Home + Geld & Budget | Besparen met een alles-in-één verzekering

Geld & Budget | Besparen met een alles-in-één verzekering

Even geen artikel over de kinderen, dagjes weg, speelgoed of een ander luchtig onderwerp. Vandaag gaan we het weer eens hebben over geld, want met een naderende verhuizing hebben we toch echt geld nodig en moeten we alles met betrekking tot geld nog eens onder de loep nemen. Er gaan wat praktische zaken veranderen en de komende periode hebben we ook te maken met dubbele woonlasten. Besparen wordt daarom het sleutelwoord. Misschien niet leuk, maar wel noodzakelijk. Datzelfde geldt voor verzekeringen: niet leuk, wel heel noodzakelijk. Ook die nemen we nu onder de loep. Heb jij bijvoorbeeld weleens gehoord van een alles-in-één verzekering?

Wat is een alles-in-één verzekering eigenlijk?

Toen Patrick en ik samen gingen wonen voelde ik mij heel erg volwassen toen we allerlei verzekeringen afsloten. Ik vond alles even noodzakelijk, want hé, je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn als volwassene. Inmiddels zijn we 14 jaar verder en hebben we nog steeds dezelfde verzekeringen met dezelfde collectiviteitskorting van mijn werk. Het enige dat is aangepast is de autoverzekering toen we onze huidige auto kochten. Voorheen reden we een stuk oudere auto’s en was de verzekering niet zo duur. Deze auto is nu all-risk verzekerd en dat is uiteraard een stukje duurder.

Al deze verzekeringen hebben we los afgesloten en we hebben eigenlijk zelden naar de kosten hiervan gekeken. Nu we al onze vaste lasten onder de loep nemen, kwamen we erachter dat er ook zoiets bestaat als een alles-in-één verzekering.

Een alles-in-één verzekering is één verzekeringspakket met in dat pakket verschillende schadeverzekeringen. Je kiest zelf welke verzekeringen jij nodig hebt en brengt deze onder in dat pakket. Je betaalt hiervoor vaak maar één premie. Hoe meer verzekeringen je onderbrengt in het pakket, des te hoger de korting die je ontvangt.

Hoe werkt een alles-in-één verzekering?

Dat klinkt mooi, maar moet je dan al deze verzekeringen afsluiten bij dezelfde verzekeraar? In tegenstelling tot wat ik dacht hoeft dat dus niet. Op de website van Vergelijkdirect kun je aangeven welke verzekeringen je wilt onderbrengen in de alles-in-één verzekering. Je geeft daarbij je wensen aan en zij vergelijken de verzekeringen die daaraan voldoen en vergelijken verschillende verzekeraars zodat ze jou de hoogste korting kunnen geven.

Mocht je te maken krijgen met schade na het afsluiten van je alles-in-één verzekering, kun je deze melden aan je aanspreekpunt. Die gaat er vervolgens mee aan de slag.

Tijd om te gaan zitten met de mappen op tafel

Ik vertelde het net al, maar we zijn alle vaste lasten onder de loep aan het nemen. We zien de verhuizing als een nieuw hoofdstuk, een nieuwe stap, ook wat betreft de financiën, want we hebben nog mooie plannen voor de toekomst zoals het kopen van een nieuw huis.

Binnenkort skippen we dus een avondje Netflix en gaan de mappen op tafel. Na onze telefoonabonnementen zijn nu de verzekeringen aan de beurt ?.

Nemen jullie je verzekeringen weleens onder de loep en heb je weleens gehoord van een alles-in-één verzekering?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *