Home + Mama’s Outfits | Dit zijn de modetrends van 2023

Mama’s Outfits | Dit zijn de modetrends van 2023

Aankomend weekend ga ik meelopen in een modeshow. Tenminste, als het weer meewerkt, want zo best ziet het er niet uit helaas. Afgelopen woensdag heb ik een doorpas gehad en Dara zijn drie setjes uit gekomen. Drie totaal verschillende sets voor het voorjaar. De één heel kleurrijk en de ander juist in donkerblauw en wit. Die setjes laat ik jullie later nog zien, maar he bood wel de inspiratie voor dit artikel, want wat zijn nu de modetrends voor (de zomer van) 2023? Ik vertel het je!

Duurzaamheid

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de impact die de mode-industrie heeft op het milieu en de arbeidsomstandigheden van werknemers in de productieketen. Als gevolg daarvan zijn we steeds meer op zoek naar kledingstukken die op een verantwoorde en duurzame manier zijn geproduceerd. Minder fast fashion, maar juist meer tijdloze, stijlvolle items van hogere kwaliteit en duurzame materialen. We kopen dus minder kleding en leggen de nadruk op het verlengen van de levensduur van kleding. Webshop Lutz.nl is zo’n webshop die kwalitatief goede merken verkoopt. Tijdloos en de kleding gaat heel wat jaren mee.

Comfort

Oké, duurzaam dus, maarte moet wel lekker zitten. We gaan steeds meer voor comfort en lichtgewicht stoffen als katoen en linnen. Ook dat zijn veel meer duurzame materialen dan bijvoorbeeld polyester. We kiezen voor kleding die we voor verschillende gelegenheden kunnen gebruiken.

Felle kleuren en prints

Een andere trend die we kunnen verwachten, is het gebruik van felle kleuren en opvallende prints. Zo zien we dit seizoen bijvoorbeeld veel oranje. Deze combineren we dan weer neutrale kleuren zoals ik op de foto draag. Een statement stuk die opvalt en de rest van je outfit een enorme boost geeft. Of wat dacht je van een jeans, een mooie blouse en een leuk gilet met een opvallen print erop? Ik vind het superleuk!

Denim

Denim is altijd al een populaire stof geweest, maar is dit seizoen ook weer helemaal terug. Ken je de bekende foto van Britney Spears en Justin Timberlake, beiden van top tot teen gehuld in denim? Deze foto was laatst op tv en de kleding is weer terug van weggeweest. Denk bijvoorbeeld aan een denim rok. Denim is overigens altijd goed en gemakkelijk te combineren.

Statement accessoires

Tot slot spelen accessoires een grote rol dit jaar. We zoeken naar statement accessoires zoals grote oorbellen, oversized zonnebrillen en opvallende tassen. Ik hou ervan!

Wat vind jij de leukste trend van dit jaar? En investeer jij ook in steeds duurzamere kleding en items die langer meegaan?

 

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *