharon

 4. 4 november 2016 / 12:32

  Ik vind het altijd wel fijn als een blog niet teveel of geen gastartikelen heeft. Ik kom namelijk voor die blogger en niet voor iemand anders.

  Het gevoel dat je moet meebewegen met de ontwikkelingen herken ik.

 5. Reb
  4 november 2016 / 14:06

  Yes! Ik lees al een hele tijd mee! 🙂

 6. 4 november 2016 / 17:29

  Leuk! En inderdaad lekker je eigen ding blijven doen 🙂 succes

 7. 5 november 2016 / 09:23

  Leuk dat je blijft bloggen! Dacht al, gaat ze stoppen??? Ik lees volgend jaar met je mee!

 8. 6 november 2016 / 22:15

  Oef! Ik was even bang dat je zou stoppen! Ik kom hier graag langs om even mee te lezen over wat jou allemaal bezig houdt. Heel veel plezier met het volgende blogjaar!

 9. 2 januari 2017 / 09:45

  Ontdek dankzij je blog van vandaag deze doelen. Succes met het verwezenlijken. Je had ze in ieder geval op tijd bedacht.

 10. 2 januari 2017 / 20:55

  Mooie inzichtelijke doelen. Ik ben benieuwd of je het gaat halen, succes!