Home + Review: Sesamstraat in Kijkduin

Review: Sesamstraat in Kijkduin

Gisteren, op de laatste dag van de kerstvakantie (het weekend tellen we niet mee), zijn we nog een dagje op pad geweest. We hadden al veel leuke dingen gedaan waaronder naar het Nationaal Militair Museum, maar ook waren we heel nieuwsgierig naar Sesamstraat in Kijkduin.

M kijkt veel Sesamstraat en we wonen niet ver van Kijkduin, dus leek het ons wel heel erg leuk om eens een kijkje te nemen en het echte decor te zien.

Alleen beloofden de reacties in het gastenboek op de website niet veel goeds. Een opmerking die ik veel zag was dat de prijs/kwaliteit verhouding niet goed was. Je betaalde simpelweg te veel voor hetgeen je krijgt. Om de één of andere manier wekt het dan wel mijn interesse omdat er ook positieve reacties waren. Het gaat er dan ook niet zozeer om wat ik ervan vind, maar wat M ervan zou vinden. We gaan er tenslotte heen voor hem.

Op Vakantieveilingen worden er kaarten geveild voor Sesamstraat in Kijkduin. Vier kaarten t.w.v. €35 en dan krijg je ook gratis koffie of thee. Er wordt daar al gauw €18 à €20 geboden. Met de verplichte administratiekosten ben je dan al snel toch weer duurder uit. Mijn advies; niet doen! Tot 1 maart is namelijk iedere 2e volwassen (groot)ouder gratis! Wij waren met zijn vijven (1 kind en 4 volwassenen) dus maar €19,50 kwijt! En ook nu waren de koffie en thee gewoon gratis, net als de parkeerplaatsen overigens. Vakantieveilingen heeft dus geen meerwaarde in dit geval.

€19,50 vind ik het trouwens ook waard. €30 voor vijf personen (zoals op de website staat, dus waar baseert Vakantieveilingen hun prijs dan op?) zou ik wel teveel hebben gevonden.

De ruimte is niet groot, maar voor kinderen prima. Eigenlijk ook wel overzichtelijk, want je kind kan niet ver zijn. Ik heb geen enkel kind gezien dat het niet naar zijn/haar zin had. Hoe leuk is het namelijk om de originele decorstukken uit Sesamstraat te zien en die te ontdekken?

Elmo kwam een half uurtje dansen en M vond het geweldig. Minpuntje was wel dat de muziek ermee stopte, maar daar hebben wij als volwassenen meer last van dan de kinderen, want die zijn onder de indruk.

M heeft genoten en dan genieten wij ook. Als ouder kun je lekker gaan zitten en de kinderen vermaken zich wel. Mijn conclusie is dat het echt heel leuk is om een keer gezien te hebben en voor de kinderen is het heel leuk! Daarna nog lekker wat gegeten aan het strand en nog een stukje gewandeld. Ook de winkels in het  winkelcentrum zijn leuk om even te bezoeken.

Kortom, wij vonden het echt leuk om gezien te hebben, M heeft zich prima vermaakt en vond het ook heel bijzonder om in de huisjes van Tommy en Ieniemienie te hebben gezeten en we hebben er een gezellig dagje uit van gemaakt.

Oja, nog één tip: zorg dat je er vroeg bent, dan kun je zelf nog lekker zitten en hebben de kinderen nog alle ruimte. Hieronder onze foto’s van Sesamstraat in Kijkduin.

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger

In de echte auto van Tommy!

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Marisca, kenter

Bij de bekende klok!

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Elmo,

Kroelen met Elmo!

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Bert, Ernie

Op de slaapkamer bij Bert en Ernie, hier mag je ze instoppen

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Ieniemienie, Marisca, Kenter

In de hoek bij de jurkjes van Ieniemienie

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Purk, bad

Purk in bad doen!

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, huisje, kamer, Ieniemienie

In het huisje van Ieniemienie!

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Tommy

En op visite bij Tommy!

Sesamstraat in Kijduin, review, mamablogger, Marisca, Kenter,

En bij de bekende broccoli bomen!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. 3 januari 2015 / 12:09

  Mijn dochter van 16 zat gister te neuzen op mijn facebook en zag jouw foto’s. Toen zei ze, oh zo leuk ze waren naar Sesamstraat. Misschien moet ik haar mee sleuren haha.

 2. 4 januari 2015 / 21:22

  Leuk om te lezen! Ik ben nog steeds niet geweest, ook al woon ik er niet ver vandaan. Misschien toch maar eens een kijkje nemen binnenkort.

 3. Sifra
  4 januari 2016 / 16:49

  Ik las in jouw stuk over dat de 2e volwassenen gratis naar binnen mag, ik heb even bij sesamstraat in kijkduin na gevraagd hoe dit zit, en zij gaven aan dat dit alleen geldt wanneer je een kortingsflyer inlevert. Enig idee waar ik die kan vinden?

  • 4 januari 2016 / 16:58

   Hoi Sifra,

   Dank voor je reactie, maar ik durf het echt niet te zeggen. Wij zijn er ongeveer een jaar geleden geweest en misschien hebben we toen geluk gehad, want wij hadden geen kortingscode. Misschien kun je op Marktplaats een oproepje doen?

