Home + Last minute kerstcadeautje voor de juf!

Last minute kerstcadeautje voor de juf!

Misschien vind je het overdreven en ben je al blij dat je alle hapjes voor het kerstdiner op tijd af hebt, maar  misschien wil je toch nog iets doen voor de juf(fen). Bijvoorbeeld in plaats van een kerstkaart, als bedankje of gewoon omdat je het leuk vindt. Ik kan het me heel goed voorstellen hoor als je het niet doet, maar iemand zette mij gisteren aan het denken. Leerkrachten staan ’s avonds wel in de klas om een gezellig kerstdiner voor onze kinderen te organiseren en als ik de verhalen moet geloven, doen veel leerkrachten dit in hun eigen tijd. Ik weet niet of het zo is, maar gezien de stakingen is het wel duidelijk dat ze onderbetaald worden. Jammer, want het lijkt mij een mooi beroep ondanks dat het zo pittig is. En daarom heb ik toch een kleinigheidje in elkaar gefreubeld.

Ik heb het volgende gedaan:

Een plastic champagneglas gevuld met chocolaatjes en deze leuk ingepakt met een kaartje eraan. Zo simpel kan het zijn!

Dit heb je nodig

  • Plastic champagneglazen
  • Chocolaatjes
  • Cellofaan papier
  • Confetti
  • Lint
  • Labels of kaartjes

Alleen de eerste twee heb ik ervoor gekocht bij HEMA, de rest had ik in huis. Maar misschien heb je zelf al leuke chocolaatjes in huis, dan ben je helemaal snel klaar.

Het idee is heel simpel: knip een stuk cellofaan en strooi daar wat confetti op. Doe vervolgens wat chocolaatjes in het glas en zet het glas op het cellofaan en de confetti. Bind alles bij elkaar en doe het lint er omheen. Kaartje eraan en hij is klaar!

Het kost bijna niets, niet wat betreft geld, maar ook niet wat betreft tijd. Gewoon een aardigheidje voor het feit dat ze er vanavond wel zijn om het gezellig te maken. Het hoort bij hun functie, maar nogmaals ze doen ook al ontzettend veel.

Dit geef ik Milan straks nog mee naar het kerstdiner. Staat die van jullie ook nog gepland of is hij al geweest?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *