Home + Lifestyle | Een jaar lang gel nagellak, dit zijn mijn bevindingen

Lifestyle | Een jaar lang gel nagellak, dit zijn mijn bevindingen

Bijna een jaar geleden, zo vlak voor de Kerst, liep ik de nagelstudio binnen en vroeg ik of mijn nagels gelakt konden worden. Ik dacht er al een tijdje over na en het leek mij leuk zo vlak voor de feestdagen. Ik kon aan het einde van de middag terugkomen en sindsdien loop ik er iedere drie weken de deur uit met een vers kleurtje gel nagellak op mijn nagels. Wat mijn do’s en dont’s zijn wat betreft de nagellak lees je in dit artikel, want na een jaar weet ik wel waar ik op moet letten 😉

Nagels kort laten vijlen

Mijn nagels groeien heel hard en hoewel ik langere nagels (niet te lang) echt heel erg mooi vind, is het voor mij helaas geen doen. Ik ben de hele dag aan het typen, ben bezig in het huishouden, maak iedere dag drie bedden op, verschoon nog luiers etc. Lange nagels breken bij mij dan snel af. Ik laat ze daarom kort vijlen zodat ze na drie weken niet te lang zijn.

Drie weken is soms net te lang

Ik laat mijn nagels om de drie weken doen. Het kost €34,- per keer dus vaker mijn nagels laten doen gaat wel erg in de papieren lopen. Drie weken is echter soms net te lang, want er zijn periodes dat ik na 2,5 week merk dat de lak van voornamelijk mijn wijsvingers los gaat laten. Ik lak ze in dat geval vaak bij of geef met een topcoat een extra beschermlaagje voor de laatste paar dagen. Dit gebeurt vooral in periodes waarin Pat veel werkt. Als we vakantie hebben gebeurt dit niet omdat we huishoudelijke taken dan veel meer verdelen.

Donkere kleuren in het najaar en lichte in het voorjaar

Wat dat betreft ben ik wel traditioneel. In het najaar kies ik voor donkere kleuren en in het voorjaar voor lichte. Ik moet wel bekennen dat ik ze vanmorgen roze heb laten lakken, maar dat heeft te maken met een personeelsfeest over twee weken. Ik zit in de organisatie daarvan en we hebben met elkaar afgesproken onze nagels roze te lakken. Hierna ga ik denk ik weer lekker voor donkerrood. De roze kleur die ik er nu op heb zitten, zie je op de foto hierboven en heet “You’ve Got Nata On Me”.

Donkere kleuren blijven over het algemeen het mooist

In de zomer smeer je je in met zonnebrand en dat kan invloed hebben op de kleur van je nagellak. Lichte kleuren kunnen daardoor namelijk verkleuren. Bij donkere kleuren zie je dat niet. Mijn ervaring is in ieder geval dat donkere kleuren over het algemeen mooier blijven dan lichte kleuren.

Altijd verzorgde nagels en me-time

Ik werk op kantoor en ben zeker niet de enige die haar nagels laat doen. Sterker nog, het waren juist de enthousiaste verhalen van collega’s die ervoor zorgden dat ik dat ook werd. Voor mijn werk vind ik het fijn dat mijn nagels altijd verzorgd zijn. Het voelt netjes, vrouwelijk en ik houd inmiddels van dat uurtje me-time om de drie weken 🙂 Tot slot blijven mijn nagels zelf ook mooier en zij ze gedurende dit jaar geen enkele keer mee afgebroken.

Ik ben heel erg blij met de gel nagellak. Ik blijf dit voorlopig zeker doen. Dit is een beetje luxe dat ik mijzelf wel gun haha.

Heb jij ervaring met gel nagellak? Zo ja, heb jij nog tips of zijn er nog dingen die jou opvallen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 10 november 2019 / 09:40

  Ik heb ook gelnagelak! Maar ik doe het thuis, gewoon zelf haha! Elke twee weken doe ik een nieuw kleurtje en dan heb ik weer twee weken mooie nagels. Het is thuis echt heel makkelijk om te doen!

  • 10 november 2019 / 11:00

   Klinkt goed en vooral een stuk goedkoper 😉 Heb je dan ook een UV lamp om het snel te laten drogen?

 2. Bianca
  10 november 2019 / 15:11

  Ik doe het ook zelf thuis! Met een setje van Pink Gellac. Met een LED lamp. Ideaal! Je moet er alleen even voor gaan zitten en dat doe je minder snel thuis dan dat je ergens het laat doen. Maar qua kosten zeker een stuk aantrekkelijker! Mijn setje met lamp, base en topcoat, vijltje en drie kleurtjes was rond de €80,00. Die kosten heb je er zo uit dus! Plus als je lak een keer gechipt is en de rest zit nog prima dan kan je het even een nagel opnieuw doen!

 3. Carolien
  24 november 2019 / 21:49

  Ik heb het deze week voor het eerst laten doen. In de stad was net een nieuwe zaak geopend en dacht doe eens gek. Afspraak gemaakt en verslaafd. Super mooi en het voelt ook zelf verzekerd. Op 14 dec een nieuwe afspraak staan. Heb nu voor een mooie donkere kleur gekozen. De kosten zijn hier wel minder namelijk 20 euro voor vijlen, lakken en verzorging.