Home + Serieuze kerststress….

Serieuze kerststress….

Tegen de tijd dat het kerst is kun je mij opvegen… Serieus, ik heb gewoon last van kerststress! Het is gewoon megadruk en dat is natuurlijk niet zo gek met een baby van 9 weken en een kind dat op de basisschool zit. Ondertussen is het voor Mamablogger enorm druk en ik ren, fiets en rijd van hot naar her. Ben ik de enige die me zo druk maakt?

Het is al megadruk in december en de kinderen stuiteren de hele maand het hele huis door. Dat is hier niet anders. Van het ene feestje naar het andere en ondertussen worden wij ouders via de mail gewezen op alle extra activiteiten. Leuk, maar daarin wordt van ons ook wat verwacht. Dinsdag werden er kerststukjes gemaakt. Gelukkig heb ik een broer en schoonzus met een prachtige bloem- en woonwinkel die zakken groen hadden voor Milans klas. Scheelde weer! Maar de kinderen gaan ook schaatsen. Hup, even de stad in voor een nieuwe skibroek en dikke handschoenen, want die van vorig jaar waren te klein. Een regenbroek had gekund, maar die heeft hij niet.

In diezelfde mail stond dat ze een dansje gaan opvoeren in de kerk en dat het wel erg leuk zou zijn dat alle kinderen in het wit gekleed zouden zijn. In het wit! In de winter! Voor meisjes kunt je dat nog creatief oplossen met een witte maillot of legging, maar voor een jongen is dat geen optie. En het is natuurlijk suf, maar ik heb dus een witte broek en een witte blouse gekocht voor Milan. Simpelweg omdat ik niet wil dat hij straks de enige (of één van de weinigen) is die niet in het wit is. Gelukkig was de broek supergoedkoop en met een beetje mazzel kan hij hem in het voorjaar nog aan.

Deze week…

Ondertussen bereiden we het kerstdiner voor en gaan we naar de laatste zwem- en musicalles van dit jaar. Verder worden er nog speelafspraakjes gemaakt, kan de Albert deze week niet meer thuis bezorgen dus doen we de boodschappen toch maar zelf tussendoor, krijg ik visite, is er een kerstborrel op het werk, ga ik de juf helpen met het schaatsen, moet ik met Floris naar het consultatiebureau en lever ik nog wat in bij de makelaar (dat ik weer wat was vergeten en dus weer terug kon, vergeten we voor het gemak maar even). Allemaal deze week en ik leef op briefjes anders kan ik het allemaal niet meer onthouden. En helaas houdt het huis zichzelf nog steeds niet schoon en springt de was niet uit zichzelf in de wasmachine (alhoewel, misschien als ik lang genoeg wacht ;-)) Kortom, ik zal blij zijn als het zaterdag is. Ik grapte gisteren nog dat ik beter kan gaan werken, dan is het ook druk, maar ben ik op één plek.

Ben ik de enige die zo gek is om in die drukte mee te gaan?

Ik vroeg mij af of ik de enige ben die zich zo druk maakt. Krijgen jullie ook van die mailtjes van school? Nu moet ik toegeven dat ik het onwijs leuk vind dat school zoveel organiseert en het is een super leuke tijd. Maar kon dat schaatsen bijvoorbeeld niet na de vakantie? Het is niet anders en de kids verheugen zich erop dus dan is het verder ook prima, maar toch vraag ik het me af. Voor ons als ouders vergt het bijna een planning met militaire precisie. Ik heb nog verlof, maar de meeste ouders werken gewoon.

Maar goed, de witte kleren hangen klaar, de hapjes voor het kerstdiner staan gekoeld te wachten tot ze mee kunnen naar school, de skibroek en handschoenen liggen klaar en ik heb weer wat vooruit kunnen bloggen en andere administratieve dingen kunnen afhandelen.

Ik ben gaar, moe en met de kerst lig ik denk ik gestrekt op de bank haha. Maar… We hebben het weer voor elkaar!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *