Home + Opvoeden | De kinderen iedere dag van de zomervakantie bezig houden?

Opvoeden | De kinderen iedere dag van de zomervakantie bezig houden?

Vermaken jullie de kinderen de hele dag tijdens de vakantie? Het is voor ons pas dag drie van de zomervakantie en gisteren hoorde ik het een paar keer: ‘Mam, ik verveeeeeel me’. Het was ook lastig, want hoewel de jongens vakantie hebben, moest ik de hele dag thuis werken. Ik was er dus wel, maar er moest ook gewerkt worden waardoor ik de aandacht moest verdelen. De hele dag achter de tablet of voor de tv vind ik geen optie en dus moesten de jongens zichzelf vermaken. En dat vonden ze lastig. Ik overigens ook, want in de vakantie heb ik heel erg de neiging om de dagen helemaal vol te plannen voor ze. Ik wil dan dat ze het leuk hebben omdat het vakantie is, maar hebben ze het minder leuk als ik de dagen niet vol plan?

Heel veel uitstapjes

We hebben leuke dingen op de planning staan en de eerste drie weken van de vakantie zijn de jongens ook nog een paar dagen in de week bij opa en oma. Opa en oma hebben ook plannen gemaakt en zo komt het dat de jongens deze vakantie behoorlijk wat leuke dingen zullen doen. Zo’n dag als gisteren valt dan behoorlijk tegen in de ogen van mijn bijna tiener. Ze zijn wat dat betreft best verwend en toch vind ik het vervelend dat ik dan moet zeggen ‘vermaak jezelf maar even, want mama is aan het werk’. Dat zeg ik regelmatig en daar voel ik mij dan ook regelmatig schuldig over.

Misschien wil ik dat schuldgevoel wel compenseren door de dagen vol te plannen en zoveel mogelijk leuke uitstapjes te maken.

Goed om je weleens te vervelen

Ik moest gisteren denken aan mijn eigen jeugd en de zomervakanties. Ik deed leuke dingen met mijn ouders, maar echt niet iedere dag. Ook gingen we niet met vakantie omdat dat simpelweg niet kon. En hoewel ik soms baalde wanneer mijn vriendinnetjes weg waren (twee weken leek eindeloos lang), mijn zomervakanties waren in mijn ogen niet minder leuk. Ik verzon van alles om te spelen en kon mijzelf eindeloos vermaken. Ik verveelde mij nauwelijks en als ik dat wel deed had ik al snel weer wat anders bedacht. Je werd er creatief van en noem mij maar een oude zeur, maar wij moesten het ook doen zonder tablets en iPhones. Ik las dan gewoon drie keer de Fancy ?. Het is dus helemaal niet nodig om de zomervakantie vol te plannen.

Hoe doen jullie dit tijdens de zomervakantie?

Ik weet daarom wel dat ik de jongens niet iedere dag hoef te vermaken, maar ik ben ook benieuwd hoe jullie dat doen tijdens de zomervakantie? Plannen jullie veel tijdens de weken dat jullie niet met vakantie zijn? Of laten jullie de kinderen ook gewoon zichzelf vermaken en zien jullie wel wat de dag brengt? En voelen jullie je weleens schuldig als je zelf moet werken?

Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Rebecca
    22 juli 2020 / 09:35

    Herkenbaar hoor. Maar ook dit: stel je werkt niet thuis, hebt zelf ook vakantie en je bent heel de dag thuis met je kinderen… De dagen duren dan zo verschrikkelijk lang. Niet dat de dagen vervelend zijn, maar ik vind het ook voor mezelf fijn om even iets te doen zegmaar, de dag door midden te hakken.