Home + Praktische tips en informatie over een uitvaartverzekering voor je kind

Praktische tips en informatie over een uitvaartverzekering voor je kind

Een begrafenisverzekering voor een kind, het is geen leuk onderwerp, maar als alles goed geregeld is hoef je er daarna, met een beetje geluk, nooit meer aan te denken. In dit artikel beantwoord ik de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Alles goed regelen

Ik ben zelf een behoorlijke control freak. Ik ben het type dat overal aparte mapjes voor heeft en toen Pat en ik net samenwoonden had ik ook verschillende mappen voor alle belangrijke papieren waaronder voor alle verzekeringen. Nu nog trouwens! Ieder jaar neem ik alles onder de loep en kijk ik of we wel goed zijn verzekerd. Een aantal jaren lang veranderde niet zoveel, maar toen we Milan kregen zijn we kritischer gaan kijken naar onze verzekeringen. Klopt alles nog en moeten we ons niet uitgebreider verzekeren? We verzekerden ons bij, maar er bleef één verzekering liggen; de uitvaartverzekering. We hebben er zelf wel één, maar sloten hem niet af voor Milan. Hier wilden we absoluut niet aan denken!

Met de komst van Floris besloten we het toch goed te regelen en sloten we voor beide jongens een uitvaartverzekering af. Dit omdat we ons beseften dat als je alles écht goed geregeld wilt hebben, dit er simpelweg bij hoort. We konden onze koppen wel in het zand steken, maar stel nu dat er wat zou gebeuren, dan wil je de eventuele financiële zorgen er ook niet bij hebben. Goed geregeld dus en nu alleen maar denken aan leuke dingen en vooral genieten van elkaar!

Praktische tips en informatie

Toen wij de verzekeringen voor de jongens afsloten hadden we veel vragen. Misschien heb jij wel dezelfde vragen;

Kan ik mijn kinderen meeverzekeren bij mijn polis?

Dat kun je navragen bij jouw verzekering. Bij Yarden kan het bijvoorbeeld wel. Hier kun je je kinderen gratis meeverzekeren op jouw polis en zijn ze tot hun 21egoed verzekerd. Bekijk de site voor meer informatie hierover.

Is een uitvaartverzekering voor mijn kind verplicht?

Nee, dat is het niet, maar het is wel verstandig. Je kunt heel eenvoudig je kind (mee)verzekeren en het is een geruststellende gedachte dat alles gewoon goed is geregeld.

Is een uitvaartverzekering duur?

Ik weet helaas uit eigen ervaring dat een begrafenis heel prijzig is. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar het blijft prijzig. De levensverwachting van mensen ligt rond de 80 jaar. Als je vroeg een uitvaartverzekering afsluit zijn de kosten nog erg laag. Logisch, want er wordt nog heel wat jaren premie betaald.

En nogmaals, je kunt je kind gratis meeverzekeren dus daarom hoef je het niet te laten.

Ik ben zwanger, hoe zit het dan?

Dit vond ik ook een hele lastige, want hoe zit het als je zwanger bent? Jouw ongeboren kind is, vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte automatisch meeverzekerd. Let op, na 6 maanden vervalt deze automatische dekking en moet je je kindje bij jou laten meeverzekeren of zelf een verzekering voor hem/haar afsluiten.

Laten we hopen dat een begrafenis van een kind iedereen bespaard blijft, maar we verzekeren ons voor zoveel dingen waarvan we hopen het nooit mee te maken. Denk hier dus ook goed over na.

Heb jij een begrafenisverzekering voor een kind afgesloten? Waarom wel of niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.