Home + Review | Houten speelgoed van Action inclusief de te gekke houten kerststal

Review | Houten speelgoed van Action inclusief de te gekke houten kerststal

Eind juli vertelde ik jullie dat eind september de nieuwe, houten speelgoedlijn van Action in de winkels zou liggen. Ik beloofde jullie toen dat ik wat van dit speelgoed zou kopen om te reviewen. Het duurde helaas wat langer, want eind september lag het hier nog niet in de winkel. Afgelopen week was ik er en ik nam mij voor superleuk speelgoed te kopen voor de feestdagen. Er lag echter niet veel meer, want zoals verwacht, vloog het houten speelgoed de winkels uit. Toch vond ik nog genoeg leuks om te reviewen én ik liep tegen een supergave houten kerststal aan. Ook die ging mee naar huis!

Houten speelgoed van Action

De collectie van Action heet Mini Matters en is behoorlijk uitgebreid. Van een houten keukentje tot een garage en van houten speelgoed voor in het keukentje tot blokken en puzzels. Het speelgoed is niet duur en gemaakt van FSC-hout dat weer afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Goed voor de portemonnee én duurzaam. Het was dus eigenlijk wel te verwachten dat het een succes zou worden, al hoop ik dat de collectie wel weer wordt aangevuld.

Wij kochten twee speelgoedsets uit de collectie: het broodrooster en etenswaren. Het broodrooster kostte €6,95 en de set met etenswaren €4,99.

Dit viel ons op aan het broodrooster:

De set van het broodrooster is 7-delig. Naast het broodrooster zelf zit er het volgende bij:

 • Twee boterhammen
 • Een bord
 • Een ei
 • Een mesje
 • Een stukje boter

De adviesleeftijd is 18 maanden, maar als ik heel eerlijk ben vind ik het stukje boter wel wat klein. Floris stak hem al in zijn mond en hij kan er niet snel in stikken, maar toch voelt het niet zo fijn. Dat stukje heb ik dan ook weggelegd. Verder kan het brood in het broodrooster omhoog en ziet het er superleuk uit. Het speelgoed kan zeker tegen een stootje en is “driftige peuter Proof” 😉 Een aanrader voor in het speelkeukentje, zeker voor die prijs.

Dit viel ons op aan de set met etenswaren

Dit setje kocht ik voor maar €4,99 en eerlijk gezegd verwachtte ik er niet zoveel van. Ik had het mis, want dit setje bleek een schot in de roos. De volgende spulletjes zitten erbij:

 • Een snijplank
 • Een mesje
 • Een pizza
 • Een vis
 • Een kippenpoot
 • Een flesje tomatensaus
 • Een worst
 • Een stuk vlees (geen idee wat het is haha)

Het setje is uitgebreid en het vlees is te “snijden”. Het stukje worst wat dan overblijft vind ik ook te klein dus ook die heb ik weggelegd. Overbezorgde moeder alert hier haha.

De supergave kerststal!

Al lopende door de Action spotte ik een superleuke houten kerststal. Deze kostte €7,95 en bestaat uit 15 delen. Het stalletje heeft een prachtige kleur blauw en deze heb ik gekocht voor de kinderen. Ik heb mijn eigen kerststal en hoop dat de jongens daar nu van afblijven 😉 Het is zeker een leuk stalletje om mee te spelen, want ook deze is “driftige peuter Proof”. We kunnen het weten, want nadat de foto’s waren gemaakt werden Jozef en Maria al onder de bank gesmeten 😉

Eigenlijk geldt dit voor alle sets die ik nu heb laten zien. Ze zijn degelijk, stevig en gewoon heel erg mooi. Het houten speelgoed van Action vinden wij oprecht een aanrader en we hopen de mixer en het koffiezetapparaat nog te kunnen scoren voor Sinterklaas.

Dus mocht je wat uit deze collectie willen hebben, snel naar de winkel, want het gaat weer ongelooflijk hard.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  11 oktober 2019 / 11:20

  Liep van de week langs het houten speelgoed, het is dat wij er vorig jaar bij de Lidl al genoeg van hebben ingeslagen voor in het keukentje en dat ik met een 14mndn oude rammer nu even voorkeur geef aan plastic boven hout ter behoud van mijn eigen vloer, muren, meubels etc, maar het ziet er heel leuk uit!!
  Ik zag wel iets anders leuks dat in m’n winkelmandje belandde.. bij de afdeling kerst, lagen tussen de kerstkaarten, prachtige neutrale foliekaarten, ik zal je zo nog wel even wat foto’s sturen.. vond ik een aanrader om zelf verder af te laten knutselen door de kids met stickers enzo of juist als strakke minimalistische kaart te kunnen versturen!

  • 11 oktober 2019 / 18:30

   Je hebt de kaartjes naar mij gestuurd, zijn heel erg leuk! En dat van het behoud van meubels, muren etc. herken ik heel erg hoor 😉 En het geluid dat het maakt ook. Sorry buren!

   • Christine
    12 oktober 2019 / 13:00

    Het scheelt dat onze beider buren drie kinderen hebben, dus we zijn wel wat geluiden van elkaar gewend 😉

 2. 11 oktober 2019 / 12:54

  Het zijn hele mooie prijsjes en ik ben dol op houten speelgoed voor mijn kinderen. Zoals je beschrijft, kan dat vaak wel tegen een stootje. Voor de decembermaand zoek ik ook nog een mooie kerststal voor mijn kinderen, deze van hout is mooi. Maar ik denk dat wij voor de playmobil 123 kerststal gaan.

  • 11 oktober 2019 / 18:29

   Die is ook heel erg leuk en Playmobil kan ook zeker tegen een stootje. Leuk!