Home + Een buggy kopen via Marktplaats, goedkoop of duurkoop?

Een buggy kopen via Marktplaats, goedkoop of duurkoop?

Toen Milan uit de kinderwagenbak was gegroeid konden we de kinderwagen ombouwen tot een soort buggy. Niet zo compact natuurlijk, maar hij kon er stevig in zitten. Tegenwoordig zijn alle kinderwagens combiwagens kun je er gewoon een andere zitting op zetten. Waarom zou je dan voor een buggy kiezen? En koop je die buggy dan nieuw of tweedehands? Wij kochten zowel een nieuwe als een tweedehands buggy en onze ervaringen zullen je misschien verbazen…

Je hebt misschien niet direct een buggy nodig, maar veel ouders gaan uiteindelijk toch overstag. Sterker nog, wij hebben de kinderwagen al redelijk snel weggedaan ook al konden we hem ombouwen. Niet omdat we hem niet prettig vonden, maar puur omdat we hem niet compact in konden klappen. Het onderstel van de wagen nam bijna de hele kofferbak in beslag en dat was niet praktisch. We wilden dus iets dat veel compacter was, maar Milan was nog wel erg jong…

Een buggy voor zeer jonge kinderen

Ik had geen flauw idee vanaf welke leeftijd kinderen in een buggy konden, maar we vonden een ontzettend mooie Maclaren buggy die je vanaf de geboorte kunt gebruiken. Met de hoofdverkleiner kon Milan er met zijn paar maanden prima in. Hij was ontzettend duur, maar wat een fantastische buggy was dat! Ik heb nog even wat foto’s opgezocht van toen. Het klinkt misschien heel suf, maar ik was best een beetje trots op die buggy.

En toch kochten we een tweedehands buggy…

Ja, je leest het goed, de Maclaren was fantastisch, maar ook die konden we niet heel klein inklappen en met een wat kleinere kofferbak was het toch niet handig. Met pijn in mijn hart hebben we op een gegeven moment besloten de Maclaren te koop te zetten en we gingen voor een Quinny Zapp. We gingen ernaar op zoek en vonden er op een gegeven moment één via Marktplaats. Maar waar let je op als je een tweedehands buggy koopt?

 • De wielen. Hoe zien die eruit? Zeker bij rubberen banden moet je even goed kijken of ze niet te erg versleten zijn.
 • Vraag aan de verkoper of hij de buggy in wilt klappen, gaat hem dat makkelijk af of juist niet? Zo niet, bedenk je dan nog een keer goed of je deze buggy wilt hebben.
 • Probeer hem zelf ook nog even in te klappen.
 • Loop er een stukje mee en zet je kindje erin. Hoe voelt dat? Zwenken er geen wielen etc.?
 • Check of je de gordel goed vast kan maken en los kan klikken.
 • Kijk wat de nieuwsprijs is van de buggy. Soms vragen verkopers zelf nog teveel geld en kun je hem beter nieuw kopen.
 • Is de bekleding nog schoon en heel? Zo niet, kun je deze dan wassen?

Er staat mij bij dat we de Quinny voor ongeveer €50 hebben gekocht en daar hebben we heel lang en heel veel plezier van gehad. Uiteindelijk dus veel meer dan van die mooie Maclaren. In ons geval was goedkoop dus zeker geen duurkoop…

Hebben jullie een buggy en zo ja, welke? Wat vinden jullie belangrijk bij de aanschaf? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 5 november 2016 / 15:16

  Buggy kopen via marktplaats kan goedkoop zijn mits je goed uitzoekt hoe en wat.

 2. Reb
  5 november 2016 / 16:42

  Wij hebben nu een duowagen (baby en peuter). Maar die past helaas niet in mijn auto, niet heel praktisch. Ik ga op zoek naar een buggy waar ik ook een maxicosi op kan klikken.