Home + Op reis met kids: 5 tips voor een stressvrije vakantie

Op reis met kids: 5 tips voor een stressvrije vakantie

Twijfel je of je met je kinderen een (verre) reis kunt maken? Dat kan zeker, maar dan moet je wel de juiste voorbereidingen treffen. Samen de wereld verkennen is een onvergetelijk avontuur en je zult er herinneringen aan overhouden die je voor altijd bij zullen blijven. Met deze tips in je achterhoofd wordt jullie reis zeker een succes.

Kies de juiste bestemming

Het is allereerst verstandig om stil te staan bij de bestemming en er een te kiezen die leuk is voor iedereen. Denk aan de leeftijd van je kinderen, wat je gezin leuk vindt om te doen en wat er allemaal te doen is op de plek waar je naartoe wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kindvriendelijk resort met zwembaden en speeltuinen of een plek in de natuur waar kinderen op avontuur kunnen gaan. Kies voor iets dat voor zowel volwassenen als kinderen aantrekkelijk is.

Maak een gedetailleerd reisplan

Het maken van een duidelijk reisplan kan een hoop stress besparen als je met kinderen reist. Bedenk van tevoren welke route je neemt, hoe lang je onderweg bent, waar je stopt en wat je onderweg kunt doen. Flexibel blijven is belangrijk, maar met een basisplan voorkom je verrassingen en haal je alles uit je vakantie.

Houd ze bezig in de auto

Gaan jullie met de auto op reis? Bereid je dan goed voor! Rijd bijvoorbeeld ’s nachts terwijl de kinderen slapen en zorg dat je apparaten opgeladen zijn voor onderweg. Een andere optie is om overdag te rijden en regelmatig pauzes te nemen. Zo kunnen de kinderen (en jullie) even de benen strekken, spelen en wat eten. Als jullie bijvoorbeeld een autorondreis naar Kroatië kiezen, kunnen jullie er een echte roadtrip van maken door één of twee overnachtingen onderweg te plannen. Met kinderen aan boord duurt zo’n reis meestal wat langer.

Kies leuke activiteiten

Kies vervolgens voor activiteiten die de kinderen leuk vinden. Dit hangt af van hun leeftijd en interesses. Houden ze van een actieve vakantie met activiteiten zoals ziplinen, canyoning of rafting? Of hebben ze liever iets rustigers zoals picknicken, schelpen zoeken op een eiland, of een ontmoeting met dolfijnen? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want niets is leuker dan jullie kinderen te zien genieten van de vakantie. Er zijn enorm veel verschillende activiteiten voor verschillende bestemmingen. Betrek de kinderen bij het kiezen en ga samen aan tafel zitten om erachter te komen wat hun favoriete activiteiten zijn.

Heb altijd een creditcard op zak

Tot slot is het altijd handig om een creditcard op zak te hebben voor alledaagse aankopen. Je kunt bijvoorbeeld een Visa Card aanvragen. Die wereldkaart wordt wereldwijd geaccepteerd op meer dan 46 miljoen locaties. Daarnaast krijg je betrouwbare service, wat natuurlijk erg fijn is op vakantie. Met zo’n kaart zijn bijna al je aankopen tot 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Altijd handig als je met kinderen op reis bent!

liefs


Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *