Home + Dit zijn de populairste kindernamen van het eerste kwartaal 2016!

Dit zijn de populairste kindernamen van het eerste kwartaal 2016!

Ik houd altijd goed bij wanneer de nieuwe lijst verschijnt met de populairste babynamen en nu het eerste kwartaal van 2016 er op zit was het voor de SVB alweer tijd om de balans op te maken en een overzicht te maken van de populairste kindernamen van het eerste kwartaal 2016 in Nederland.

Want hoewel ik wereldwijd de lijstjes erg leuk vind, zijn de lijstjes uit Nederland natuurlijk het leukst om te lezen. En ik check natuurlijk ook altijd hoe het met de naam Milan staat. Ook deze staat er weer in en ik weet nog steeds niet zo goed wat ik daar nu van vind. Ik gaf hem die naam al in 2010 natuurlijk en hij is vernoemd, maar toch baal ik er soms wel van dat die naam nog steeds in iedere top zoveel terug komt. De andere kant is dat blijkbaar veel mensen het een mooie naam vinden en er later hopelijk een positief gevoel bij hebben.

Mocht jouw kind ook een populaire voornaam hebben, heb ik nog wel een tip en dat is dat je de domeinnaam met de naam van jouw kind (voornaam en achternaam) registreert. Ik heb dat voor Milan in 2014 gedaan. Kan handig zijn voor later en een ander kan er geen misbruik van maken.

Maar goed, terug naar de populairste kindernamen. Ik begin bij de jongens.

Populairste jongensnamen eerste kwartaal 2016

 1. Sem
 2. Max
 3. Noah
 4. Milan
 5. Daan
 6. Liam
 7. Finn
 8. Luuk
 9. Lucas
 10. Mees
 11. Levi
 12. Jesse
 13. Bram
 14. Thomas
 15. Julian
 16. Adam
 17. Ruben
 18. Sam
 19. Thijs
 20. Lars

Populairste meisjesnamen eerste kwartaal 2016

 1. Sophie
 2. Julia
 3. Emma
 4. Anna
 5. Tess
 6. Zoë
 7. Sara
 8. Evi
 9. Mila
 10. Lisa
 11. Sarah
 12. Lieke
 13. Saar
 14. Lynn
 15. Fenna
 16. Fleur
 17. Eva
 18. Liv
 19. Lotte
 20. Noa

Dit waren ze dus, de populairste kindernamen van het eerste kwartaal 2016. Ik vind er mooie namen bij zitten dus als je geen populaire naam wilt, vallen er mooie namen af. Wil je meer weten over populaire namen? Kijk dan even op de site van de SVB.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 17 april 2016 / 08:56

  Ik wilde mijn kinderen namen geven die niet veel voorkomen. En nog steeds staan de namen van mijn kinderen niet in de lijstjes met populaire namen. Het zijn namen die je eigenlijk nooit hoort.

 2. Andrea maria
  17 april 2016 / 15:02

  Ik vind dat altijd leuk om re lezen.
  Is het raar dat ik juist blij ben.dat mijn kinderen er niet tussen staan.