Home + Review | Fidget spinners!

Review | Fidget spinners!

Het is momenteel dé hype op het schoolplein: de fidget spinner. Ik zag ze de afgelopen dagen steeds vaker voorbij komen op social media en vroeg me af wat het nu precies was. Gisteren besloot ik toch even langs de Intertoys te gaan om er één voor Milan te kopen. Ze waren net open, op de deur hingen poster dat de fidget spinners weer binnen waren en er stonden dozen vol bij de kassa. En dat allemaal voor een klein plastic dingetje wat alleen maar rond kan draaien.

Ik kocht voor Milan een oranje en maakte even snel een praatje met de dame die er werkt. Ik vroeg haar of ze verwachtte dat deze wel heel hard zouden gaan, zeker nu de avondvierdaagse hier deze week wordt gelopen. Ze zei dat ze een stormloop verwachtte op die dingen. Mooi, dan hadden wij er toch maar alvast één in huis 😉

Toen we ’s middags nog een keer langs de Intertoys fietsten, zagen we inderdaad rijen kinderen voor de kassa. Fidget spinners zijn dus letterlijk kassa!

Wat is een fidget spinner?

Een fidget spinner is een klein plastic speeltje met drie propeller-achtige vormen eraan. Aan de uiteinden zitten ijzeren rondjes voor het gewicht. Zo draaien ze namelijk beter. Vervolgens kun je er allerlei trucjes mee doen. Op YouTube staan talloze filmpjes ervan.

Wat maakt de fidget spinners zo leuk?

Tja, dat vraag ik mij ook af. Het schijnt rustgevend te werken en heeft hetzelfde effect als spelen met een pen op je werk. Het doet iets met je en het maakt je rustig. Voor mensen met ADHD zouden er bijvoorbeeld baat bij hebben.

Is de fidget spinner een aanrader?

Ach, voor die paar euro is het leuk voor je kind(eren) om mee te doen met de hype. Het helpt tegen de verveling en je blijft er toch mee spelen. Daarnaast is het een leuk cadeautje nu voor een kinderfeestje of voor de intocht van de avondvierdaagse. Voor de prijs hoef je het dus zeker niet te laten. Er komen steeds meer verschillende uitvoeringen en dat is ook wel heel leuk. En mochten je kinderen er niet meer naar om kijken, neem je hem toch mee naar kantoor? 😉

Het is een leuk speeltje voor op het schoolplein. Mocht je je kind er nog niet over hebben gehoord, koop dan snel een fidget spinner, want ze vliegen de winkels uit!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Ellie
    5 augustus 2017 / 14:57

    Mijn zoon is er ook helemaal gek van!! Hele dagen zit hij met dat ding. Vind het zelf eigenlijk ook wel grappig, het is inderdaad goed tegen verveling, alhoewel ik soms wel draaierig word ervan :P!