Home + Overstappen naar een andere basisschool, zo hebben wij dat aangepakt

Overstappen naar een andere basisschool, zo hebben wij dat aangepakt

Halverwege groep 6 overstappen naar een andere basisschool is niet zomaar iets en toch deed onze oudste zoon dat dit schooljaar. Op geheel eigen initiatief en niet omdat hij zijn oude school niet leuk vond. Van ons hoefde het ook helemaal niet, maar hij wilde het graag omdat hij meer kinderen in deze wijk wilde leren kennen. Nieuwe vrienden maken, tegelijk uit school komen en elkaar leren kennen zodat ze tijdens de zomervakantie gezellig met zijn allen buiten kunnen spelen. We begrepen hem volkomen, maar het is geen beslissing die je van de één op de andere dag neemt. Je weet immers wat je achterlaat en dat was ook gezellig. Maar hij was vastbesloten en wilde naar de basisschool in onze wijk. En zo begonnen we in december al aan dit avontuur.

December 2020

De eerste stap is gezet; we hebben een rondleiding aangevraagd op de mogelijk nieuwe basisschool en we gaan kijken met beide jongens. Handig, want Floris wilden we hier sowieso al inschrijven als het zou bevallen. Hij moet namelijk nog beginnen en laat geen klas achter.

We kregen een zeer uitgebreide rondleiding en het gevoel was goed. De manier van onderwijs geven sprak ons aan, maar ook de sfeer op school. De school is nu nog relatief klein, maar wordt flink uitgebreid. Of dat de sfeer ten goede zal komen, zal moeten blijken, maar voor nu was het goed. Onze oudste was meteen om, maar dat vonden wij nog te heftig. Je kunt niet zo’n beslissing nemen op basis van een rondleiding. We spraken daarom met de directeur af dat hij na de kerstvakantie een ochtend mee zou lopen.

Maart 2021

We weten allemaal hoe dat afliep, want we gingen een nieuwe lockdown in en de scholen werden gesloten. Balen, maar het was niet anders. Als hij wel op deze school had gezeten had hij ook thuisonderwijs moeten volgen. Uiteindelijk werd de meeloopochtend half maart gepland. We brachten hem erheen (Patrick had ook vrij genomen) en haalden hem om 12.00 uur op. Eerder dan de school uit was, maar drie uurtjes vonden ze zat. Stel nou dat hij het toch niet leuk vond?

Niets bleek minder waar, want hij kwam met een grote grijs uit school én met twee inschrijfformulieren: voor hem en voor Floris. Oh ja, of we die voor 14.00 uur wilden inleveren, dan was het maar geregeld zei hij.

We hebben er goed met hem voor gezeten en duidelijk gemaakt dat je zo’n beslissing niet zomaar terug kan draaien. Nu kiezen voor deze school betekende ook dat hij daar de basisschool afrondt. Hij kon niet meer terug, maar was zich daarvan bewust.

Uiteindelijk hebben we voor het einde van de middag beide formulieren ingevuld teruggebracht.

Eind april 2021

Met beide scholen spraken we af dat zijn laatste dag voor de meivakantie zou zijn. Dan kon hij na de meivakantie starten op zijn nieuwe school. We maakten traktaties en hij had een heel leuk afscheid. De kinderen hadden een boek voor hem gemaakt, een mooie herinnering en een goed afscheid.

Mei 2021

We kochten in de meivakantie een nieuwe tas voor hem (voor een nieuw begin) en ik was die eerste schooldag thuis zodat ik hem op kon vangen. Hij had het ontzettend leuk gehad! Pak van m’n hart!

Juni 2021

Inmiddels voelt deze school vertrouwd voor hem en heeft hij het nog steeds naar zijn zin. De aanloop er naartoe duurde lang en we hebben het er vaak en lang over gehad. Het voelde goed om dit stapsgewijs te doen en geen overhaaste beslissing te nemen. Dat kon ook niet vanwege de lockdown, maar anders hadden we het net zo gedaan. We hadden dan ook gewacht tot een vakantie, maar dan was het misschien de voorjaarsvakantie geweest.

Ik hoop dat hij er nog twee mooie jaren heeft!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Opa
    22 juni 2021 / 14:13

    Hij is zo verandert in positieve zin sinds hij van school is gewisseld. Het is een goede stap geweest en zozal het met Floris ook wel gaan