Home + Review Videoland serie ‘Kerst bij Koosje’

Review Videoland serie ‘Kerst bij Koosje’

Vorig jaar kwam Videoland met haar eerste kerstserie: Kerst met de Kuijpers. Wat een leuke serie was dat! Hij is overigens nog steeds te zien, dus mocht je hem gemist hebben… Dit jaar kon een nieuwe serie daarom niet uitblijven. ‘Kerst met Koosje’ is de opvolger en wij hebben hem het afgelopen weekend gezien. Is deze feel good kerstserie net zo leuk als die van vorig jaar?

Waar gaat ‘Kerst bij Koosje’ over?

Merel (Eva van de Wijdeven) runt samen met haar vader Viktor (Peter Blok) en broers Rick (Tim Haars) en Bram (Rutger Messerschmidt) een knus hotelletje. Merels moeder Koosje heeft dit hotel opgericht, maar is helaas overleden. Haar gezin doet er nu alles aan om de droom van Koosje voort te laten bestaan. Merel heeft ook nog een zus; Klaas (Katja Schuurman). Klaas heeft jaren geleden in het hotel gewerkt, maar vertrok toen samen met haar dochter naar het buitenland. Voor Merel is dat nog altijd lastig.

Kerst is de drukste tijd van het jaar in Hotel Koosje en Merel heeft het enorm druk met alle voorbereidingen. Haar familie werkt niet echt mee, want vader Viktor is vergeten de Kerstman te regelen, er moeten nog talloze klusjes worden gedaan door de onhandige klusjesman Teun (Benja Bruining) en broer Rick heeft nog geen idee wat hij moet bereiden voor het kerstdiner. Als zus Klaas en haar dochter dan ook nog onaangekondigd voor de deur staan is de chaos compleet. Daar is echter geen tijd voor, want het hotel zit vol en tot overmaat van ramp komt de bekende en strenge hotelresencent Annabel van ’t Hof (Carly Wijs) inchecken. Annabel van ’t Hof was trouwens ook een personage in ‘Kerst met de Kuijpers’.

De serie bestaat uit 5 afleveringen van ongeveer 25 minuten per aflevering.

Wat vinden wij van de serie?

Wij vonden hem heerlijk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem leuker vind dan ‘Kerst met de Kuijpers’. De serie kijkt heerlijk weg. Heerlijk op momenten waarop je even de tijd hebt om te gaan zitten en behoefte hebt aan iets voor jezelf. Een gevaar; je wil eigenlijk niet stoppen met kijken. Het is gezellig, typisch kerst (zonder sneeuw, dus realistisch haha) en herkenbare verhoudingen binnen een gezin.

Kop thee, een plaidje, wat lekkers erbij en jouw middag of avond kan niet meer stuk. Als je even je zinnen wilt verzetten is dit gewoon een super fijne feel good serie. Aanrader dus!

Heb jij ‘Kerst bij Koosje’ al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 11 november 2019 / 12:26

    Hij is echt heel leuk in een keer gekeken 🤗🙈 even mama tijd. En inderdaad herkenbaar en zoals kerst is zonder sneeuw

  2. Patricia
    17 november 2019 / 06:49

    Leuke serie.. alleen katja beetje irritant