Home + Persoonlijk | Wij zijn vandaag 10 jaar getrouwd!

Persoonlijk | Wij zijn vandaag 10 jaar getrouwd!

11 juli 2010. Ik was ruim zes maanden zwanger van Milan en we stonden in de stad om daar met heel Gouda naar de WK finale te kijken. Stonden we daar in de stad met onze vuvuzela’s, ervan overtuigd dat we wereldkampioen zouden worden, we waren immers al zover gekomen. Het was één groot feest. Niet alleen omdat we in de finale stonden, maar voor ons was deze avond extra speciaal, want morgen zouden we gaan trouwen!

Het mocht niet zo zijn; we verloren de finale tegen Spanje en waren tweede geworden. Mijn vuvuzela belandde ergens in een prullenbak en we gingen toch teleurgesteld naar huis. Maar niet voor lang!

12 juli 2010: onze trouwdag!

We trouwden in de ochtend en hadden in totaal 40 gasten uitgenodigd die de hele dag zouden blijven. Iedereen verzamelde bij ons thuis en met zijn alleen liepen we naar het stadhuis op de markt. Na een korte ceremonie waren we getrouwd. We waren 24 en 28 jaar, werden bijna ouders en waren nu gewoon getrouwd!

Na het officiële gedeelte liepen we met zijn allen weer terug naar ons huis waar we aan de taart en koffie gingen. Tussen de middag hadden we soep met broodjes. Het was die dag erg warm en de zon scheen dus we konden alles in onze tuin doen. Iedereen had het gezellig, klikte goed met elkaar en de sfeer was relaxt. Omdat het warm was kleedden sommige gasten zich thuis om waarnaar ze weer terug kwamen. Prima, alles was goed op deze dag. Halverwege de middag hadden we allerlei borrelhapjes en ’s avonds ging de barbecue en de muziek aan. Iedereen bleef en er schoven zelfs nog wat extra mensen aan.

De schuur was helemaal leeg gemaakt waardoor de jongeren daar konden zitten en daar hadden we een soort bar gemaakt met alle drankjes. Ook lag er ijs in de vriezer dat gepakt kon worden.

Ik had zin in deze dag, maar had nooit verwacht dat trouwen zo leuk zou zijn. Het was dan geen traditionele bruiloft, het was wel onze bruiloft.

Ik heb jaren geleden overigens geschreven over onze low budget bruiloft. We waren destijds ongeveer €700,- kwijt aan de hele bruiloft.

Foto’s uit de oude doos haha. 

12 juli 2020: 10 jaar getrouwd

We zijn 10 jaar en twee fantastische kinderen verder. Twee prachtige, lieve en identieke jongetjes die wat betreft karakter verschillen als dag en nacht. We hebben al veel meegemaakt samen. Een aantal mensen verloren en van een aantal mensen hebben we helaas bewust afscheid genomen. We hebben veel zorgen gehad, maar ook ontzettend veel genoten en gelachen. Momenteel is het leven goed voor ons en genieten we volop. Doordeweeks werken we hard en in het weekend proberen we zoveel mogelijk te genieten, net als ieder gezin denk ik. We hebben nog volop plannen en hopen vooral gezond te blijven. Wat ons betreft komt er nog minimaal 10 jaar bij. En nog 10, en nog 10, en nog 10…

Ik ben trots op ons ❤️ en heb geluk gehad. 10 jaar getrouwd, het is voorbij gevlogen…

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  12 juli 2020 / 15:58

  Van harte gefeliciteerd!!
  12 juli 1985 trouwden mijn ouders, dus die hebben vandaag hun 35e trouwdag.
  Voor ons zal dat pas bij leven en welzijn in 2048 zijn.. bizar idee, maar tegelijkertijd iets om naar uit te kijken..
  Een heel fijne (en weer zo’n lekkere zomerse dag!) gewenst en veel liefde en geluk voor het komende decennium 😉

  • 16 juli 2020 / 07:14

   Ha Christine!

   Ik was blij om je reacties weer te lezen. Heb mij de afgelopen periode afgevraagd of alles goed met je ging. Ik hoop van wel. Heb even zitten rekenen, als wij 35 jaar getrouwd zijn is het 2045 dus dat duurt ook nog wel even ☺️ Laten we hopen dat we dan in ieder geval nog steeds gezond zijn.

   • Christine
    17 juli 2020 / 23:23

    Daar ga ik nou van blozen.. dat is lief van je dat je aan me gedacht hebt! Tja, ik ben een trouwe lezer maar was de laatste tijd even een lurker zoals ze dat volgens mij noemen: las wel alles maar nam even niet de tijd om te reageren.. die tijd is er nu gelukkig weer wel!! Ook tijd om weer te gaan sporten, dat schoot er drie weken terug als laatste bij in, zo druk was het.. maar daar maken we nu ook weer tijd voor! Hoe gaat het bij jou met (thuis) sporten?