Home + Tip | Hoe leuk is deze decemberhaard voor Sinterklaas en Kerst?!

Tip | Hoe leuk is deze decemberhaard voor Sinterklaas en Kerst?!

Toen ik vorig jaar een blog schreef over de kartonnen pakjeshaard van Kruidvat werd deze enorm goed gelezen. Eindelijk was er een leuke Sinterklaasversiering voor in huis én konden kinderen hun schoentje zetten bij een haard. Ook wij hadden hem en we vonden hem ontzettend leuk. Het was gewoon jammer dat hij na de Sinterklaas weer weg moest.

Dit jaar is er de decemberhaard! Deze haard ziet er veel echter uit dan de haard die we vorig jaar hadden én je tovert hem na Sinterklaas in een handomdraai om in een kersthaard!

Je eigen gepersonaliseerde haard!

Via via liep ik tegen deze haard aan en toen ik degene die deze haarden maakt afgelopen week ontmoette vertelde ze me dat ze dit idee al jaren heeft, maar er iedere keer te laat mee was. Omdat ze zelf geen open haard in huis heeft zetten de kinderen hun schoentjes maar ergens neer en dat vond ze jammer. Ze miste echt een haard als deze. Ze besloot ze keer op keer zelf te gaan maken, maar ieder jaar kwam het er dus niet van. Tot dit jaar…

Ze is er vroeg mee begonnen, heeft alles ingekocht en kan er dit jaar 100 maken. Niet alleen voor Sinterklaas, maar dus ook voor Kerst. Alle haarden zijn van karton en worden met de hand gemaakt. Je weet dus zeker dat je een uniek item thuis hebt staan met deze haard 😉 Verder vond ik hem verrassend stevig en als december voorbij is kun je hem plat maken en in de kast zetten voor volgend jaar.

Wat ik zelf heel erg leuk vind is dat je de haard kunt personaliseren door de namen van alle gezinsleden op de sokken te laten zetten!

Op de haard zitten kleine stukjes klittenband net als op de versieringen. Milan heeft er al meerdere malen aan gezeten omdat hij het zo leuk vond en ze hangen heel stevig!

Afmetingen en kosten van de decemberhaard

De decemberhaard is 60 cm hoog, 70 cm breed en 15 cm diep. De haard kost €17,50 en als je hem wilt laten verzenden komt er ongeveer €9 bij. Dat lijkt een grote uitgave in één keer, maar je hebt hem dan wel voor heel december en je kunt er de komende jaren mee vooruit. Daarbij heb je echt iets unieks en ziet hij er heel echt uit. de sokken kun je personaliseren (niet alleen wat betreft namen, maar ook wat betreft kleuren) en het is handwerk. Als je dat in gedachten houdt vind ik het echt een mooie prijs. Woon je in de regio Gouda – Rotterdam? Dan kun je hem zelfs ophalen!

Waar moet je zijn om een decemberhaard te bestellen?

Ik heb begrepen dat er zelfs een haard is besteld door een Sinterklaas museum en ook kleuterjuffen bestellen ze voor in de klas. Maar waar moet je zijn als je er zelf één wilt bestellen? Je kunt de haard bestellen op de website van decemberhaard. Hier kun je je wensen doorgeven en dan gaan ze voor je aan de slag.

Ik wilde deze tip met jullie delen omdat ik zelf zo enthousiast hierover ben, ik hoop dat jullie dat ook zijn. En die van ons staat dus al, want van Milan mag ‘ie voorlopig niet meer weg 😉

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Deborah
    3 november 2016 / 09:31

    Leuk zeg! Heb gelijk even gekeken op de site en ook besteld!:)