Home + Review | Avonturenboerderij Molenwaard

Review | Avonturenboerderij Molenwaard

Een week of twee terug zag ik Avonturenboerderij Molenwaard toevallig voorbij komen. We bekeken de site en bedachten dat dit wel een leuk uitje zou zijn voor eerste Paasdag. We zijn er een paar uur geweest, hebben bijna alles gedaan én we hebben heel veel foto’s gemaakt. Genoeg ingrediënten voor een uitgebreide review! De boerderij was een paar dagen ervoor pas geopend dus misschien is dit ook wel de eerste review!

Review Avonturenboerderij Molenwaard

De locatie en parkeren

Avonturenboerderij Molenwaard is de boerderij van Fien en Teun (van de tv serie) en ligt in Groot-Ammers. Grote kans dat je daar nog nooit van hebt gehoord. Het is namelijk een klein dorpje vlakbij Schoonhoven en Bergambacht. Ik kende het wel, want een oud-collega van mij woont er én het is niet zo heel ver van Gouda vandaan. In ieder geval ligt het wel heel centraal.

Je rijdt over een lange boerenweg en opeens zie je een mooie boerderij met vrolijke kleuren en een molen met vlaggetjes. Dat is de boerderij. De parkeerplaats is ruim en parkeren kost maar €3,-

Een warm welkom

We waren er als één van de eersten op eerste Paasdag en het weer was nog niet lekker. Dit gaf mij de gelegenheid om mooie foto’s te maken zonder andere mensen en kinderen erop, maar al snel werd het drukker. Toch werden we enorm warm welkom geheten, was iedereen ontzettend hartelijk en het personeel draagt allemaal een naambordje met boer of boerin en de naam. Als we onderweg een medewerker tegenkwamen werden we ook uitgebreid gegroet.

Bij de kassa krijgen kinderen een boekje met opdrachten mee. Als je alles aan het einde van de dag hebt gedaan en je het woord hebt geraden, krijg je een een Fien en Teun boerderijdiploma!

Entreeprijzen

Floris was gratis en wij betaalden voor ons drieën, inclusief parkeren, €40,50. Dat is een prima prijs voor een dagje weg. Op de dagen die in het laagseizoen vallen, betaal je overigens veel minder. Misschien leuk om eens heen te gaan tijdens een studiedag van school.

Wat is er allemaal te doen op de avonturenboerderij?

Je begint op het voorplein. Hier vind je de kassa, de winkeltjes, het restaurant, het theater en de speeltuin. Daarna loop je als het ware de polder in en ga je op avontuur. Je komt langs alle dieren, de molen, kunt er lekker spelen, picknicken (gevulde picknickmanden zijn te koop), er zijn shows (dit wordt omgeroepen dus je hoeft het niet zelf in de gaten te houden) en je leert er heel veel. Kijk maar even mee naar alle foto’s.

Mooie foto’s toch?

Hoeveel tijd besteed je op de avonturenboerderij?

Wij zijn er ruim 4 uur geweest. In die 4 uur heb je alles wel gezien, maar als het mooier weer was geweest hadden we bijvoorbeeld nog een ritje gemaakt op de pony of meer shows bezocht. We hadden dan ook nog wel lekker in het gras kunnen eten etc. Voor kleine kinderen is dit echter precies goed.

Onze eerlijke conclusie

Onze eerlijke conclusie? Wij waren aangenaam verrast en kunnen Avonturenboerderij Molenwaard van harte aanbevelen! We hebben echt een onwijs leuke dag gehad en gaan er zeker nog een keertje heen als het weer beter is en Floris wat ouder is. We overwegen zelfs een abonnement omdat het zo dichtbij is.

Kortom, een echte aanrader! Als je daarna nog lekker en gezellig wilt eten en de dag écht compleet wilt maken, ga dan met de pont van Bergambacht naar restaurant ‘Aan de Dijck’. Wij hebben daar vorige week voor het eerst gegeten en dat is ook voor kinderen erg leuk. In Bergambacht vind je ook de winkel van mijn broer en schoonzus; Nana Groen-Wonen. Kortom, een echte dag weg in de regio!

Veel plezier!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Christine
    5 april 2018 / 11:40

    Wat leuk, kom het zojuist tegen in de nieuwste Kampioen in de uitagenda! Als ANWBlid krijg je 30%korting.. nu ben ik wel nieuwsgierig geworden!!

    • 7 april 2018 / 18:11

      Ik zag het net ook in de Kampioen. Balen, want wij zijn ook lid en wisten het niet. Maar ach, we hebben een hele leuke dag gehad en het is echt de moeite waard.