Home + Onze tuin is toch nog niet klaar. Dit zijn de plannen die we hebben voor het voorjaar

Onze tuin is toch nog niet klaar. Dit zijn de plannen die we hebben voor het voorjaar

Misschien weet je het nog; vorig jaar hebben we onze tuin flink aangepakt en zijn we een aantal weken bezig geweest met een nieuwe schutting, ophogen, de tuin opnieuw indelen en aanleggen en natuurlijk de moestuin. Het was een behoorlijke klus en we zijn ontzettend blij met hoe de tuin nu is. Hij is strak, redelijk onderhoudsvriendelijk omdat we kunstgras hebben en ideaal voor kinderen om lekker in te spelen. Ook was er nu voldoende ruimte voor een speelhuisje. Je zou denken dat we nu wel klaar zouden zijn, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Dit zijn namelijk de plannen die we nog hebben…

Meer voor de kinderen

We kunnen onze wensen onderverdelen in twee categorieën: onze wensen en de wensen van de kinderen. Wij kijken vooral naar wat we mooi vinden en wat we graag zouden willen in de zomer en de jongens kijken voornamelijk naar wat er te doen is voor hen en waar zij mee kunnen spelen. En eerlijk is eerlijk, er mag wel wat meer in voor de kinderen. Zo hebben de jongens nu een mooie houten zandbak met deksel en die is onmisbaar gebleken. Want hoe oud ze ook zijn, spelen met zand is altijd goed en Floris was er vorig jaar niet uit te krijgen. Hij vond het fantastisch. Ik denk dat dat komend jaar niet anders zal zijn.

Naast de zandbak hebben ze een speelhuisje, maar Milan wordt er eigenlijk al te groot voor. Hij vindt het wel lekker om zich zomers buiten in het huisje te verstoppen met de tablet, maar het huisje is niet groot en hij komt op een leeftijd dat het voor hem ook niet leuk meer is. En hoewel hij straks misschien alleen nog maar wil chillen en niet meer wil spelen, denken we nu na over een mooi speeltoestel in de tuin. Niet te groot en te heftig, want de tuin is smal en open dus we willen ook niet dat de buren er last van hebben. Maar een leuk en bescheiden toestel zou bij ons nog heel wat jaren mee kunnen gaan en voor Milan ook leuk zijn.

Ons oog is nu gevallen op speeltoestellen van Wickey omdat je daar je speeltoestel met een glijbaan, zandbak of schommel kunt “samenstellen”. Hiermee kun je hem naar jullie wens maken en bepaal je zelf welk spelelement je eraan toevoegt. Ik denk dat ik liever een glijbaan heb dan een schommel.

Een nieuwe schuur

Dan komt ons grote project en dat is een nieuwe schuur. Het dak van de schuur begint te lekken en de schuur zelf is ook nodig aan vervanging toe. Ook heeft de schuur een bredere deur nodig naar de poort zodat ik mijn bakfiets erin kwijt kan. Nu kan dat helaas niet omdat de deur te smal is waardoor de bakfiets voor de deur staat. Allemaal praktische redenen om toch te gaan kijken naar een nieuwe schuur. Ik wil er heel graag één van zwart hout en we willen ook een overkapping. Het liefst een overkapping die dicht kan zodat we er in het najaar ook gezellig kunnen zitten. We hopen in januari/februari te gaan kijken voor de schuur en zouden hem dan in het voorjaar willen laten zetten zodat we er in de zomer plezier van hebben.

En verder?

Tot slot willen we nog wat vaste boompjes in de moestuin zetten, het nog meer aankleden en dan zijn we al een heel eind.

Hebben jullie nog plannen voor jullie tuin komend voorjaar/zomer? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *