Home + De Nationale Museumweek begint weer!

De Nationale Museumweek begint weer!

Heb je al plannen voor dit weekend? Overweeg dan eens een museum, want vandaag begint de Nationale Museumweek. Je kunt dan heel veel musea bezoeken tegen een speciaal tarief. Ik moet heel eerlijk bekennen dat musea een paar jaar terug bij mij nog een redelijk suf imago hadden. Bij een dagje uit met Milan dacht ik vooral aan een dierentuin, speeltuin en een pretpark, maar nu we een aantal jaren én musea verder zijn vind ik het geweldig!

We hebben er de afgelopen jaren genoeg bezocht en ze waren stuk voor stuk heel erg leuk! Wat ons het meeste trekt zijn de kastelen en musea waar niet alleen veel te zien is, maar waar ook het één en ander te doen is voor kinderen.

Wat houdt de Nationale Museumweek in?

Tijdens de Nationale Museumweek staan de musea in de schijnwerpers en worden er vaak extra evenementen of speciale acties gepland. En heb je een museumkaart, dan kun je vaak gratis naar binnen. Het thema dit jaar is ‘ons echte goud’.

Tips met kinderen tijdens de Nationale Museumweek

Wij zijn met Kerst in 2014 bij het Nationaal Militair Museum geweest in Soest en het was in één woord geweldig! Veel groter dan wij aanvankelijk dachten en wat was er een hoop te zien en te doen. Ook de omgeving is echt geweldig, dus met mooi weer kun je ook lekker naar buiten en kunnen de kinderen lekker uitrazen. Onze review van dit museum lees je hier.

Dan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Hier zijn we ongeveer 2,5 jaar geleden geweest, maar ik had toen nog geen blog en heb er helaas geen foto’s meer van. We hebben er onze ogen uitgekeken en het was ontzettend leuk, ook voor Milan.

Kasteel de Haar in Haarzuilens is ook zo’n fantastisch kasteel. In het verleden zijn er ook Sinterklaasfilms opgenomen. Hier zijn Patrick en ik weleens geweest, maar we zijn er nog niet geweest met Milan, omdat we hem nog wat te klein vonden voor de rondleiding. Tijdens de Nationale Museumweek kun je het kasteel bezoeken zonder rondleiding en dat is echt uniek.

Beeld en Geluid in Hilversum. Afgelopen jaar zijn we met Milan naar de Open Studio dagen geweest (even opzoeken, is echt de moeite waard!) We hebben toen ook een bezoek gebracht aan Beeld en Geluid. Voor wat grotere kinderen, vanaf de kleuterleeftijd, is dit echt geweldig. Kinderen ontdekken de wereld van media en er is ontzettend veel te doen. Milan maakte bijvoorbeeld zijn eigen Buurman en Buurman stop-motion filmpje.

Kortom, er is genoeg te doen en ook als het weer een beetje tegen zit dit weekend. Dan juist is het leuk om met je kind(eren) iets binnen te zoeken wat leuk én leerzaam is. Wil je meer lezen? Kijk dan even op de website van de Museumweek.

Heb jij nog een leuke tip? Laat het weten in de comments hieronder en wie weet maak je een ander weer heel erg blij met deze tip!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 16 april 2016 / 08:41

    Hier vinden mijn drie en vijf jarige NEMO Amsterdam geweldig!!! Ik dacht zelf dat het te moeilijk voor ze zou zijn maar er is genoeg interessants om naar te kijken en te doen zelfs voor de kleintjes

  2. 17 april 2016 / 06:57

    Ik ben nog nooit naar een museum geweest met mijn twee kinderen van 3 en 7 en voor mezelf is het ook al jaren geleden. Deze zomervakantie wil ik dit zeker oppakken. Ik denk dat ik dan als eerste naar Naturalis in Leiden wil. Daar ben ik nog nooit geweest en dat lijkt mij super leuk en leerzaam voor mijn kinderen.