Home + Geld & Budget | Krijg jij opeens Kindgebonden budget? Zo zit dat!

Geld & Budget | Krijg jij opeens Kindgebonden budget? Zo zit dat!

Vorige week werd het kindgebonden budget voor de maand januari gestort en veel gezinnen kregen het voor de eerste keer op hun rekening terwijl ze het voorheen niet kregen. Dit zorgde voor heel veel verwarring bij veel ouders, want hoe kan dat nu als je het zelf niet hebt aangevraagd? Toch zou het heel goed kunnen dat je er nu wel recht op hebt en dat zit zo:

Meer geld voor kindgebonden budget in 2020

Rond Prinsjesdag werd al aangegeven dat er meer geld uitgetrokken zou worden voor ouderparen. De inkomensgrens om recht te hebben op kindgebonden budget werd verhoogd. Hierdoor hebben meer ouders nu recht hierop terwijl ze dat voorheen niet hadden. De reden? Het kabinet wil ouders met een middeninkomen een steuntje in de rug geven. Ook wordt het bedrag per kind verhoogd. Zo’n 320.000 gezinnen krijgen er hierdoor gemiddeld bijna €1000,- per jaar meer bij. Daarnaast krijgen bijna 300.000 meer gezinnen recht op kindgebonden budget. Gemiddeld gaan zij zo’n €600,- per jaar ontvangen. Het kan dus heel goed kloppen dat je er nu opeens wel recht op heb en voorheen niet.

Heb jij recht op kindgebonden budget?

Heb jij een brief gekregen en zelf niets aangevraagd? Dat kan heel goed kloppen! Kindgebonden budget hoef je namelijk niet zelf aan te vragen. Je krijgt van de Belastingdienst zelf bericht. Dat was in ons geval ook zo. Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

Heb je geen brief gehad en denk je er wel recht op te hebben? Dan kun je het zelf aanvragen via Mijn Toeslagen. Ook kun je daar een proefberekening doen.

Hoeveel kindgebonden budget kun je krijgen?

Op Internet vond ik de volgende tabel. Hierin staan de maximale bedragen die je kunt ontvangen. Of dat daadwerkelijk zo is, is dus afhankelijk van jullie inkomen.

Conclusie

Heb jij een brief gekregen en twijfel je of je echt recht hebt op kindgebonden budget? Check dan even je gegevens op Mijn Toeslagen. Mocht er nog het één en ander wijzigen in je inkomen? Dan kun je er altijd voor kiezen het bedrag apart te houden voor het geval dat. Als volgend jaar dan blijkt dat je er wel recht op had, dan hebben jullie een leuk spaarpotje.

Hebben jullie ook een brief gehad? Zo ja, was het een verrassing of zijn jullie toch nog terughoudend? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *