Home + Smullen! Milans verjaardagstaarten!

Smullen! Milans verjaardagstaarten!

Na een week als deze bedacht ik mij dat een lekker gebakje mij wel op zou vrolijken. En nee, ik ga er niet echt eentje kopen anders kan ik #mamabloggergoesfit helemaal wel op mijn buik schrijven. Een steeds dikker wordende buik dan, want dan is alles tot nu toe echt voor niets geweest.

Maar je wordt niet dikker van het kijken naar taart. Wel vrolijker en daarom laat ik je vandaag al Milans verjaardagstaarten zien!

Ik vond het erg leuk om de foto’s er weer bij te zoeken en dacht alleen maar ‘alle clichés zijn waar, de tijd vliegt’. Toch is de taart ieder jaar weer een hele happening. Ik begin in de zomer al een beetje met plaatjes zoeken en vraag aan Milan welk thema hij in gedachten heeft. Daarop zoek ik dan weer verder en dan moet ik hem al reserveren. Degene die ieder jaar de taart maakt (tenminste, de eerste niet, maar de laatste 4 wel) heeft het ontzettend druk en dus moet ik echt al een paar maanden van tevoren de datum vastleggen. Daarna stuur ik haar wat plaatjes en geeft ze aan of ze het kan maken. En of ze dat kan!

Ieder jaar weer overtreft ze onze verwachtingen, het zijn echt kunstwerkjes!

En ze zijn nog lekker ook! Het enige wat ieder jaar het zelfde is, is de binnenkant: botercrème met chocolade en cake. Dat durf ik dan weer niet zo goed te veranderen, want het is zo lekker dat ik bang ben dat een ander smaakje dan toch tegenvalt of zo. Heb je al trek? Dit zijn Milans verjaardagstaarten!

Een echte Jip en Janneke taart toen Milan 1 werd, schattig hè? Dit was de enige echt duidelijke foto die ik nog kon vinden, maar wat vond Milan hem mooi. Dit zijn trouwens nu ook de kleuren van zijn kamer.

Toen Milan 2 werd keek hij dag in, dag uit naar Het Zandkasteel. Dit was echt zijn lievelingsprogramma, dus bedachten we dat een Zandkasteel taart wel heel leuk zou zijn. De torens waren “bekleed” met marsepein en zelfs het “zand” was te eten, want dat waren koekkruimels. We hebben eerst een hele tijd naar deze taart staan staren en vonden het echt zonde om hem op te eten.

Thomas de Stoomlocomotief is nog steeds wel een dingetje hier in huis, maar dat was het helemaal toen Milan 3 werd. Zelfs Thomas was te eten, want die was helemaal gemaakt van marsepein. Het leek ook net alsof hij uit de taart kwam rijden.

En ja, ook Buurman en Buurman konden niet ontbreken natuurlijk 🙂 Toen Milan 4 werd wilde hij heel graag een Buurman en Buurman taart. Ik had hier niet zoveel inspiratie bij, maar ook dit werd weer een kunstwerk met typische B en B kenmerken: het vallen, het spandoek wat niet helemaal goed ging met het schrijven en de verfpot die om is gevallen. Echt superleuk!

En afgelopen jaar toen Milan 5 werd wilde hij niets liever dan een LEGO taart. Ik zag deze taart op Pinterest en was meteen verkocht. Ik vond deze zo onwijs gaaf! Ook deze kon worden gemaakt en toen ik hem eenmaal in het echt zag vond ik hem nog leuker.

Ik heb geen favoriet, maar Patrick vindt de LEGO taart het leukste. Milan zelf twijfelde tussen de laatste drie 😉 en kon uiteindelijk echt niet kiezen.

Dit zijn trouwens allemaal taarten voor zo’n 30 personen en die hebben dan echt royale stukken. Ik bestel de taarten trouwens bij Jammie Cakes, maar zoek op Facebook ook vooral even naar Jammie Cakes. Daar zie je namelijk nog veel meer leuks.

Welke van Milans verjaardagstaarten vind jij het leukste en waar laten jullie de taart maken? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 12 februari 2016 / 08:34

  Wat een mooie verjaardagstaarten. Ik kan me wel voorstellen dat Jammie Cakes het druk hebben.

 2. 12 februari 2016 / 11:30

  De Jip en Janneke taart en de lego taart zijn erg leuk! Ik heb de afgelopen 2 jaar zelf mijn taarten gemaakt. Verleden jaar een varkentjes in de modder taart en dit jaar een minnie mouse taart ?

 3. angelique
  12 februari 2016 / 12:08

  Wat een leuke taarten!

 4. 12 februari 2016 / 12:12

  Ik vind ze allemaal prachtig! Wat een supermooie taarten zijn dat. En heel origineel ook.

 5. 12 februari 2016 / 12:24

  Wauw wat een mooie taarten! Vooral de lego taart, geweldig! Zonder om aan te snijden hihi

 6. Lindaatje
  12 februari 2016 / 17:35

  Thomas de trein én de Lego taart. Ze zijn sowieso allemaal ontzettend gaaf!

 7. Nadia
  12 februari 2016 / 18:45

  Erg leuk! Jammie Cakes, dus.

 8. 12 februari 2016 / 20:07

  Oh, wat een gave taarten zeg! Ik maak de taart altijd zelf, maar ik maak ze niet meer te ingewikkeld de afgelopen 2 jaar. Het kost zo veel tijd om voor te bereiden en die heb ik eigenlijk niet met 2 kids haha!