Home + Dit ga ik zo missen als mijn verlof voorbij is

Dit ga ik zo missen als mijn verlof voorbij is

‘De tijd vliegt’ gaat in dit geval zeker op, want na de kerstvakantie zit mijn verlof er alweer op! 16 weken en wat is er een hoop gebeurt. Het is een gek idee; de laatste keer dat ik op mijn werk achter de computer zat of een telefoontje pleegde, was ik nog zwanger en over twee weken doe ik hetzelfde, maar dan als moeder van twee kinderen. Had ik toen nog geen flauw idee hoe Floris er uit zou zien, nu is het alsof hij er altijd al geweest is en kan ik me niet eens meer voorstellen hoe het was zonder hem. 16 weken, en ze zijn bijna voorbij… Ik heb er weer zin in om te gaan werken, maar vind het tegelijkertijd steeds moeilijker worden nu het dichterbij komt. Wat ga ik een hoop missen!

Tijd met de kinderen

Wat heb ik genoten van alle tijd die ik had met de kinderen. Samen met Floris Milan naar school brengen en hem samen weer ophalen. Lekker op het gemakje met de kinderwagen of de draagdoek. Voor die tijd nog even een rondje door de stad om wat boodschapjes te halen en ik voelde mij de koning te rijk. En ja, ik had het onwijs druk met Mamablogger, maar als ik lekker met Floris op de bank wilde kroelen kon dat gewoon. Wat ga ik dat missen zeg! Ik kan Milan straks nog steeds alle dagen naar school brengen en hem vaak ophalen, maar we worden straks wel weer meer geleefd. Voor de bevalling heb ik nog veel geholpen op school, ook heel waardevol. Zo stond ik hoogzwanger samen met een andere moeder een raamtekening te maken.

Werken aan Mamablogger

Toen mijn verlof in ging heb ik heel hard vooruit gewerkt voor Mamablogger. Het was voor het eerst in de geschiedenis van mijn blog dat ik er zoveel tijd voor had. Ik zat heerlijk aan de eettafel (achter mijn bureau zat niet lekker met die dikke buik) het ene artikel na het andere te typen en ik vond het heerlijk! Ook nu heb ik nog veel meer tijd dan dat ik heb als ik weer aan het werk ben en dat werpt zijn vruchten af. Ik word heel veel benaderd voor nieuwe samenwerkingen en dat doet mij onwijs goed. Nu was dat voorheen ook wel zo, maar het wordt wel steeds meer. Ik heb het gevoel dat dat komt doordat ik er de afgelopen tijd zoveel in heb kunnen investeren. Het wordt best even puzzelen hoe we dat straks gaan doen.

Wandelen door de binnenstad

Floris en ik wandelen wat af. Even naar de stad, een blokje om etc. Het is heerlijk. Ik kan urenlang struinen door de binnenstad van Gouda en genieten van al het moois, want we hebben echt een prachtige, historische binnenstad en daar geniet ik nu dagelijks van.

Lekker veel afspreken

Mijn weken waren gevuld met heel veel afspraken. Vriendinnetjes, moeders van school en (oud) collega’s, ik heb urenlang thee met ze gedronken. Straks kan dat nog maar op één vaste dag en dat is toch best wel jammer.

De conclusie is eigenlijk dat ik een heerlijk verlof heb gehad. Ik heb van iedere dag genoten en wat was dat fijn! We hebben de afgelopen jaren heel wat zorgen gehad en het leek wel alsof het me nu gegund was om maximaal te genieten zonder zorgen. Dat is gelukt! Oké, ik moet nog twee weken, maar de afgelopen weken pakt niemand mij meer af. Wat ga ik het missen!

En verder…

…Ga ik de volgende dingen ook enorm missen:

  • De tijd om nagels te lakken
  • Lekker uitgebreid lunchen
  • Kerstfilms kijken tijdens de voedingen
  • Urenlang rondstruinen op AliExpress en niets kopen
  • Veel meer tijd om DIY’s te maken

Heb jij ook zo’n fijn verlof gehad en wat miste je het meest toen je weer aan het werk moest? Behalve je kind(eren) natuurlijk 😉 Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *