Home + Spelen | De leukste reisspelletjes voor in de auto en op vakantie

Spelen | De leukste reisspelletjes voor in de auto en op vakantie

Voor een groot deel van het land is de zomervakantie alweer in volle gang. Wij zijn eind deze week aan de beurt en ondanks dit gekke jaar hoor ik om mij heen dat veel mensen er toch even lekker tussenuit willen. Weliswaar in een veilig land of natuurlijk in eigen land, maar als we er echt even tussenuit willen moeten we toch wel wat uurtjes rijden. Wij rijden dit jaar naar Limburg en dat is voor ons ook al ruim 2 uurtjes rijden. Floris komt op een leeftijd dat dat best een lange rit is voor hem en daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste reisspelletjes voor in de auto. Zo komen jullie zonder al teveel gedoe op de achterbank, aan op jullie vakantiebestemming 😉

Reisspelletjes voor in de auto

De autobingo

De autobingo is een heel bekend spel om te spelen tijdens lange autoritten en ook bij ons ligt er eentje in het dashboardkastje. Dit zijn de leukste autobingo spelletjes.

Dit zijn de old school bingokaarten, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Milan heeft deze en ze liggen standaard in het dashboardkastje. Het zijn leuke kaarten al zijn ze wel wat kwetsbaar. Ik vind ze er vooral leuk en retro uitzien.

In dit blik een notitieblok met bongokaarten en twee potloden. Kinderen kunnen op de kaarten aankruisen wat ze zien. Makkelijk om mee te nemen en de kinderen zijn lekker bezig tijdens de autorit.

Deze autobingo van HEMA is ook heel erg leuk. Deze bevat namelijk meerdere kaarten met diverse plaatjes. Zo speel je dus iedere keer een andere bingo. De fiches die erbij zitten zijn magnetisch waardoor ze niet van de kaarten af kunnen vallen, handig! Een set kost €7,50 en je vindt dit bingo spel hier.

Spel ‘Play in the car’

Dit spel is anders dan andere spellen, want hieraan kan het hele gezin meedoen. Je hebt namelijk niet veel nodig; alleen de CD met hoorspelletjes. Je hoeft alleen maar naar de instructies te luisteren. Van het zingen tot een liedje tot het testen van je geheugen. Deze CD bevat allerlei spelletjes en voor ieder dus wat wils. Ook zit er een autobingo in deze verpakking. Hier heb je de CD overigens niet voor nodig.

50 grappige spellen voor onderweg

Dit doosje bevat 50 kaartjes met afwisselende spelletjes. Verhalen bedenken, rekenen, spelen, raden en nog veel meer. Er zit voor ieder wat wils bij.

Zomeractiviteitenset van HEMA

Deze set is zo leuk dat ik er een paar weken terug een heel artikel aan heb gewijd. Deze set bevat echt leuke spelletjes die je keer op keer kunt spelen omdat de stift uitwisbaar is. De kaartjes zijn zomers waardoor je hiermee echt in de zomersfeer komt.

Boter, kaas en eieren

Nog meer leuks van HEMA: Boter, kaas en eieren. In dit blik zitten voldoende magneetjes waarmee heel wat potjes van dit spelletje kunnen worden gespeeld. Wat ik hieraan vooral handig vind, is dat dit spel in een blik zit waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen en op kunt bergen. Je vindt het spel hier.

Vakantielanden kwartet

Om alvast in de vakantiestemming te komen is dit kwartetspel met weetjes over vakantielanden wel heel erg leuk. Dit spel is juist leuk voor grotere kinderen.

Dit zijn mijn tips met de leukste reisspelletjes voor in de auto. Welke nemen jullie altijd mee?

[shopr_shopthepost collection=”voor-lange-autoritten” size=”large” title=”Shop hier de leukste reisspelletjes”]

De links op deze pagina zijn zogenoemde ‘affiliate linkjes’. Dat betekent dat wanneer jij via één van de links wat bestelt in deze webshop, ik een heel kleine commissie ontvang. Meestal gaat dat om een aantal centen en soms ook om enkele euro’s. Dit kost jou echter niets extra. Wel wil ik benadrukken dat de links op deze pagina daadwerkelijk favorieten zijn waarvan we er een paar ook zelf hebben gekocht. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *