Home + Steeds minder speelgoed in huis…

Steeds minder speelgoed in huis…

Nu onze oudste bijna naar de middelbare school gaat en de jongste vooral hele dagen wil knutselen in plaats van spelen, merken we dat we steeds minder speelgoed in huis hebben. Bijna alle LEGO van onze oudste is verkocht en de Paw Patrol wagens van de jongste blijven steeds vaker in de kast liggen. Hij speelt wel met de LEGO op zijn kamer, maar wil vooral heel veel tekenen en knutselen. Ook prima natuurlijk. We realiseren ons echter wel dat we een nieuw hoofdstuk tegemoet gaan. De jongens worden ouder en dat is toch best wennen.

Van een Legotafel naar een Game pc

Vanaf zijn vierde was onze oudste compleet LEGO minded. En wij vonden het ook geweldig. Ik heb zelfs nog een tijdje een blog over LEGO gehad. Door de jaren heen verzamelde hij zo ontzettend veel LEGO, maar op een gegeven moment begonnen zijn interesses te veranderen. Uiteindelijk besloot hij toch alles te willen verkopen en dat is gelukt. Dat leverde een mooi bedrag op. Een deel daarvan moest hij sparen en beleggen en de rest mocht hij gebruiken voor een game pc met accessoires.

Nu de LEGO weg is, hebben we achter de schotten op zolder opeens veel meer ruimte over, heel erg fijn. Tegelijkertijd is het ook een beetje het einde van een tijdperk. We hebben zoveel leuke middagen en avonden beleefd met het bouwen, het bezoeken van beurzen, de LEGO gerelateerde uitjes etc.

Hij wil nog niet helemaal afscheid nemen van LEGO en wil zich richten op het verzamelen van de speciale LEGO House sets. En natuurlijk zijn modelauto’s. Oh, en hij wil Nikes verzamelen, haha. Ook een leuke hobby, maar het wordt wel anders en het speelgoed tijdperk is hiermee echt afgesloten. Helemaal als hij straks naar de middelbare school gaat.

De nieuwe game pc! 

Weinig spelen met speelgoed, wel veel knutselen

Onze jongste zoon heeft ook aardig wat LEGO, maar ik verwacht niet dat dat een hele verzameling wordt zoals bij Milan. Verder heeft hij veel Paw Patrol, maar dat ligt steeds vaker onaangeraakt in de kast. Verder heeft hij nog veel Duplo en Gabby’s Poppenhuis. Oh, en de Marvel poppen vindt hij ook geweldig.

Maar eigenlijk maak je hem het meest blij met knutselspullen. We hebben een hele kast vol en hij tekent en knutselt het liefst de hele dag. Daar kan hij zich helemaal in verliezen. Cadeautjes maken voor alles en iedereen, dan is ‘ie helemaal in zijn element. Grappig, want zijn broer heeft dat dus weer niet. Floris is overigens linkshandig en dat zijn vaak wel heel creatieve mensen. Het zal wel goed bij hem passen denk ik.

Het is bijzonder om te zien dat de jongens qua uiterlijk zoveel op elkaar lijken, maar zo verschillend zijn wat betreft karakter. Spelen jullie kinderen nog veel met speelgoed nu ze ouder worden of zien jullie ook dat het speelgoed langzamerhand minder wordt? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Liesbeth
  24 maart 2023 / 17:02

  Hier zijn wel 3 Lego verzamelaars in huis????.
  Dochter 20, zoon 16 en man 54j.
  Dus wij blijven in “speelgoed” zitten.
  Ook mijn mama 88 jaar heeft de microbe te pakken. Ze heeft onlangs de Lego Titanic gemaakt. Ongelooflijk???? toch?

  • Liesbeth
   24 maart 2023 / 17:04

   Ah ik gebruikte emoji’s en die komen dus als vraagteken..