Home + Speelgoed boven of beneden?

Speelgoed boven of beneden?

Iedereen met kleine kinderen weet op een gegeven moment dat je maar moet dealen met al dat speelgoed over de vloer. Het hoort er simpelweg bij. Ik weet nog dat we hier in de woonkamer zo’n autokleed hadden en hier tientallen ‘Toet Toet auto’s’ overheen reden. En het liefst stonden ze allemaal tegelijk aan. En ook al was het opgeruimd, het bleef hysterisch. Al die kleurtjes!

Eigenlijk was ik wel blij toen Milan interesse begon te tonen in Duplo® en LEGO®, want nu konden we wat orde in de chaos scheppen!

Maar goed, Milan is 6 en er wordt steeds vaker boven gespeeld. Leuk voor hem en vriendjes, maar ook dit vind ik moeilijk. Mijn jongetje wordt veel te snel groot!

Het zorgt ook voor een dilemma, want welk speelgoed gaat naar boven en wat blijft er beneden? Je krijgt stukje bij beetje je woonkamer terug als kinderen ouder worden en dat biedt mogelijkheden.

Wat gaat er naar boven?

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen dat het speelgoed waar hij het minst mee speelt naar boven ging. Er zit veel in een grote, steigerhouten speelgoedkist en er staat LEGO® op een grote tafel. Niet alles paste namelijk meer beneden.

Wat bleef er beneden?

We hebben besloten de Legotafel beneden te houden omdat we het toch wel erg gezellig vinden als hij beneden speelt. We wilden het wel anders en toen we de woonkamer een make-over gaven hebben we dit natuurlijk meteen meegenomen.

Nu is het zo dat we de tafel boven willen verkopen om er net zo’n tafel neer te zetten als beneden, die is breder. We kunnen er dan veel meer op kwijt en dat staat ook weer netter.

En ach, eigenlijk zijn we nooit klaar. Ik wil Milans Muren dan nog verven en hier beneden is er ook nog wat veranderd. Het begint met speelgoed opruimen en uiteindelijk gaat het hele interieur op de schop.

Dat speelgoed is zo gek nog niet 😉 Welk speelgoed zetten jullie boven neer en wat laten jullie beneden? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 17 februari 2017 / 09:11

  Het idee dat er in de woonkamer minder speelgoed ligt is altijd fijn! Maar ik kan mij wel voorstellen dat je liever hebt dat je kindje beneden speelt, geeft toch ergens een veiliger gevoel. Ik denk dat je het zo prima hebt verdeelt. Onze kleine boef is nog te klein om alleen boven te gaan spelen en op zijn kamer ligt daarom nog geen speelgoed.

  • 17 februari 2017 / 09:43

   Ja, en het is ook gezelliger als hij nog beneden is. Geniet er nog maar even van!

 2. 17 februari 2017 / 09:12

  Wij hebben al het kleine speelgoed boven, dit in verband met Sofie (bijna 2) en alles wat groter is (zoals Paw Patrol) dat staat beneden. Zo kan Sofie de Lego bijvoorbeeld niet stuk maken haha!

  • 17 februari 2017 / 09:43

   Haha, dat is herkenbaar 🙂 Als je aan Milan vraagt of hij een broertje of zusje wilt, zegt hij altijd ‘nee, want dan zit ‘ie aan mijn LEGO en dan gaat het stuk’ haha. En met kleine kinderen zijn die heel kleine onderdeeltjes ook gevaarlijk dus goede keuze van jullie!

 3. Kim
  17 februari 2017 / 18:17

  De meiden hebben hier op de begane grond een speelkamer met een zee van ruimte maar nog steeds slepen ze alles de woonkamer in, met als gevolg dat overal iets ligt, boven en beneden over chaos gesproken

 4. 18 februari 2017 / 15:57

  Wij hebben nu een speelkamer. Daar staat ook een tafel met lego.
  Maar in de woonkamer is evengoed een klein hoekje waar ze kunnen spelen. Het is, zoals je zegt, ook wel gezellig wanneer ze er bij zitten.