Home + Onze nieuwe wijk verkennen met de nieuwe Thule Urban Glide 2

Onze nieuwe wijk verkennen met de nieuwe Thule Urban Glide 2

Een aantal jaren geleden maakten wij kennis met de Thule Urban Glide. Dat was in 2017 en ik was toen net zwanger van Floris. Gelukkig mochten we deze testen met ons toenmalige buurjongetje en in no time waren niet alleen wij, maar ook de buurvrouw, fan. In de jaren erna ben ik Thule altijd blijven volgen. Een aantal weken terug ontving ik een persbericht over de Thule Urban Glide 2 en de nieuwe kleuren. Een van deze kleuren was Cypress Green. Een te gekke, stoere buggy die wij nu heel graag met Floris uit wilden testen en waar kan dat beter dan in onze nieuwe wijk waar veel natuur te vinden is, maar waar sommige straten lastig te begaan zijn omdat daar nog veel zand ligt vanwege het feit dat daar nog volop wordt gebouwd. Onze bevinden lees je hieronder.

Wat maakt de Thule Urban Glide 2 zo bijzonder?

Ik heb regelmatig geschreven over buggy’s dus ik snap dat je je afvraagt waarin deze buggy dan zo verschilt van alle andere buggy’s. Er zijn echter een aantal voordelen van andere buggy’s ten opzichte van normale buggy’s. Een voorbeeld hiervan is dat de Thule buggy geschikt is voor ieder terrein. Wandelen op het strand? Geen enkel probleem, want deze buggy krijg je moeiteloos door het zand. Dat is met een reguliere buggy wel anders hebben we laatst nog ondervonden. Houd je van hardlopen en vind je het soms lastig om tijd hiervoor vrij te maken met een kindje? Met de Urban Glide kun je joggen en neem je je kindje dus gewoon mee! Ideaal!

Net als bij veel andere buggy’s kun je deze met één hand inklappen en is hij ontzettend licht. Daar lever je dus niets op in.

Nu ben ik geen hardloper, maar crossen door het zand konden we moeiteloos uitproberen in onze nieuwe wijk. Hier ligt nog genoeg zand omdat er nog steeds huizen worden gebouwd. Verder zijn sommige wegen nog niet klaar en zijn er wandelpaden met schelpen aangelegd. Genoeg verschillende ondergronden om onze Thule Urban Glide 2 op uit te testen dacht ik zo.

De buggy testen op verschillende ondergronden

Genoeg ‘ruig’ terrein op een bouwterrein en op zondag hebben we alle ruimte om hier de boel te verkennen zonder dat er vrachtwagens af en aan rijden. We hebben zowel door het vlakke zand als door de bergen zand gereden en beiden ging het verrassend soepel. De wagen is heel licht en door de grote wielen rijdt deze gemakkelijk over de verschillende ondergronden. Met deze wagen kun je dus ook die fijne strandwandeling maken.

Nu lijkt het met vlak zand logisch dat je er zo overheen rijdt, maar deze grond is zo hard en hobbelig dat een gewone buggy al snel een beetje stuitert. Dat is met deze buggy zeker niet het geval. Je kindje heeft dus nergens last van.

Dat geldt voor alle ondergronden. Waar je ook op rijdt, het rijdt soepel!

Het uiterlijk van de Thule Urban Glide 2

De vorige Thule wagen die we mochten uitproberen was blauw. Een mooie kleur, maar niet mijn kleur. Deze kleur, Cypress Green, is helemaal mijn kleur en maakt de buggy ongelooflijk stoer.

Hij is misschien wat breder dan je gewend bent en daar moest ik in het begin zelf ook aan wennen. Dit is echter functioneel. Door de breedte, de grote wielen, de positie van de wielen en het materiaal kun je alles met de Thule Urban Glide.

Verder is de buggy vooral heel strak en niet voorzien van poespas. Alles, maar dan ook alles aan deze buggy zit er met een reden en kun je gebruiken of is bedoeld om het jouw kindje zo comfortabel mogelijk te maken.

Overige specificaties

 • Gemakkelijk wendbaar dankzij het meebewegende voorwiel dat kan worden vastgezet voor het joggen, en dankzij de 16” achterwielen
 • Met één hand compact op te vouwen voor gemakkelijke opslag en vervoer
 • Geïntegreerde met de hand bedienbare draairem regelt de snelheid op steil terrein
 • Kap met verschillende standen en ventilatievensters aan de zijkant zorgt voor optimaal comfort voor uw kind
 • Achteroverhellend zitje – met één hand te bedienen
 • Ophanging zorgt voor soepel rijden voor ouder en kind
 • Ergonomische, verstelbare duwbeugel voor maximaal gemak van de ouders
 • Groot opbergrek voorzien van hoes met ritssluiting waarin u alles kunt meenemen wat u nodig hebt, met gaasvak achter en twee gaasvakken voor snacks of speelgoed
 • Veilig en comfortabel zitje met vijfpuntsgordel en geïntegreerde ventilatie
 • Kijkvenster met magneetsluiting geeft u zicht op uw kind terwijl het slaapt
 • Betere zichtbaarheid door reflectiestrepen op de banden en reflectierand op de kap
 • Kan vanaf de geboorte worden gebruikt met een Thule Bassinet of adapter voor autostoeltje (wordt apart verkocht). De bekleding van het stoeltje en de kap kunnen worden verwijderd voor een strak uiterlijk.

De buggy is te gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden. Wil je de Thule Urban Glide gebruiken voor je baby? Dat kan! Er is een aparte reiswieg verkrijgbaar.

De Thule Urban Glide 2 kost €779,95. Hiervoor heb je een zeer complete wagen waar je heel lang plezier van zult hebben.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *