Home + Peuters | 5x dit gedrag begrijp ik niet van mijn peuter

Peuters | 5x dit gedrag begrijp ik niet van mijn peuter

Floris is een ontzettende lieve peuter, maar ook een ontzettende eigenwijze en ondeugende peuter. En hij houdt vol, dat ook. Dat is voor later een heel goede eigenschap, maar nu vind ik die eigenschap soms knap irritant. Zo is het tegenwoordig blijkbaar een trend om alles wat je kunt vinden in de wc pot te gooien. Dat doet ‘ie dan niet één keer. Nee, ik heb mijn dure Rituals stokjes in de wc gevonden, maar ook een helikopter van Brandweerman Sam en een poppetje. En ik begrijp het gewoon niet, wat is hier leuk aan? Deed ik dit vroeger ook? Hoe dan ook, dit gedrag is niet alleen vervelend, het is ook nog eens heel vermoeiend. En zo zijn er nog vijf van die dingen die ik echt niet begrijp 🙂

Mijn lieve, kleine Floris met zijn prachtige, blauwe ogen. Wat ben ik toch gek op hem. Van over mijn oren tot achter het behang, want het is een echte peuterpuber met alles erop en eraan. Het opvoeden is nu echt begonnen…

Alles wat op de badrand staat in het bad gooien en stiekem spulletjes in de wc pot gooien

Floris heeft een voorliefde voor het gooien van spullen. Van boven naar beneden (knuffels, auto’s, you name it), maar dus ook alles wat op de badrand staat zo hard mogelijk in het bad gooien. Het liefst maait hij alles in één keer in het bad om vervolgens lachend weg te rennen. Vooral ’s morgens vroeg wanneer ik zijn tanden wil poetsen en zijn haartjes wil doen. Ik kan dat de ene keer heel goed hebben en dan lach ik mee, maar soms gebeurt het ook wanneer ik haast heb en hier echt niet op zit te wachten.

Maar goed, alles is nog beter dan de spullen in de wc pot 😉 Inmiddels heeft Patrick de de deurkruk omhoog gedaan, maar ook dan krijgt hij de deur nog open. Zie hieronder het bewijs haha.

En zijn liefde voor Duitse unboxing- en speelgoed filmpjes

De televisie staat momenteel wat vaker aan dan ik eigenlijk zou willen. Zeker op de dagen dat ik thuis werk. Nu is het gelukkig zo dat Floris er niet de hele dag naar zit te staren. Het is even staren en dan weer doorspelen. Favoriet is YouTube en Floris heeft sinds kort de unboxing filmpjes ontdekt. Hij weet precies wat hij wil en tegenwoordig zijn dat de Duitse unboxing- en speelgoed filmpjes van Brandweerman Sam. Het is wel goed om onze Duits weer op te halen, maar ik kan er toch niet helemaal aan wennen.

Zijn liefde voor zijn Brandweerman Sam brandweerwagen… Om 5.30 uur ’s morgens…

We gaan nog even door op Brandweerman Sam, want dat is tegenwoordig dé held van Floris. Die liefde gaat ver, dat blijkt als je hem zelfs in het Duits nog leuk vindt. Milan heeft een grote collectie Brandweerman Sam speelgoed waar hij nu wat te groot voor wordt. We schuiven het door naar Floris en die is op zijn beurt idolaat van de de Jupiter brandweerwagen. Leuk, maar dat ding maakt geluid en Floris is heel vroeg wakker. Het eerste waar hij dan om vraagt is zijn brandweerwagen. We zetten het geluid uiteraard uit, maar dat levert nog wel wat strijd op met Floris. Goedemorgen 🙂

Op Bobby gaan liggen

Onze kat Bobby en Floris zijn dikke vrienden. Ze zoeken elkaar constant op, maar Floris drukt het nog wat onhandig uit. Heel erg schattig, maar niet fijn voor Bobby. Hij heeft namelijk de neiging om bovenop Bobby te gaan liggen. We grijpen uiteraard meteen in, maar hij begrijpt nog niet zo goed dat dit niet kan. Hij bedoelt het lief, maar het mag niet. En dat leggen we met liefde 56893 keer uit.

 85647383 x over mij heen klimmen ’s morgens

Zodra we wakker worden blijven we vaak nog even liggen. Vooral in het weekend. De jongens zijn dan al in de weer, maar wij komen nog even ons bed niet uit. Floris blijft dan bij ons op de kamer en barst van de energie. Waarom zou je blijven liggen als je kunt spelen met je Brandweerman Sam wagen, kunt rennen over de overloop en gek kunt doen met je broer? Om vervolgens over mij heen te klimmen, met ellebogen en knietjes all over the place en dat doet verrekte zeer. Waarom klim je niet gewoon aan het voeteneind op het bed?! Het is echt niet makkelijker om over mij heen te klimmen dan gewoon via het voeteneind…

Ik zei het aan het begin al; het opvoeden is begonnen. Van over mijn oren tot achter het behang en weer keihard terug, want wat is hij leuk!

Welke dingen begrijp jij niet van je peuter?

[shopr_shopthepost collection=”toet-toet-autos” size=”large” title=”Floris’ favoriete Toet Toet Auto’s”]
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Rebecca
    17 april 2020 / 07:50

    Oooh, dat gooien… Die van mij is dus een jaar ouder, elke maaltijd begint hij met z’n hand in z’n drinkbeker of probeert hij er iets in te gooien. Ook zoiets. ??‍♀️

  2. 18 april 2020 / 01:42

    hahaha wat een boefje.

    Hier kunnen ze er ook wat van joh. pfff haha