Home + Review | Clearblue digitale zwangerschapstest

Review | Clearblue digitale zwangerschapstest

Een poosje terug nam ik je mee naar de ochtend van de zwangerschapstest. Ik had gewone, goedkope Kruidvat testen en die deden het prima. Sterker nog, ik gebruikte zulke testen ook tijdens de zwangerschap van Milan en daar kan ik nog steeds de uitslag op lezen! Ze zijn goedkoop en doen wat ze moeten doen. Niets mis mee! En toch leek het mij leuk om een digitale zwangerschapstest te kopen waar ik op kon zien hoe ver ik al was. We hadden namelijk geen flauw idee en hoe gek het ook klinkt, het woordje ‘zwanger’ in het schermpje zien staan is toch wel de ultieme bevestiging.

Toen Milan op school zat en ik klaar was met mijn werk, stapte ik op de fiets richting de stad en kocht daar twee digitale testen van Clearblue. Ik nam ze snel mee naar huis en had er hoge verwachtingen van.

Het viel toch een beetje tegen…

Eenmaal thuis verscheen er ‘zwanger 3+ weken’ op het schermpje. Volgens de bijsluiter zou ik dan ongeveer 5 weken zwanger moeten zijn. Ik had verwacht dat er dan 4-5 weken op het schermpje had gestaan, maar deze testen gingen niet verder dan 3+ weken. Misschien een onrealistische verwachting van mijzelf, maar ik had verwacht dat de weken iets verder door zouden lopen. Maar goed, het stond er en het was hartstikke echt! Ik maakte een foto legde hem daarna even weg.

Batterij leeg!

De dag erna wilde ik wat mooiere foto’s maken van de test om later te gebruiken voor de blog. Ik haalde hem uit het laatje en zag toch mijn grote verbazing dat de batterij al leeg was!

Ik had er nog één dus heb die gedaan voor de foto’s maar ook die was de dag erna al leeg. Dat vind ik persoonlijk wel heel erg jammer, want heel goedkoop zijn ze niet.

Conclusie

De testen zijn makkelijk in gebruik, de uitslag is duidelijk, de bevestiging is fijn en ze zijn ontzettend leuk om foto’s mee te maken voor later. Dat zijn dan ook meteen alle voordelen vonden wij. De batterijduur is een groot nadeel en dan moet ik zeggen dat ik ze best prijzig vind gezien de tijd dat je er plezier van hebt. We hebben nu dus twee testen liggen waar niets op staat terwijl die van Kruidvat nog prima af te lezen zijn. Ook hadden we verwacht dat de weken indicator wat langer door zou lopen.

Het viel ons dus een beetje tegen, maar we hebben wel wat foto’s kunnen maken, dat dan weer wel…

Heb jij de digitale zwangerschapstest van Clearblue gebruikt? Zo ja, wat vond je ervan? Had je dezelfde ervaring als wij of misschien juist helemaal niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Elise
  16 april 2017 / 09:50

  Dat de weken indicator niet verder doorloopt dat staat overal ook wel duidelijk aangeven. Ik heb nog nooit zo’n test gedaan en weet het zelfs haha!

  • 16 april 2017 / 10:13

   Hoi Elise,

   Dank voor je reactie. Het kan zijn hoor dat ik één van de weinigen ben die het niet wist. Ik geef aan dat ik het jammer vind, maar het is niet perse erg. Het klopte en ik vond vooral de bevestiging heel fijn. Wat ik wel heel erg jammer vond was de korte batterijduur. Een dag vond ik wel heel erg weinig. Daar had ik wel meer van verwacht (op zijn minst een paar dagen tot een week).