Home + Budget Sinterklaas | Wat geven wij er dit jaar aan uit?

Budget Sinterklaas | Wat geven wij er dit jaar aan uit?

Ik ben dit jaar minder goed voorbereid dan de afgelopen jaren. Toen begon ik namelijk al vroeg met inkopen doen voor Sinterklaas. Dit jaar is het allemaal een beetje last minute. Waarschijnlijk komt dat door de drukte, maar toch voelt het niet helemaal lekker. Normaal ben ik het type dat alles weken van tevoren al klaar heeft staan. Heerlijk, want dan heb ik op het laatste moment ook geen stress.

Het eerste schoencadeau had ik overigens al wel vroeg in huis en ook voor aanstaande zaterdag ligt er ook weer wat klaar. Verder had ik nog helemaal niets voor in de zak dus ben ik afgelopen maandag wat gaan shoppen. Maar wat geef je aan een kind dat alles al heeft en het hele jaar door ook speelgoed thuisgestuurd krijgt om te testen voor de blog? Hij wist zelf eigenlijk ook niet zo goed wat hij moest vragen.

Na lang wikken en wegen kon hij wel wat bedenken en gingen wij op zoek. We vieren echter ook nog Kerst met zijn drietjes en dan hebben we ook cadeautjes onder de boom liggen. Daarom is het wel goed om het één en ander te verspreiden en ook een beetje op het budget te letten.

Budget voor de schoencadeaus

Milan mag op zaterdag zijn schoentje zetten. Ik vind één keer in de week prima en ook bij opa en oma mag hij nog een keer zijn schoentje zetten. Het budget voor een schoencadeau is ongeveer €10. Ik weet dat veel mensen dat veel vinden, maar hij zet hem één keer per week en ik koop dan liever iets waar hij ook echt wat aan heeft. Zo spaart hij Thomas de Stoomlocomotief treintjes en is LEGO® ook nog steeds favoriet hier in huis. Dat is inderdaad wat duurder, maar wel waardevast en veel duurzamer dan plastic prulletjes.

Budget voor Pakjesavond

We vieren Pakjesavond bij mijn zus en haar gezin. Haar kinderen zitten al op de middelbare school, maar krijgen uiteraard een cadeautje. Mijn neefje heeft al gezegd wat hij graag wilde hebben en voor mijn nichtje kan ik wel iets leuks verzinnen. Voor de volwassenen koop ik altijd een kleinigheidje. Niet alleen omdat ik dat leuk vind, maar ook omdat Milan het anders wel heel gek vindt als wij niets krijgen. We hebben sinds kort een Flying Tiger filiaal in Gouda dus ik denk dat ik daar even ga kijken voor wat leuke kleinigheidjes. Dit kost hoogstens een paar euro per persoon.

Voor mijn neefje en nichtje koop ik natuurlijk wel wat meer 😉

Cadeau voor Milan?

Zoals ik al zei is dat nog het lastigste van allemaal, maar het wordt waarschijnlijk een mooie set LEGO®. Verder wilde hij heel graag een Pikachu knuffel. Vraag mij niet waarom, maar hij vindt het geweldig. Bij Action vond ik een Pikachu knuffel wat ook meteen een rugtas is voor €8,99, die heb ik alvast gekocht. Verder is hij heel druk met lezen en schrijven en zag ik bij Action een whiteboard met allemaal letters en cijfers om te oefenen. Dit kostte maar €3,99 dus ook dit is meteen meegegaan. Ik denk dat ik voor Milan dan rond de €70 uit kom.

In totaal ben ik dan toch ruim €120 kwijt, is dat een budget Sinterklaas of juist niet? Hoe zit dat bij jullie? Wat geven jullie uit aan Sinterklaas? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 17 november 2016 / 08:57

  Hier komen we denk ik op rond de 165 euro per kind voor schoencadeaus, Sinterklaas en Kerst. Schrok ik achteraf wel van, maar ach het kan en het is leuk.

 2. Marie Louise
  17 november 2016 / 10:33

  Wij hebben het al gevierd en hadden afgesproken rond de 15 euro per kind en je hoeft niets voor je eigen kind te kopen. Hier zijn ze te klein om te beseffen dat de volwassenen alleen een chocoladeletter krijgen. Dus dit jaar is onze uitgave hieraan 30 euro. Lekker makkelijk.
  Moet zeggen dat ik bovenstaande bedragen best veel vind, zeker als je dan schrijft dat jullie het met kerst ook nog vieren en jullie kennende zal dat niet heel veel goedkoper zijn 😉
  Maar anderzijds joh hartstikke leuk zowel voor Milan, neefje/nichtje en de winkeliers!