Home + Shoppen | Koop jij ook meer voor de kinderen dan voor jezelf?

Shoppen | Koop jij ook meer voor de kinderen dan voor jezelf?

Zojuist stond ik enorm in dubio; zou ik nog even naar de stad lopen om eindelijk die Tommy Hilfiger laarsjes te shoppen die ik al zo lang wil? Ik wil ze zo graag, kan ze gewoon kopen en toch doe ik het niet. Geen idee waarom niet, maar ik ben dus weer op de bank beland met de laptop op mijn schoot en typ er nu een blog over. Het is in ieder geval wel goedkoper 😉 Dat dan weer wel. Maar de conclusie is dat ik zo’n moeder ben geworden die zonder moeite geld uitgeeft voor de kinderen, maar niet voor zichzelf. Wat is dat toch?

Vroeger had ik er echt geen moeite mee. Een week niet geshopt, was een week niet geleefd. Dat veranderde later toen we samen gingen wonen, maar het veranderde helemaal drastisch toen Milan werd geboren. Natuurlijk vond, en vind, ik shoppen nog steeds heel erg leuk, maar ik geniet er meer van wanneer ik shop voor de jongens dan wanneer ik shop voor mijzelf.

Frustraties

Dat heeft te maken met twee dingen: ik vind het gewoon leuk om voor de jongens te shoppen. Ik word er oprecht blij van wanneer ze er leuk uit zien en we ze blij kunnen maken met iets leuks. De tweede reden is dat shoppen voor mijzelf regelmatig eindigt in frustratie. Ik ben een stuk kritischer op wat ik koop dan een aantal jaren geleden. Ook ben ik kritisch op mijzelf en dat is lang niet altijd een goede combinatie. Helemaal wanneer je op zoek bent naar die ene fijne jeans en je niets leuk vindt staan.

Als ik voor de jongens shop heb ik geen last van frustratie en is alles leuk. Ik denk dat dat echt meespeelt.

Bewust van het geld dat je uitgeeft

Verder kun je je geld maar één keer uitgeven. Daar ben ik mij heel erg van bewust zoals ik laatst al vertelde in het artikel over onze money mindset. Ik vind het steeds lastiger om geld uit te geven en als ik dat wel doe, doe ik dat liever voor de jongens dan voor mijzelf. Ik weeg alles tig keer af terwijl dat echt niet altijd nodig is en ik ook geen schokkende bedragen uitgeef.

Maar die schoenen, Tja… die staan nog steeds heel hoog op de wishlist. Wie geeft mij het zetje in de rug en zegt even dat ik ze moet gaan halen? Dan kan ik ze natuurlijk nog maar moeilijk weigeren 😉

Ben jij ook zo’n moeder die het leuker vindt om te shoppen voor de kinderen dan voor zichzelf? Of is het juist andersom? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 8 november 2019 / 08:11

  Zo herkenbaar… voor de kinderen koop ik het gewoon. Voor mezelf twijfel, te duur, toch net niet wat ik zoek etc.

  Maar hé, lief zijn voor onszelf, dus dat duwtje in de rug geef ik je ? Moeders mogen ook verwend worden wanneer ze iets moois zien!

  Ik zie vast snel een foto voorbij komen met je nieuwe aankoop!

  • 9 november 2019 / 19:05

   Ik moet me er nog even toe zetten, maar heb zo’n vermoeden dat ze er echt wel gaan komen. Nu nog gewoon doen!

 2. 8 november 2019 / 11:18

  Ja heel herkenbaar!
  Gelukkig geeft mijn partner wel eens een schop onder m’n kont en moedigd me aan om ook eens iets voor mezelf te kopen. ? Dan lukt het iets makkelijker ?

  • 9 november 2019 / 19:05

   Dat doet Patrick ook en dan nog lukt het me niet. Pat wilde ze gisteren voor mij kopen omdat hij deze blog ook had gelezen, maar hij wist niet meer welke het waren haha.

 3. Bianca
  8 november 2019 / 16:54

  Heel herkenbaar hoor! Van moeder tot moeder zeg ik je: koop ze, je verdient het. Wij moeders cijferen onszelf snel weg. Bovendien zijn ze zwart en tijdloos! Wat wil je nog meer;-)

  • 9 november 2019 / 19:04

   Dat is waar! Pat vroeg vanmiddag of ik ze alsnog wilde kopen en toch kocht ik nog een Levi’s spijkerbroek voor Milan. Eigenlijk moet ik het ook gewoon doen…