Home + Zwangerschapsupdate #16 | Week 24!

Zwangerschapsupdate #16 | Week 24!

En toen zat week 24 er ook alweer op! Aan het begin van de week merkte ik dat ik steeds meer vermoeid werd. Normaal sta ik om 5.15 uur al klaarwakker naast mijn bed en nu ben ik en uur later nog niet vooruit te branden. Ik besloot het hier met mijn leidinggevende over te hebben. Misschien kon ik nog wat vrij nemen voor zij met vakantie ging. Het is nog steeds behoorlijk druk en ik heb pas de laatste drie weken van de vakantie vrij. Ze had hier gelukkig alle begrip voor en dus kreeg ik afgelopen donderdag een dag vrij en morgen ben ik de ochtend nog lekker vrij. Ik heb ’s middags een afspraak staan dus die werk ik wel gewoon.

Ik had die paar dagen echt even nodig. Woensdagochtend om 11.00 uur was ik klaar en ik ga zo werken tot 12.00 uur. Dat voelt als een mini vakantie, heerlijk!

Toch voelde ik me stiekem een ontzettende muts om dit te vragen, maar ik was zo moe dat dat het toch won van mijn eigen bezwaren. Het deed mij goed dat ik alle begrip kreeg en dat het niet eens een punt was. Sterker nog, ik twijfelde nog over morgenochtend, maar gelukkig hakte mijn leidinggevende de knoop door en zei zij dat ik eerst eens lekker uit moet slapen.

Bloedsuiker dagcurve

Afgelopen vrijdag kon ik bij het laboratorium een priksetje ophalen voor een bloedsuiker dagcurve omdat er een kleine kans bestond dat ik zwangerschapsdiabetes had. Ik prikte nuchter 5,3, twee uur na het ontbijt ook 5,3, twee uur na de lunch 5,9 en twee uur na het avondeten 5,5. Prima scores dus! Vanmiddag lever ik alles weer in en dan kan de uitslag richting de verloskundige. Fijn om gewoon thuis te kunnen prikken en helemaal niet eng of iets dergelijks. Ik heb dit bij Milan ook moeten doen dus wist wat mij te wachten stond, maar het was natuurlijk wel even geleden.

Toch een kleine babyshower!

Jeetje, wat heeft de blog over het niet krijgen van een babyshower en mij soms eenzaam voelen veel losgemaakt zeg, dit had ik absoluut niet verwacht! Ik heb heel veel reacties gehad op social media, net als heel veel mailtjes en privé berichtjes van vrouwen die zich in mijn verhaal herkenden, maar dit liever niet openbaar wilden vertellen. Er werden persoonlijke verhalen verteld en ik kreeg zelfs bedankjes voor het feit dat ik hier zo eerlijk over was. En dat terwijl ik dit niet eens wilde plaatsen! Patrick haalde mij over dit toch te doen en ik ben er blij om. Ik moet jullie bedanken voor alle lieve reacties en niet andersom!

In die blogpost vertelde ik ook dat mijn ouders wel wat van plan waren. Ze hebben de afgelopen maanden allemaal leuke en praktische cadeaus verzameld en na het lezen van deze blog hebben ze besloten alles te vervroegen en hebben ons met een smoesje naar hun huis gelokt om ons te verrassen en mij op te vrolijken. Daar hadden ze alles versierd met blauwe lampjes en omdat het zondag was waren er geen winkels open om ballonnen te kopen. Dit werd creatief opgelost door geknipte ballonnen. Veel leuker haha! We zijn enorm verwend met allemaal fijne en handige cadeaus!

Milan werd ook verwend en het was echt een verrassing. Patrick, Milan en ik hebben met zijn drietjes de cadeautjes open gemaakt en ook Milan was helemaal blij. Zo blij dat hij vond dat hij ook nog een babyshower moest organiseren 😉

Dit had hij ook gedaan bij opa en oma en hij had ook nog twee stoelen versierd voor Patrick en mij, want wij waren de ere gasten 🙂

Ondanks alles was het dus een week die we heel leuk af hebben kunnen sluiten. Dat wil niet zeggen dat alles uit de blog van zaterdag er niet meer is. Die gevoelens zijn er natuurlijk nog steeds, maar gelden zeker niet voor mijn ouders.

Tot de volgende update!

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 10 juli 2017 / 09:11

  Wat leuk! Zo heb je toch een mini babyshower gehad. Leuk al die cadeautjes! Dat komt ongetwijfeld goed van pas ?

 2. 10 juli 2017 / 09:13

  Fijn dat je bloedsuikers ok zijn! En handig dat je dat gewoon thuis kon doen! Wat een lieve actie van je ouders zeg! Zulke ouders zijn goud waard!

 3. yvonne
  10 juli 2017 / 13:52

  Wat ontzettend lief zeg van je ouders. Zo waardevol!!!!

 4. 11 juli 2017 / 19:09

  Lief van je ouders! En goed verwend zo te zien :)!