 4. Jannie Kranendonk
  13 augustus 2016 / 08:50

  Afgelopen woensdag 10 augustus vol verwachting naar Sesamstraat. Maar bij het binnen komen zagen we het al. Dit wordt niets. Het was er redelijk donker. Mijn vraag: Waarom? De ruimte was een beetje versleten. Hoe lang bestaan zij al? Tja en toen……… Mijn kleindochter zocht naar iets leuks. Hé, kleine fietsje dat is wel iets. Daar een poosje mee gespeeld. En dan…… Bert en ERnie lagen in bed, wat moet ik daar mee? Er hingen leuke poppenkleertjes en ze zag dat ze de muis kon aankleden, maar……… de muis zat vast?!?! O ja moet ik dan uitleggen, tegen het jatten…. begrijpt ze dat? Nou dan maar niet. En verder…….

  Ze wist het niet meer. Er stonden zo’n vier beeldschermen aan, dat was druk (geluid), gaf onrust en nodigde totaal niet uit tot spelen. Zeker ook niet om te gaan kijken, want daar kom je niet voor. Je komt tenslotte wel om heerlijk te spelen, niet om beeldschermen af te lopen met een of ander onzinnig verhaal erop.

  Ja ze had iets gevonden. De loopplank voor de kinderwagens werd door zelf meerdere kinderen tot glijbaan gemaakt. Ze hadden lol hierbij. Ja hier kun je mee spelen. Maar weer eens rond kijken.
  O, het is elf uur, Elmo is aan de beurt. Nu gaat het echt gebeuren. Elmo komt dansend naar binnen. De kinderen zijn nieuwsgierig. Er wordt muziek gedraaid. Het1e liedje is leuk. Nu moet Elom toch een verhaal gaan vertellen verwacht je dan. Nee, HELP… er staat een ordinaire CD op. ER volgen nog 8 liedje, maar d ekinderen zijn allang weer weg. Is er nou echt niets om leuk te spelen.

  O, ja, ik vergeet helemaal de tekentafels. Heel leuk hoor, maar……… mag ik even attenderen op de tekenpotloden…. Tja. echt ALLEMAAL BOT!!!!!!!! Hoe wil je nu een kind stimuleren. Ik begrijp dat vakantiekrachten hier niet zoveel aan kunnen doen. Zij doen hun werk. HOEWEL…… puntenslijpen is toch niet te veel werk!

  De prijs, dit is echt snel verdient. Staat totaal niet in verhouding met wat….. ja wat???
  Zeg het maar. Gewoon overslaan. Zonde van tijd, geld en vooral de ontwikkeling van je kind.

 5. Angelica
  2 oktober 2016 / 16:20

  Ben afgelopen zaterdag met onze kleinzoon hier binnen geweest aangezien hij door zijn beperking (wordt nog onderzocht wat hij heeft) op het strand en in de duinen die dag niet te hanteren was. Zag dat het allemaal leuk aangekleed was maar dat je zelf moet fantaseren om er iets leuks van te maken.Helaas waren de meeste dingen ook op volwassen hoogte inplaats van kinderhoogte.Onze kleinzoon heeft voornamelijk op het houten fietsje rond gereden en de plank voor kinderwagens als glijbaan gebruikt. De ikea stoeltjes stapelde hij op elkaar om wat te bouwen Ook waren filmpjes op de schermen moeilijk te kijken omdat je de verschillende filmpjes door elkaar hoorde Zie bij de foto’s kind in de kamers zitten terwijl er nu of toen ook al duidelijk staat afblijven er je er niet aan mag komen wat bij meerdere dingen het geval was.Dus zowel de ouder (is vooral bij jongere kinderen toch de bedoeling dat je met je kind meeloopt) als kind moeten veel fantasie hebben om hier een leuke tijd te hebben. Prijs 6,50 vindt ik te duur want kinderen krijgen dan ranja wat ook weer een probleem was bij ons kleinkind want die wil geen groene heeft iets met deze kleur en met uitleg toch een andere kleur kunnen uitkrijgen en ouders dan koffie of thee maar mag dan ook wel omdat je ook entree moet betalen voor iets wat voor kinderen is en niet voor volwassenen en wordt dan toch wel een duur kopje koffie of thee want zal toch niet meer dan 1 of 2 x zijn dat je dit pakt. Bij de toiletten mag ook wel iets meer gekeken worden en een handdoekje waar iedereen zijn handen moet afdrogen is ook niet van deze tijd en hygiënish. Elmo was ook even aanwezig maar die heeft hij ontweken want hij houdt niet van mensen die verkleed zijn als pop maar daar konden hun natuurlijk niets aan doen. Was ook een feestje en die waren leuk cakejes aan het versieren en zag er heel gezellig uit wat hij ook graag wou maar heb uitgelegd dat dit alleen voor feestjes was . Al met al heeft onze kleinzoon zich toch wel een tijd vermaakt omdat hij met de dingen deed waar ze eigenlijk niet voor waren want gelukkig heeft hij ook veel fantasie want doe dingen zijn er bijna niet.Onze andere kleinkinderen die dachten dat het z’n indoor speeltuin was aangeraden maar niet te komen spelen vooral omdat zij ook helemaal niet van sesamstraat houden en het beslist geen indoorspeeltuin was.