Home + Schoon en fris het nieuwe jaar in door zelf je tapijt, bank en matras te reinigen

Schoon en fris het nieuwe jaar in door zelf je tapijt, bank en matras te reinigen

Als het om het huishouden gaat ben ik best een beetje een zeur. Ik heb het graag schoon en netjes en volgens Patrick het is soms een beetje té. Dan wil ik perse nog even het hele huis gestofzuigd en gedweild hebben vlak voor we ergens heen gaan. Of nog even snel een bed verschonen omdat het lekker weer is en ik het beddengoed dan nog even uit het raam kan hangen. Zielsgelukkig word ik ervan, maar de mannen hier in huis soms wat minder ?. Toch vinden zij het wel fijn om thuis te komen in een schoon huis of kunnen spelen op een schone kamer. Tenminste, ik denk dat ze zich dat pas realiseren als ik het even twee weken niet meer zou doen haha. Toch zijn er ook dingen die we allemaal heel interessant vinden als het gaat om schoonmaken: het uitproberen van nieuwe dingen. Zo mochten wij van Kärcher hun tapijtreiniger uitproberen waarmee we niet alleen ons kleed kunnen reinigen, maar ook de bank en het matras.

Zelf een tapijtreiniger kopen

Geef mijn man een nieuwe gadget en hij wil meteen uitvogelen hoe het werkt. Zo ook met deze tapijtreiniger. Misschien heb je het weleens gezien op Instagram. Er zijn bedrijven die dan bij je thuis komen om je bank, tapijt, autostoelen etc. te reinigen. Ik kan uren naar die filmpjes kijken en heb weleens overwogen ook zo’n bedrijf in te schakelen voor onze bank, het kleed, maar ook het tapijt op de trap.

Dan kun je nog zo schoon en netjes zijn, ik denk dat je nog zou schrikken wat eruit komt. Nu hoefden we echter niemand in te schakelen, maar konden we het zelf uitproberen. Je kan namelijk ook een tapijtreiniger kopen en daar bijvoorbeeld om het half jaar zelf mee aan de slag gaan. Dat kan in veel gevallen misschien nog wel goedkoper zijn dan wanneer je een bedrijf inhuurt. Wij gingen in ieder geval aan de slag!

Wij mochten de Kärcher SE 6.100 uitproberen. Eigenlijk ziet hij eruit als een grote stofzuiger met daarin een grote tank voor het schoonmaakmiddel en het vuile water. Op deze reiniger zie je twee knoppen: met de één spuit je de spray op de bekleding om schoon te maken en met de ander zuig je later het water weer op om te drogen.

Zelf ons kleed, de bank en ons matras reinigen

Nadat Pat eenmaal had uitgevogeld hoe deze tapijtreiniger werkt, gingen we voorzicht aan de slag. Eerst op onze hocker die we nu ruim 1,5 jaar hebben en waar de kat vaak op slaapt. Deze heeft een iets makkelijker stofje dan de bank, dus hier konden we het prima op uitproberen. Toen ik dat liet zien op Instagram, kreeg ik enorm veel reacties. Opvallend, want normaal krijg ik er niet zoveel, maar blijkbaar wilden veel van jullie toch weten wat we ervan vonden en welk apparaat wij hiervoor gebruikten.

Op de foto’s hierboven zie je goed wat het apparaat doet: op foto 1 maakt Patrick de hocker nat en reinigt hij deze. Op foto 2 zie je dat hij hiermee doorgaat en dat het al iets begint te drogen. Het water trekt in de stof. Op de derde foto zie je dat hij de hocker droog maakt. Het linker stuk is nu droog en voelt alleen nog wat vochtig aan. Als je klaar bent hoef je het alleen nog maar verder te laten drogen en je bent klaar!

Hierna hadden we de smaak te pakken en deden we een stukje van ons kleed welke je nog een beetje op de foto’s hierboven ziet. We hadden niet genoeg tijd mee om het hele kleed te doen, maar zagen een behoorlijk verschil. De kleuren van het kleed werden lichter en de haren van het kleed stonden weer rechtop. We hebben geprobeerd voor en na foto’s hiervan te maken, maar op de foto’s zag je het verschil helaas niet.

Wat doet de Kärcher SE 6.100 precies?

Allereerst bepaal je welk meubelstuk je aan wil pakken. Wij begonnen met de hocker om te testen en omdat deze de minst kwetsbare stof heeft. Je vult het apparaat vervolgens met een mix van water en reinigingsmiddel. Dit reinigingsmiddel kun je ook bij Kärcher bestellen. Zo weet je zeker dat deze geschikt is voor het apparaat en voor jouw meubels. Als het apparaat dicht is druk je op de knop om te sprayen. Vervolgens zet je de slang met het opzetstuk op het meubel en begin je met sprayen. Dit gaat veel dieper dan wanneer je er normaal met een sopje overheen zou gaan, omdat je nu onder een hoge druk de mix van water en reinigingsmiddel in het meubel spuit.

Het lijkt dan misschien op oppervlakkig schoonmaken, maar je bent echt bezig met een dieptereiniging. Dat voelden wij vooral bij ons matras. Daarom hebben we deze ook gereinigd voor we een paar nachten weggingen zodat het goed kan drogen. Drogen doe je overigens met de andere knop op het apparaat. Het vieze water komt dan terug in de zwarte opvangbak.

De hocker was wel sneller droog dan het matras. Als je ’s morgens aan de slag gaat, kun je niet teveel later gewoon weer lekker op je bank zitten. Geef het echter wel wat tijd.

Goed om te weten: je kan met dit apparaat ook gewoon stofzuigen. Dat is fijn, want zo hoef je niet twee apparaten op te ruimen. Scheelt weer ruimte.

Ons matras reinigen

We willen jullie natuurlijk wel resultaat laten zien. Daarom besloten we aan de slag te gaan met ons matras. Hier zit een beschermer omheen, maar toch kun je zweetplekjes niet helemaal voorkomen denk ik. Omdat het matras wat langer moet drogen besloten we deze een dag voor de Kerst te doen. We gingen die dag al naar het hotel en dan kon het matras die dagen mooi drogen.

Kärcher_tapijtreiniger_matrasreiniger_review_mamablogger_

Oké, het is niet de meest frisse foto en ik durfde ze bijna niet te laten zien, maar het is wel eerlijk en hier zie je het eindresultaat. En dan denk je altijd je altijd schoon je bed in stapt en was je vaak je beddengoed. Op de eerste foto zie je de kringen op het matras en de tweede foto maakte ik toen we terug kwamen en ik echt moest zoeken waar het nu zat. Een goed teken! Ik heb de tweede foto vanaf de andere kant gemaakt, maar het is toch echt datzelfde stukje. Dit voelde zo heerlijk!

Het is duidelijk: wij vinden dit een heerlijk apparaat. Hij is makkelijk in het gebruik en we hebben zelf het eindresultaat gezien. Zeker met kinderen in huis is het fijn als je de dingen af en toe lekker kan reinigen. Ik kijk nu al uit naar het voorjaar: ramen en deuren open, de zon in huis en alles lekker schoon en fris. Ik hou ervan!

 

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *