Home + Mama’s Musthaves | Een Fossil smartwatch!

Mama’s Musthaves | Een Fossil smartwatch!

Al een tijdje was ik op zoek naar een nieuwe smartwatch, maar ik kwam er niet uit. Ik heb meerdere malen met een nieuwe Apple Watch in mijn handen gestaan, maar ik vond hem toch te duur en ook niet zo vrouwelijk. Daar zijn bandjes voor te koop, dat weet ik wel, maar dan moest ik er nog meer aan uitgeven en dat vond ik dan helemaal zonde. Uiteindelijk kwam ik deze smartwatch van Fossil tegen. Deze kon ik ook koppelen aan mijn iPhone en ziet er uit als een gewoon horloge. En, ook niet geheel onbelangrijk, deze is een stuk goedkoper! Inmiddels heb ik hem al een paar weken kunnen testen en laat ik jullie in deze review weten wat ik van deze Fossil smartwatch vind. Wellicht een goede cadeautip voor de feestdagen!

Waarom juist deze smartwatch?

Er zijn ontzettend veel smartwatches te koop, maar welke moet je nu kiezen? Ik vond het maar lastig en had alleen ervaring met een oudere Apple Watch die het overigens prima deed, maar zoals ik al zei, wilde ik een wat vrouwelijker horloge. Ik zocht online op smartwatches en vond uiteindelijk bij Brandfield een grote collectie waaronder deze van Fossil. Ik keek nog niet eens naar de specificaties, maar ik vond hem zo mooi! Het horloge is grijs. Superfijn, want dat past overal bij. Het rosé kleurige uurwerk past daar weer perfect bij en vind ik heel erg mooi.

Eigenlijk een horloge met klassiek uiterlijk, maar wel met alle functionaliteiten van een smartwatch. En dat voor maar €179,-! Dat is heel wat beter dan de bijna €500,- die anders kwijt zou zijn aan een Apple Watch ?.

Koppelen aan iOS en Android

Dit horloge is compatible met iOS en Android. Handig, want het maakt dus niet uit welke telefoon je hebt. Ik was van tevoren wel wat huiverig voor de koppeling met mijn iPhone. Zou dat echt gemakkelijk gaan? Ik zette mij al schap voor heel veel gedoe, maar ik hoefde alleen maar de ‘Wear OS’ app te downloaden op mijn iPhone en voor ik het wist had ik mijn telefoon gekoppeld aan mijn smartwatch! Ik kan er appjes en mail op ontvangen, hij telt mijn stappen, ik kan mijn agenda erop bijhouden en krijg mijn social media meldingen binnen. Er kan nog veel meer mee, maar dit is voor mij het voornaamste.

Als ik op mijn werk ben en ik in overleg zit, wil ik de meldingen niet ontvangen. Dan zet ik het horloge heel gemakkelijk op ‘niet storen’ en dan is het even rustig. Daarna kan hij weer aan!

Even praktisch

Het horlogebandje is gemaakt van siliconen, daar heb je jaren plezier van! Het uurwerk is afgedekt met LCD glas dus hij kan wel tegen een stootje, ideaal met kleine kinderen ?. Verder zitten deze functies op het horloge:

 • Accuduur
 • Analyse software
 • Android 2.0
 • Apps downloaden
 • Berichtweergave
 • Bluetooth
 • Caller ID
 • Calorieverbranding
 • Contactloze betaling
 • Datum
 • GPS
 • Hartslagmeter
 • iOS-Compatible
 • Muziekbediening
 • NFC connection
 • Oplaadbare batterij
 • Opladen via netstroom
 • Spraakbesturing
 • Touchscreen
 • Trilfunctie

Is het horloge fijn in gebruik?

Jaaaa! Het gebruik spreekt geheel voor zich en het horloge draagt heel fijn. Hij is bijvoorbeeld niet zwaar. Het is oprecht een fijn horloge en de ideale cadeautip voor de feestdagen.

Heb jij een smartwatch of zoek je er nog eentje? Klets mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *