Home + Snelle minestrone (maaltijd) soep voor zwemles!

Snelle minestrone (maaltijd) soep voor zwemles!

Op woensdagavond is het bij ons altijd spitsuur. Bij een ander kan dat weer een andere dag zijn, maar iedere ouder met een kind op de basisschool herkent dit wel; racen naar zwemles, voetbal etc. en ja, tussendoor moet er dan ook nog gezond gegeten worden. Tenminste, dat moet niet, maar willen we natuurlijk wel.

Er zijn van die dagen in de week waar je ’s morgens al tegenop ziet. Als je je al bedenkt wat je die dag allemaal moet doen en waar je heen moet, duizelt het al. School, werken, spelen, boodschappen, zwemles, muziekles of een andere les, kat naar de dierenarts, dat soort dingen. En nee, dan heb je geen tijd en geen zin om lang in de keuken te staan. Zoals ik al zei hebben wij op woensdag zo’n dag. Milan zwemt aan het begin van de avond en ik wil voor die tijd gegeten hebben. Hij moet geen honger hebben tijdens het zwemmen en anders wordt het wel heel laat voor ze thuis zijn.

Gisteren maakte ik deze snelle en heel erg lekkere minestronesoep. Hij vult, er zit voldoende groente in, is erg lekker én is zo klaar. Oh ja, en met een beetje geluk heb je genoeg om nog wat in te vriezen voor wanneer het nodig is.

Boodschappenlijstje

Het is een recept van Albert Heijn dat ik jaren geleden al maakte en nog tevoorschijn haal met een verjaardag etc. Dit heb je nodig:

  • Zak fusilli
  • water
  • 3 runderbouillon tabletten
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 400 grofgesneden wokgroente (of Italiaanse roerbakmix)
  • potje witte bonen
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata di pomodoro)

Nu zijn er misschien lezers kritisch omdat je de groente niet vers snijdt, maar dit kun je altijd doen als je zelf wilt. Ik ben niet principieel tegen zakjes en ben veel te blij dat ze er zijn 😉

Bereidingswijze

Je gooit water in de pan (afhankelijk van hoeveel je nodig hebt) samen met de bouillonblokjes. Hier kook je de fusilli (pasta) in gaar. Ondertussen bak je de spekreepjes op, hier doe je vervolgens de roerbak- of wokgroente, de witte bonen en de gezeefde tomaten bij. Dit laat je even door pruttelen. Als de pasta gaar is, voeg je de mix van spekjes, groente etc. toe aan de bouillon en de pasta. Zo ontstaat er er een dikke maaltijdsoep. Nog even door laten koken en klaar ben je!

Snel opeten en weer door!

Deze soep eten kinderen snel op en dat scheelt jou natuurlijk weer een hoop tijd. Lekker stokbroodje erbij en je hebt een heerlijke en makkelijke soep! Oké, en nu meteen door naar zwemles!

Maak jij weleens een maaltijdsoep? Zo ja, wat maak je dan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *