Home + Ouders noemen hun kinderen naar Instagram filters?!

Ouders noemen hun kinderen naar Instagram filters?!

Dat Intagram populair is bleek gisteravond wel. Ik kon opeens niet meer op Instagram en kreeg de melding dat de accounteigenaar het wachtwoord had veranderd. Ik dacht serieus dat mijn account gehackt was en schrok daar erg van. Maar ik checkte even op Twitter of er meer waren die er last van hadden en dat bleek ook zo te zijn. Pfiew, gelukkig! Maar er waren zoveel mensen hiermee bezig dat nu wel heel duidelijk is dat Instagram razend populair is.

En dat is het niet alleen bij jongeren, want ouders vernoemen steeds vaker hun kind naar een Instagram filter!

Say what? Yep, het is echt waar. Website The Next Web lanceerde gisteren de gegevens. Dat ouders hun kinderen vernoemen naar celebrities is bekend. Als je een naam vaker hoort kun je er een bepaald gevoel mee krijgen. Maar als je vaak gebruik maakt van Instagram dus blijkbaar ook 🙂

Het afgelopen jaar zijn er dus een aantal namen behoorlijk in populariteit gestegen en deze namen zijn dus ook namen van Instagram filters. Kijk je mee?

 1. Lux (een stijging van 75%)
 2. Ludwig (een stijging van 42%)
 3. Juno (een stijging van 30%)
 4. Amaro (een stijging van 26%)
 5. valanecia (een stijging van 26%)
 6. Willow (een stijging van 13%)
 7. Reyes (een stijging van 10%)

Nu bestonden deze namen al, maar het feit blijft dat de namen steeds populairder worden. Al moet ik zeggen dat ik Siera er ook wel bij had verwacht.

Nu is het natuurlijk wachten op Lo-fi (doet denken aan J-Lo) of we houden het gewoon lekker Normal 😉

En zit er een naam bij die jij ook mooi vindt? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 3 december 2015 / 07:16

  Ik vind juno wel erg mooi. Zou hem zelf niet gebruiken maar vind het mooi klinken. Mensen geven tegenwoordig inderdaad de gekste namen aan hun kind.

 2. 3 december 2015 / 07:23

  Haha ja als je op instagram zit en je denkt wauw dat is de naam die je zoekt, je moet hem maar net tegen komen. Als ik moet kiezen dan Amaro en Reyes, hoewel ik die nooit zou kiezen 😉

 3. 3 december 2015 / 08:29

  Ik vind Walden nog wel een leuke jongensnaam!

 4. 3 december 2015 / 09:45

  Ik vind Willow voor Engelse/Amerikaanse begrippen wel echt een mooie naam. In Nederland zou ik het alleen niet zo snel doen. Maargoed, iemand gaat de eerste zijn, toch? (Of is die er al geweest?)

 5. 3 december 2015 / 09:56

  Een meisje uit mijn oude klas heet willow. Ik zou mr kind niet echt zo noemen maar dat vind ik wel de leukste naam die er tussen staat

 6. 3 december 2015 / 11:24

  Ik vind op zich Amaro, Willow en Reyes wel leuk klinken, maar ik zou er zelf niet snel voor kiezen. Ik zou een iets originelere naam uitzoeken. De eerste volledige naam van mijn zoontje bestond destijds nog niet en is in 2010 (zijn geboortejaar) slecht 1x gebruikt 😀